3 januari 2015 door in Algemeen.

Fabrikant Xiaomi zal deze maand een nieuw high-end toestel uitbrengen. Wat voor apparaat het is, is vooralsnog onduidelijk. Aangezien Xiaomi tegenwoordig meer dan smartphones maakt, kan het van alles zijn. “In January 2015, we will be unveiling our next flagship device”, schrijft Bin Lin namens Xiaomi op Facebook.

Wat voor apparaat?

De laatste smartphone van de fabrikant was de Mi 4. Deze werd afgelopen zomer werd uitgebracht. Een opvolger zou wel heel snel zijn, maar we sluiten natuurlijk niks uit. Xiaomi maakt tegenwoordig meer dan smartphones: zo worden er ook televisies en tablets gemaakt.

Op Facebook en Twitter schrijft Xiaomi over de laatste investeringsronde die het bedrijf deed. Onlangs werd het bedrijf op 45 miljard dollar aan waarde geschat door The Wall Street Journal. Omgerekend is dat 37 miljard euro en dat betekent dat er zo’n 900 dollar is opgehaald.

Xiaomi

Het bedrijf zit flink in de lift. Al helemaal als je bedenkt dat Xiaomi pas in 2010 werd opgericht.
Xiaomi onderscheidt zich door kwalitatief goede telefoons neer te zetten voor een zeer scherpe prijs. In 2013 bleek dat het bedrijf met hele dunne winstmarges werkt: er werd 45 miljoen aan winst geboekt. Momenteel is Xiaomi de op twee na grootste op de wereldwijde smartphonemarkt.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones