Xiaomi Mi 5 gaat in de openbare verkoop

Xiaomi Mi 5 gaat in de openbare verkoop

Voor het eerst mogen Europese consumenten zich echt gaan opmaken om in de lange wachtrijen aan te sluiten voor een Xiaomi Mi 5: op woensdag 27 april vindt er een online verkoop plaats van het populaire toestel waarbij registratie vooraf niet nodig is.

Meer zeilen, meer telefoons

De fabrikant heeft alle zeilen bijgezet om genoeg smartphones te produceren van het populaire type, dat veel krachtige hardware biedt voor een goede prijs. Zowel in de preorder-fase als in de lokale verkoop in Azië waren alle exemplaren stelselmatig binnen de kortste keren uitverkocht. Deze openlijke sale lijkt een teken te zijn dat het met de productiecapaciteit langzamerhand de goede kant op gaat.

Deze smartphone onderscheidt zich van andere telefoons binnen zijn prijsklasse van onder de 400 euro omdat het het nieuwste, krachtigste processormodel biedt van Qualcomm: de Snapdragon 820. Dit is een van de eerste telefoons, naast de Samsung Galaxy S7 en de LG G5 als bekendste toestellen, die gebruikt maakt van deze chip. De SoC is gemaakt op het 14 nm Samsung FinFET-productieproces, dat ten opzichte van de vorige 28nm-generatie minder stroom verbruikt en sneller kan werken.

In de verkoop

Op de Indiase website van Xiaomi kunnen mensen virtueel plaatsnemen om woensdag vanaf 2 uur ’s middags hun slag te proberen te slaan. De prijzen zijn daarbij onveranderd ten opzichte van die op Amazon, een exclusieve verkooppartner van het bedrijf voor die regio. De standaard Xiaomi Mi 5 met 3 GB geheugen, 32 GB opslagruimte en een accu van 3,000 mAh mag over de digitale toonbank voor 24,999 Indiase rupees, omgerekend 334 euro.

De telefoon is per definitie niet uitbreidbaar met extra opslaggeheugen. Duurdere versies van de telefoon bieden die uitgebreidere opslagruimte wel tot 128 GB, de gebruiker geen 3 GB maar 4 GB werkgeheugen, een hogere kloksnelheid van de processor en optioneel een keramieken behuizing. Hierdoor gaat het prijskaartje wel richting de 500 euro.  Let op: importkosten zijn bij de genoemde, geschatte prijzen niet meegerekend. Deze twee zaken zijn belangrijk voor Nederlandse gebruikers om rekening mee te houden.

Tegelijk maakt Xiaomi van de gelegenheid gebruik om andere zaken uit haar assortiment in de spotlichten te zetten. Het goedkoopste model van de Xiaomi Redmi Note 3 met 2 GB RAM en 16 GB opslaggeheugen bedraagt 135 euro. De variant van deze midrange phablet met 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslagruimte gaat voor bij benadering 160 euro over de toonbank. Ook gaat Xiaomi online met de Mi Power Bank, een mobiele krachtbro met een monsterlijke capaciteit van 20,000 mAh voor ongeveer 22,50 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Xiaomi:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones