Xiaomi zoekt Mi 6-bezitters voor Android 8 Oreo Bèta

Xiaomi zoekt Mi 6-bezitters voor Android 8 Oreo Bèta

Xiaomi is op zoek naar Mi 6-bezitters die het leuk vinden een proefversie van Android 8 Oreo te draaien tijdens de bèta test. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via het officiële forum. Het is onbekend hoelang de bèta periode gaat duren.

Android 8 Oreo wint langzaamaan aan marktaandeel. Steeds meer fabrikanten voorzien hun (met name) vlaggenschepen van de nieuwste Android-versie. Dit doen zij veelal na het draaien van een zogenoemde bèta. Tijdens deze fase kunnen geïnteresseerden zich aanmelden om een proefversie van de software te draaien. Vaak zitten hier nog enkele fouten en bugs in. Doel van de bèta is om deze op te sporen en te herstellen voor de uiteindelijke, definitieve uitrol die voor alle telefoons bestemd is. Ook het Chinese Xiaomi opereert op deze manier. Onlangs nog werd een dergelijk programma aangekondigd voor de Mi A1, een middenklasser. Zo’n twee weken na deze testfase rolde de definitieve versie van Android 8 Oreo uit. Vandaag blijkt dat de Xiaomi Mi 6, het huidige vlaggenschip, de volgende is die een bètaprogramma gaat krijgen.

Xiaomi Mi 6 lineup

De Xiaomi Mi 6

Xiaomi zoekt Mi 6 bètatesters

Dat maakt Xiaomi bekend op diens officiële forum. Men zoekt zodoende geïnteresseerde Mi 6-bezitters om te participeren in de ‘test’software. Zij dienen zich te registreren middels een formulier en experimentele software te downloaden. Vervolgens dienen zij contact op te nemen met Xiaomi wanneer ze eigenaardigheden tegen het lijf lopen. Hoelang de bèta actief gaat zijn, is niet bekend. Doorgaans duurt het echter niet langer dan twee à drie weken. Dat het echter ook langer kan duren, bewijst Samsung. De Zuid-Koreanen testen momenteel al zeker twee maanden de Android 8 software op haar huidige vlaggenschepen, de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus. Nu dienen we er wel bij te zeggen dat deze toestellen zeer populair zijn en er zodoende veel gebruikers zijn. De kans op eventuele fouten neemt derhalve ook toe.

Picture-in-picture-modus

Over Android 8 Oreo

Xiaomi plaatst zijn eigen EMUI software-schil over de standaard Android 8 Oreo schil heen. Zodoende krijgt het een eigen ‘smoel’. Wel blijven de toegevoegde functies van de nieuwste Android-versie uiteraard behouden. De meest in het oog springende toevoeging is waarschijnlijk de introductie van picture-in-picture modus, oftewel beeld-in-beeld-modus. Hiermee kun je bijvoorbeeld videobellen terwijl je door je agenda heen scrolt. Ook de toevoeging van notificatiekanalen valt direct op. Hiermee kun je per type kanaal aangeven of je wel, of geen notificaties wilt ontvangen. Handig bij nieuwsapps. Zo ontvang je bijvoorbeeld wel sportnieuwsnotificaties, maar geen showbizz perikelen. Een andere toevoeging zijn de ‘Notification Dots’. Hiermee zie je bij apps op je thuisscherm hoeveel gemiste meldingen je hebt: à la iOS dus.

Bekijk het laatste nieuws over Xiaomi:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones