Xiaomi breidt niet uit naar ander landen

XiaomiSmartphonefabrikant Xiaomi denkt voorlopig niet aan een uitrol in andere landen. Dat laat Hugo Barra, vicepresident internationale uitbreiding bij Xiaomi, aan persbureau Bloomberg weten.

Xiaomi zag nog maar vier jaar geleden het levenslicht, en heeft China als belangrijkste afzetmarkt. Daar is het low budgetmerk inmiddels uitgegroeid tot een van de meest populaire opkomende smartphonemakers. Naast China verkoopt Xiaomi zijn smartphones ook in Singapore, India, Maleisië en de Filipijnen.

Planning

Dat komt niet overeen met de lange termijnplannen van het bedrijf, zoals die enkele jaren geleden neergezet werden. “Het idee was om in 2014 in tien landen actief te zijn, maar dat is niet gelukt. Onze focus is dat we één land per keer toevoegen en ons richten op het uitbrengen van alle producten in dat land voor we naar een nieuw land gaan”, aldus Barra tegenover de telecomwebsite Tech in Asia.

Productie

De oorzaak van het uitstel ligt vooral bij de productiecapaciteit. Xiaomi heeft zelf geen fabrieken, maar laat deze produceren door Foxconn. Het bedrijf verkoopt echter veel meer smartphones dan aanvankelijk werd verwacht. De geplande uitrol naar Thailand, Rusland, Mexico, Brazilië en Turkije is dan ook uitgesteld naar volgend jaar. Wanneer deze uitrol alsnog plaatsvindt, is niet bekend. Dat geldt ook voor de introductie in andere westerse landen.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones