Xiaomi nummer 3 smartphonemaker ter wereld

XiaomiDe Chinese smartphonefabrikant Xiaomi heeft een flinke opmars gemaakt. Uit nieuwe cijfers van marktonderzoeker IHS blijkt dat Xiaomi in het derde kwartaal van 2014 de op twee naar grootste smartphonefabrikant ter wereld genoemd kan worden. Dat meldt de Zuid-Koreaanse krant Chosun Ilbo dinsdag.

Met de nummer 3-positie heeft Xiaomi landgenoot Huawei ingehaald. Het eveneens Chinese merk is naar de vierde plek verstoten. Bovenaan de lijst prijken nog altijd Apple en Samsung, die met kop en schouders de eerste en tweede plek innemen. Op nummer vijf en zes staan respectievelijk Lenovo en LG.

Xiaomo

Dat het Chinese Xiaomo met een flinke groei bezig is, blijkt wel uit het feit dat er in het derde kwartaal van 2013 maar liefst 19 miljoen smartphones werden verkocht. Het overgrote gedeelte daarvan vindt zijn weg naar het buitenland niet en blijft binnen China’s landsgrenzen. Toch begint het bedrijf ook voet aan de grond te krijgen in India, Singapore en Hongkong. In Europa en in de Verenigde Staten worden vooralsnog geen Xiaomi-telefoons aangeboden, maar verwacht wordt dat dit niet lang meer op zich zal laten wachten.

Xiaomi staat bekend om zijn goede hardware en software die tegen een relatief lage prijs wordt aangeboden. Vooral die lage prijs verklaart de populariteit in opkomende markten als China en India. Er zijn zelfs geruchten dat Xiaomi zijn prijzen in China met maar liefst 20 procent wil verlagen. Ook zou een nieuwe, nog goedkopere reeks smartphones worden uitgebracht.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones