Xiaomi onthult Xiaomi Redmi 3s

Xiaomi onthult Xiaomi Redmi 3s

Xiaomi heeft een nieuwe smartphone gepresenteerd: de Xiaomi Redmi 3s. Het is een mobiele telefoon die we qua specificaties tot het middensegment mogen rekenen. In moederland China gaat het toestel over de toonbank voor omgerekend 95 euro.

De kans dat we de Xiaomi Redmi 3s in Europa tegenkomen is klein. Desalniettemin is het fascinerend om te zien dat elke fabrikant een plekje weet te veroveren, ondanks de enorme concurrentie op de Chinese smartphonemarkt. Vrijwel iedere week verschijnen er één of meerdere nieuwe toestellen in het Oosterse land. Zo zag de Meizu M3S gisteren nog het levenslicht, een smartphone die een directe concurrent vormt voor de Xiaomi Redmi 3s. Xiaomi kan dan ook niet anders dan met een tegenreactie komen. Tenminste, daar heeft het allen schijn naar.

Het is niet de enige smartphone die Xiaomi recentelijk werd onthuld. Zo deed Xiaomi afgelopen maand nog de Xiaomi Mi Max uit de doeken, een reusachtige 6.44 inch grote phablet met high-end specificaties. De Xiaomi Redmi 3s mogen we niet tot dit segment rekenen. De midrange specificaties en het aantrekkelijke prijskaartje moeten Chinese consumenten over de streep trekken om de Redmi 3s aan te schaffen.

Xiaomi Redmi 3sSpecificaties Xiaomi Redmi 3s

De Xiaomi Redmi 3s heeft een 5 inch scherm met HD-resolutie (720 bij 1280 pixels). Onder de motorkap heeft het Chinese technologiebedrijf een 64-bit Qualcomm Snapdragon 430 octacore-processor geplaatst. ‘Een processor die is gemaakt voor prestaties’, zo prijst Xiaomi de CPU aan. Wat het niet kan verhullen is dat de Snapdragon 430 geen snelheidsduivel is. Maar gezien de prijs van nog geen honderd euro is het logisch dat de smartphoneproducent ergens op moet besparen.

Het werkgeheugen en de opslagcapaciteit zijn afhankelijk van de uitvoering die Chinese consumenten kiezen. Het instapmodel moet genoegen nemen met 2GB RAM en 16GB intern geheugen. De iets duurdere variant heeft 3GB werkgeheugen en twee keer zo veel opslagruimte. Het prijsverschil is slechts enkele tientjes.

Aan de achterkant heeft Xiaomi een 13 megapixelcamera geplaatst met LED-flitser, Phase Detection Autofocus (PDAF) en f/2.2 diafragma. Aan de voorzijde schuilt een 5 megapixel selfiecamera zonder enige bijzondere toevoegingen als Display Flash of groothoeklens. De batterij is met een capaciteit van 4.100 mAh behoorlijk fors te noemen. Zeker omdat de Redmi 3s geen bijster groot scherm of hoge resolutie heeft. Je zou je bijna gaan afvragen waarom Xiaomi zo’n zware accu in het toestel heeft verwerkt.

WiFi (802.11 b/g/n) en Bluetooth v4.1 (LE) zijn van de partij, evenals GPS en 4G-connectiviteit. Wat zeker niet ongenoemd mag blijven is dat de Xiaomi Redmi 3s een vingerafdrukscanner heeft aan de achterkant en dat je twee simkaarten in het toestel kunt plaatsen (een microsim en een nanosim). Ook is het mogelijk om de plek van de nanosimkaart te gebruiken om een microSD-kaart te plaatsen en zo het geheugen uit te breiden. De maximale opslagcapaciteit bedraagt dan 128GB.

Het Redmi 3s heeft een metalen body, is op zijn zwaarste punt 8,5 millimeter dik en weegt 144 gram. Op welke Androidversie hij draait laat Xiaomi in het midden. Daaroverheen heeft de fabrikant zijn Androidschil MIUI 7 gegooid.

Prijs en beschikbaarheid

Het instapmodel van de Xiaomi Redmi 3s (2GB RAM, 16GB intern geheugen) gaat over de toonbank voor 699 yuan, omgerekend zo’n 95 euro. De uitvoering met 3GB werkgeheugen en 32GB intern geheugen kost 899 yuan, zo’n slordige 120 euro. De Redmi 3s ligt later deze week al in de winkels in China. De kans dat we hem in Europa te zien krijgen is klein, tenzij je iemand tegenkomt die een exemplaar heeft laten importeren.

Bekijk het laatste nieuws over Xiaomi:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones