25 april 2016 door in Xiaomi.

De Chinese fabrikant Xiaomi heeft een teaser vrijgegeven waaruit blijkt dat het een wel bijzonder grote smartphone klaar heeft staan voor de markt. De Xiaomi Mi Max wordt op 10 mei gepresenteerd aan het publiek en is voorzien van een Full HD-scherm met een doorsnede van maar liefst 6,4 inch. Dat is een zeldzame verschijning in de huidige markt en tegelijk het grootste scherm van de fabrikant tot op heden.

Heel veel scherm, redelijk veel kracht

Op de Chinese sociale netwerksite Weibo staat een bericht dat wijst op een aanstaande presentatie van het bedrijf, op 10 mei gaat de fabrikant het midrange-toestel voorstellen aan de wereld. De telefoon heeft als meest opvallende eigenschap een 6,3 inch groot scherm, wat zich zou laten vertalen naar een lengte van 18 centimeter en een breedte van 6,3 centimeter. Het scherm is enorm in omvang, maar bescheiden met ‘slechts’ een Full HD-resolutie. Meer dan 1920×1080 pixels zouden in dit enorme scherm hoogstwaarschijnlijk wel nut hebben voor de eindgebruiker, maar dat heeft wel een negatieve impact op de verkoopprijs en batterijduur. Een Qualcomm Snapdragon 650-SoC fungeert als krachtbron om alle taken te regelen. Deze processor met zes kernen van de laatste generatie bevat twee Cortex A72-kernen op een behoorlijk vlotte 1,8 GHz voor het zware, en vier A53-cores voor het lichtere werk. Een Adreno 510-GPU stuurt het scherm aan, volgens de website GFXBench.

De smartphone beschikt, in tegenstelling tot de standaard voor dergelijke telefoons, niet over drie maar over twee GB werkgeheugen. Verder is opvallend in de beperkte specificatielijst dat de camera even groot zou zijn als die van de huidige Xiaomi Mi 5 met 5.2 inch scherm: een 16MP versie. De voorste camera zou foto’s van 4,8 MP kunnen maken en is daarmee dus iets groter dan die van zijn ‘kleinere’ broer. De sensortypes zijn is echter onbekend.

Gelekte specificaties van de Xiaomi Mi Max

Echt voor de midrange

De telefoon komt standaard met 16GB werkgeheugen en ondersteunt een enkele simkaart. Gezien de reputatie van het bedrijf en de midrange-specificaties, zal de telefoon zeker niet voor de hoofdprijs over de toonbank gaan. De enigszins vergelijkbare Xiaomi Mi 5 met een kleiner scherm maar snellere hardware, komt momenteel uit op een verkoopprijs van rond de 375 euro, vermoedelijk ligt de prijs daar onder. Uiteraard blijft Telefoonabonnement.nl het nieuws voor u volgen en zal meer informatie plaatsen als dit bekend is.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones