Xiaomi Valentino met Snapdragon 638 passeert Geekbench

Xiaomi Valentino met Snapdragon 638 passeert Geekbench

Xiaomi was dit jaar de eerste fabrikant met een Snapdragon 636 processor en dit weekend bleekt dat Xiaomi ook werkt aan een Snapdragon 638 aangedreven smartphone, de Xiaomi Valentino.

Xiaomi presenteerde dit jaar de Redmi Note 5. Het mid-range toestel was de eerste met Snapdragon 636 processor. Inmiddels zijn er meer smartphones met deze Snapdragon zoals de Asus Zenfone Max Pro M1 & Asus Zenfone 5. Dit weekend blijkt dat Xiaomi een uitstekende relatie heeft met Qualcomm. De Chinese smartphone fabrikant is namelijk ook de eerste die de Snapdragon 638 processor van Qualcomm test. Een nieuw toestel met de naam Valentino passeerde dit weekend namelijk Geekbench. De smartphone wordt aangedreven door de SDM638 processor van Qualcomm met 6 GB aan werkgeheugen.

Xiaomi Valention Snapdragon 638 SDM638

Xiaomi Valentino met Snapdragon 638

Afgelopen weekend werd de Valentino getest op Geekbench. Een nieuwe mid-range smartphone van het Chinese merk met door een opmerkelijke processor, de Snapdragon 638. De Snapdragon 638 is namelijk nog niet aangekondigd door Qualcomm zelf. Het lijkt een verbeterde versie van de Snapdragon 636 processor te zijn.

De Geekbench score van het nieuwe Xiaomi toestel is hoger dan die van de Snapdragon 636 aangedreven smartphones. De Valentino scoort 1485 voor single core en 5440 punten bij multi core. De meeste Snapdragon 636 processors scoren rond de 1300/4500 punten. De Valentino met SDM638 processor heeft 6 GB aan werkgeheugen en de processor heeft 8 kernen waarvan de laagste zijn geklokt op 1,44 GHz. Het besturingssysteem van de telefoon is Android 8.1 Oreo. Op dit moment staat Xiaomi op het punt de Xiaomi Redmi S2 te lanceren. Dit toestel verwacht men echter met een oudere Snapdragon 625 processor en een stel moderne camera’s. Het is helaas onduidelijk welk toestel de Valentino wordt.

Xiaomi Redmi 5

In Nederland is de krachtige Xiaomi Redmi Note 5 nog niet leverbaar met abonnement. Het merk wordt hier wel steeds populairder. De telefoons hebben een rijke uitrusting en een voordelige prijs. Het nadeel van het Chinese merk in Nederland is wel dat de telefoons niet iedere 4G frequentie ondersteunen. Een gevolg daarvan is dat je op sommige plekken weinig tot geen bereik hebt, al zal je daar in de stad bijvoorbeeld weinig van merken.

Aantrekkelijke Xiaomi toestellen is de Xiaomi Redmi 5 of Redmi 5 Plus. De eerste is aangedreven door de Snapdragon 450 processor en de Redmi 5 Plus beschikt over een iets oudere maar krachtige Snapdragon 625. Beide zijn voorzien van grote accu’s en relatief veel geheugen.

Bekijk het laatste nieuws over Xiaomi:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding