Xiaomi doet goede zaken dankzij Redmi 5A

Xiaomi doet goede zaken dankzij Redmi 5A

De Xiaomi Redmi 5A, welke (nog) niet bij ons te koop is, is een verkoopsucces in India. Binnen één maand zijn maar liefst 1 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan. Zodoende verstevigt het Chinese bedrijf zijn dominante positie in het land van de Bollywood-films.

Xiaomi begint steeds meer een vaste naam in de telefoonwereld te worden. Het van oorsprong Chinese bedrijf breidt in rap tempo uit. Men is niet alleen in de thuismarkt razend populair, maar ook in India vinden de toestellen gretig aftrek. Zodoende is men de nummer één telefoonfabrikant in het land van de Bollywood-films. De Xiaomi Redmi Note 4 is hierbij zelfs dé populairste smartphone van het land en meer dan 25 miljoen keer verkocht. Diens opvolger, de Xiaomi Redmi 5A, is echter ook geliefd onder de Indiërs. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerde tweet van Manu Kumar Jain, de directeur van Xiaomi India. Hierin vermeldt hij dat er maar liefst 1 miljoen Xiaomi Redmi 5A-telefoons binnen één maand over de toonbank zijn gegaan.

Verwarrende naamgeving

In Nederland is dit toestel helaas niet verkrijgbaar. Wel biedt onder meer de Groningse webwinkel de Xiaomi Redmi Note 5A aan, een lichtelijk aangepaste versie van de hierboven besproken ‘reguliere’ 5A. Het komt overigens regelmatig voor dat Xiaomi telefoons bestemd voor de Europese markt een andere naam geeft dan de versies voor de Chinese en Indiase markt. Een goed voorbeeld hiervan is de Xiaomi Redmi Y1, welke bij ons dus bekend staat als de Xiaomi Redmi Note 5A. Dit toestel is zoals gezegd wél te koop in Nederland. Voor 159 euro krijg je een voordelig instaptoestel voorzien van alle gemakken. Je hebt de keuze uit een gouden en grijze variant. Je kunt twee simkaarten in het toestel kwijt. Of de Xiaomi Redmi 5A, welke dus een verkooptopper is in India, in Nederland uitkomt, is niet bekend.

De ‘reguliere’ Xiaomi Redmi 5A

Over de Xiaomi Redmi 5A

De Xiaomi Redmi 5A is een handzaam toestel met een beeldschermdiagonaal van 5″. De resolutie is HD, oftewel 1280 bij 720 pixels. De behuizing is gemaakt van plastic en ligt lekker in de hand dankzij afgeronde schermranden. Hij beschikt over twee prima camera’s waarvan de hoofdvariant een 13 megapixelresolutie heeft. De selfie-camera heeft een resolutie van 5 megapixels. Onder de motorkap wordt het toestel aangedreven door de Snapdragon 425 processor. Hierbij zijn twee varianten verkrijgbaar. Het instapmodel heeft 2 GB werkgeheugen en 16 GB opslag terwijl het uitgebreidere model respectievelijk over 3 GB en 32 GB beschikt. Bij beiden is de opslagcapaciteit uitbreidbaar met een micro-SD-kaart. Ook kun je bij beide varianten twee simkaarten tegelijkertijd gebruiken.

Bekijk het laatste nieuws over Xiaomi:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones