Xiaomi stelt verwachtingen voor 2018 bij

Xiaomi stelt verwachtingen voor 2018 bij

Xiaomi heeft diens verwachtingen voor komend jaar naar boven bijgesteld. Waar eerder de winstgroei ‘slechts’ 12 procent bedroeg heeft men dit aantal nu bijgesteld naar 18 procent. Zodoende komt de totale winstverwachting voor 2018 uit op 2 miljard euro op een totale omzet van 18 miljard.

Zo meldt Mobile World Live.

Chinese telefoonfabrikanten veroveren stukje bij beetje een steeds groter gedeelte van de smartphonemarkt. Afgelopen maand kondigde Huawei bijvoorbeeld aan vanaf volgend jaar ook de Amerikaanse markt te willen bestormen. Het eerste toestel dat in het land van president Trump uitkomt is de Huawei Mate 10, welke niet in ons land verkrijgbaar is. Ook partijen als Oppo en Vivo weten keer op keer uitstekende cijfers te overleggen, alhoewel deze partijen met name op de thuismarkt zijn gericht. Voorlopig, althans. Een bedrijf dat zijn vleugels al lang geleden heeft uitgeslagen, is Xiaomi. Men verkoopt toestellen in vrijwel de gehele wereld, waarbij het met name grote populariteit geniet in economisch opkomende markten, zoals bijvoorbeeld India.

Populair in opkomende markten

In het land van de Bollywood films is men zelfs dé grootste telefoonfabrikant. Meest populaire toestel van de Chinezen is de Xiaomi Redmi Note 4: een extreem betaalbare telefoon welke alles biedt dat je van een smartphone anno 2017 mag verwachten. Het gaat zelfs zo goed met het bedrijf, dat het zijn verwachtingen voor het komende jaar heeft moeten bijstellen. We hebben het hier uiteraard over naar boven bijstellen. Afgevaardigden van het Chinese bedrijf hebben bankiers verteld dat zij verwachten volgend jaar 18 procent meer winst te gaan draaien. Eerder dachten zij nog zo’n 12 procent meer winst te gaan draaien. Over geheel 2018 verwacht men zodoende een winst van om en nabij twee miljard euro op een totale omzet van 18 miljard.

Mogelijke beursgang in 2018

Er wordt in de wandelgangen gesproken over een mogelijke beursgang in 2018. Analisten schatten Xiaomi’s waarde in op zo’n 100 miljard euro. Nog geen anderhalf jaar geleden was het bedrijf volgens deze analisten ‘slechts’ 50 miljard euro waard. Eerder gaf de directeur van Xiaomi, Lei Jun, al aan dat men exponentieel wil groeien en derhalve continu investeringen aantrekt. Met name in het hogere segment wil men meer voet aan grond krijgen. Xiaomi staat in de regel bekend als leverancier van goedkope telefoons, maar wil graag van dit imago af. Zodoende richt men zich steeds meer op de high-end markt, met toestellen zoals de Xiaomi Mi 6. Wél blijft de gemene deler dat toestellen een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding hebben.

Of 2018 echter al het jaar gaat worden voor een beursgang, kan enkel de tijd uitwijzen.

Bekijk het laatste nieuws over Xiaomi:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones