Xiaomi Redmi 5 en Xiaomi Redmi 5 Plus opgedoken

Xiaomi Redmi 5 en Xiaomi Redmi 5 Plus opgedoken

Een medewerker van Xiaomi heeft alvast een voorproefje gegeven van de Redmi 5 en Redmi 5 Plus. Deze middenklassers beschikken over een groot schermoppervlak met minimale schermranden, prima specificaties en zijn vermoedelijk scherp geprijsd. Of de toestellen ook in Nederland uitkomen, valt nog niet te zeggen.

Xiaomi is hard op weg om de grootste telefoonfabrikant ter wereld te worden. In thuisland China alsmede India is men inmiddels de grootste fabrikant en men richt de pijlen steeds meer richting ons in Europa. Waar men in eerste instantie roem vergaarde door zeer goedkope toestellen te maken, komt men de laatste tijd steeds vaker met kwalitatief goede toestellen op de proppen. Uitstekend voorbeeld hiervan is de Xiaomi Mi 6: het huidige vlaggenschip. Ook in het middensegment levert men vaak puik werk af. Het lijkt erop dat de Xiaomi Redmi 5 en Xiaomi Redmi 5 Plus ook goede voorbeelden zijn van dergelijke toestellen. Een Xiaomi-medewerker geeft vandaag op Twitter aan dat deze middenklassers op 7 december gelanceerd gaan worden. Eén probleem: dit gaat enkel voor de thuismarkt op.

Over de Xiaomi Redmi 5

De Xiaomi Redmi 5 serie volgt niet geheel verrassend op de Redmi 4 serie. Volgens analisten behoort deze collectie tot de best verkopende lijn telefoons ter wereld. Niet geheel onlogisch, gelet op de prima specificaties. Ook de Xiaomi Redmi 5 stelt niet teleur als we de specificaties erbij pakken. De reguliere Redmi 5 heeft een 5.7″ scherm met LCD-paneel. De resolutie is hierbij 1440 bij 720 pixels, oftewel HD+. Het scherm valt op dankzij de minimale aanwezigheid van schermranden. Hierdoor is er meer ruimte beschikbaar voor de weergave van apps, films en games. Het is de laatste tijd overigens een trend onder telefoonfabrikanten om schermoppervlakken zo groot mogelijk te maken. Ook LG, Samsung en HTC toestellen zeggen vaarwel tegen dikke schermranden. Onder de motorkap beschikt de Xiaomi Redmi 5 vermoedelijk over een Snapdragon 450 processor, 2, 3 of 4 GB aan werkgeheugen en 16, 32 of 64 GB aan opslag.

Over de Xiaomi Redmi 5 Plus

De Xiaomi Redmi 5 Plus is gelet op zijn naam uiteraard iets groter: zijn beeldschermdiagonaal is 5.99″. Hierbij is de resolutie vastgesteld op 2160 bij 1080 pixels waardoor het toestel automatisch een 18:9 beeldverhouding meekrijgt, net zoals zijn kleine broertje. Eveneens gaan er diverse varianten van het toestel uitgebracht worden, met verschillen in werkgeheugen en opslagcapaciteit. Het instapmodel huisvest 3 GB aan werkgeheugen en 32 GB opslag. De uitgebreide variant daarentegen beschikt over respectievelijk 4 GB en 64 GB. De resolutie van de hoofdcamera is 16 megapixels, net zoals bij zijn kleinere broertje.

Bekijk het laatste nieuws over Xiaomi:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones