Xiaomi Redmi 5 (Plus) onthuld: krachtige middenklassers

Xiaomi Redmi 5 (Plus) onthuld: krachtige middenklassers

Xiaomi heeft twee nieuwe toestellen onthuld. De Xiaomi Redmi 5 heeft een 5.7″ beeldscherm, de Xiaomi Redmi 5 Plus is een slag groter en meet in de diagonaal 5.99″. De toestellen zijn te omschrijven als middenklassers met één duidelijk streepje voor op de concurrentie: ze beschikken namelijk over een FullScreen beeldscherm. De toestellen komen voorlopig niet in Nederland uit.

Xiaomi is één van de snelst groeiende telecombedrijven ter wereld. Het bedrijf verplettert diens eigen targets jaar op jaar. Ook dit jaar lijkt het erop dat de verkoopdoelstellingen naar boven bijgesteld dienen te worden. Daar waar het bedrijf in eerste instantie vooral spotgoedkope telefoons in de aanbieding had, bedient men de afgelopen tijd ook steeds vaker het midden- en hogere segment. Twee toestellen die duidelijk in deze eerste categorie vallen, zijn de vandaag gepresenteerde Xiaomi Redmi 5 en Xiaomi Redmi 5 Plus. De Redmi-serie staat bekend om zijn toegankelijke specificaties in combinatie met uitstekende prijskaartjes en opvallende kenmerken. Ook de twee nieuwkomers passen compleet in dit plaatje.

Over de Xiaomi Redmi 5

De Xiaomi Redmi 5 is een middenklasser qua specificaties, maar ziet eruit als een vlaggenschip. Dit komt door zijn opmerkelijk grote schermoppervlak. 2017 is ongetwijfeld hét jaar van de opkomst van vrijwel randloze schermen. Eerder zagen we onder meer de Samsung Galaxy S8, LG V30 en Xiaomi Mi Mix 2 de revue passeerden. Elk van deze toestellen beschikken over dit kenmerk. De Xiaomi Redmi 5 heeft een 5.7″ beeldscherm met HD-resolutie. Onder de motorkap wordt hij aangedreven door een Snapdragon 450 processor in combinatie met 2 of 3 GB werkgeheugen en respectievelijk 16 of 32 GB opslag. De camera’s hebben resoluties van 12 en 5 megapixels en maken Full-HD opnamen. De vingerafdrukscanner is aan de achterzijde geplaatst.

Omgerekend is de Xiaomi Redmi 5 ongeveer vanaf 100 euro verkrijgbaar voor de versie met 2 GB werkgeheugen en 16 GB opslag.

Over de Xiaomi Redmi 5 Plus

De Xiaomi Redmi 5 Plus is een slag groter ten opzichte van zijn broertje en beschikt over een 5.99″ beeldscherm met Full-HD+ resolutie. Dit beeldscherm zetelt in een aluminium jasje met een vingerafdrukscanner op de achterzijde. Hij wordt aangedreven door de Snapdragon 625 processor in combinatie met 3 0f 4 GB werkgeheugen en 32 of 64 GB opslag. Deze capaciteit is uitbreidbaar. De achterste camera heeft een 12 megapixelresolutie en maakt Full-HD video’s. De voorste camera heeft een 5 megapixelresolutie. De accucapaciteit bedraagt 4000 mAh. Zowel de reguliere Redmi 5 als de Plus variant draaien op EMUI 9.0: Xiaomi’s eigen op Android-gebaseerde software.

De Xiaomi Redmi 5 Plus is vanaf ongeveer 120 euro te verkrijgen. Hierdoor zijn beide toestellen gelet op de adviesprijs uitstekende toestellen. Fingers crossed dat ze ook naar Nederland komen dus!

Bekijk het laatste nieuws over Xiaomi:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones