Xiaomi de grootste op Chinese smartphonemarkt

Xiaomi is voor de tweede keer de grootste fabrikant op de smartphonemarkt in China. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Canalys. Wat betreft het percentage marktaandeel wordt Xiaomi direct gevolgd door het eveneens Huawei. Apple rekent zichzelf tot de derde plek.

Marktaandeel

In het tweede kwartaal van dit jaar (april, mei en juni) had Xiaomi een marktaandeel van 15,9 op de Chinese smartphonemarkt. In dezelfde periode beschikte het eveneens Chinese Huawei over 15,7 procent marktaandeel op  dezelfde markt. Dat scheelt maar 0,2 procent. 1 op de 3 verscheepte smartphones in China tijdens het tweede kwartaal was van Huawei of Xiaomi.

Om de top 5 af te maken, worden Apple, Samsung en Vivo aan het rijtje toegevoegd. Van deze drie bedrijven is het marktaandeel echter niet bekendgemaakt.

Xiaomi weer de grootste

In het eerste kwartaal van dit jaar was Apple nog de grootste in het land. Daarvoor, in het laatste kwartaal van 2014, was Xiaomi voor de eerste keer de grootste in China. Apple heeft blijkbaar wel een verliesje in China geïncasseerd nu Xiaomi en Huawei in drie maanden tijd aan Apple zijn voorbijgegaan.

In de tussentijd verkoopt het relatief jonge doch super succesvolle Xiaomi haar telefoons nog niet in Europa. Wel worden de Xiaomi-telefoons inmiddels buiten China verkoopt, zo richt Xiaomi haar pijlers ook meer naar opkomende markten.

Wereldwijd

Wat betreft de wereldwijde smartphonemarkt staat Xiaomi nu op de vijfde plek met een marktaandeel van bijna 20 procent. Met ruim dertig procent staat Huawei wereldwijd op de derde plek.

Bron: Canalys

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones