Xiaomi Mini gespot met Snapdragon 820

Xiaomi Mini gespot met Snapdragon 820

Op internet is een foto opgedoken waarop naar verluidt een kleinere variant van de Xiaomi Mi 5 is te zien. Voor het gemak hebben we hem maar even omgedoopt tot de Xiaomi Mini. Volgens de geruchten heeft het toestel high-end specificaties en wordt hij naar verluidt eind deze maand onthuld. Er zijn echter ook aanwijzingen dat het hele verhaal is verzonnen.

Xiaomi is een Chinese smartphoneproducent die hard aan de weg timmert. In Nederland moeten de eerste mobiele telefoons nog officieel verschijnen, maar via internet zijn de toestellen uiteraard wel verkrijgbaar, zij het door import. Het bedrijf heeft de reputatie degelijke smartphones te maken die er niet alleen goed uitzien van de buitenkant, maar ook onder de motorkap aan de hoogste eisen voldoen en voor scherpe prijzen over de toonbank gaan. Afgelopen maand lanceerde het bedrijf de Xiaomi Mi Max, een reusachtige phablet met een schermformaat van maar liefst 6.44 inch.

Grotere smartphones

Hoewel de meeste smartphonemakers vandaag de dag steeds grotere mobiele telefoons op de markt brengen, zie je ook fabrikanten die precies het tegenovergestelde doen. Zo lanceert Samsung meestal naast zijn vlaggenschip ook een Mini variant van het toptoestel, zoals bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S5 Mini. Liefhebbers moeten echter vaak wel wat meer geduld opbrengen, want ze worden niet rond dezelfde tijd gepresenteerd.

Hetzelfde zagen we eerder dit jaar ook bij Apple. De standaarduitvoering van de iPhone heeft een schermformaat van 4.7 inch. Diens grotere broers, waaronder bijvoorbeeld de iPhone 6S Plus, hebben een beelddiagonaal van 5.5 inch. Maar enkele maanden geleden toonde het bedrijf juist een zakformaat smartphone: de iPhone SE. Deze is slechts 4 inch groot.

Xiaomi Mini

Xiaomi lijkt dezelfde weg te zijn ingeslagen, als de geruchten correct zijn. Op Weibo, de Chinese variant op Twitter, is een foto opgedoken waarop een 4.3 inch grote smartphone te zien zou zijn.

Xiaomi MiniHet toestel heeft naar verluidt een resolutie van 1280 bij 720 pixels, een Qualcomm Snapdragon 820, 3GB RAM, 32GB intern geheugen, een 13 megapixelcamera en een vingerafdrukscanner. Specificaties waar smartphoneliefhebbers van zullen smullen. Maar het mooiste van alles is het prijskaartje: die zou omgerekend slechts zo’n 275 dollar bedragen (245 euro). Deze Xiaomi Mini zou eind deze maand al onthuld worden.

Maar of het verhaal klopt valt te betwisten. Sommige media merken op dat de telefoon op de foto veel weg heeft van de Xiaomi Mi 5. Hoe dat komt? Heel simpel: omdat het de Xiaomi Mi 5 ook daadwerkelijk is. Dat wekt de indruk dat we het bericht over de Xiaomi Mini met een korreltje zout moeten nemen.

Desalniettemin zou het reuze interessant zijn als Xiaomi ervoor zou kiezen om compacte uitvoeringen van zijn vlaggenschepen te lanceren. We zullen de ontwikkelingen dan ook nauwlettend voor je in de gaten houden.

Bekijk het laatste nieuws over Xiaomi:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones