22 december 2014 door in Algemeen.

XiaomiSmartphonefabrikant Xiaomi zou op dit moment worden gewaardeerd op 45 miljard dollar. Oorzaak hiervan is de investeringsronde van het Chinese bedrijf, die ruim 1 miljard dollar heeft opgeleverd.

Dat meldt het Amerikaanse Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen.

Aandelen

Volgens de krant komen de investeringen in Xiaomi voornamelijk van enkele grote investeringsbedrijven die al belangen hadden in de fabrikant. Hoeveel nieuwe aandelen bij de investering zijn verkocht, is niet duidelijk.

Xiaomi

Xiaomi heeft de afgelopen jaren een droomstart doorgemaakt. Het bezit momenteel de derde plek op de wereldwijde smartphonemarkt. Verwacht wordt dat de telefoonmaker dit jaar in totaal zeventig miljoen smartphones weet te verkopen.

De investering in het Chinese bedrijf maakt van Xiaomi de meest waardevolle startup. Het bedrijf, dat ik 2010 werd opgericht, produceerde in 2011 zijn eerste smartphone. In 2013 werd de fabrikant nog gewaardeerd op 10 miljard dollar, dat is nu dus ruim 35 miljard dollar meer.

Uitbreiden

De fabrikant was tot nu toe voornamelijk actief in het thuisland, China. Dit jaar begon Xiaomi met de uitbreiding naar India, Singapore, Maleisië en de Filipijnen. Volgend jaar komen daar Thailand, Rusland, Mexico, Brazilië en Turkije bij. Europa en de Verenigde Staten moeten waarschijnlijk tot 2016 wachten voordat de smartphones van Xiaomi op de markt zullen komen.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones