Xperia XZ Premium levert uitstekende prestaties

Xperia XZ Premium levert uitstekende prestaties

Sony zal vermoedelijk volgende maand voor het eerst sinds tijden weer eens meedoen in de smartphone benchmark top lijsten. 6 juni zal de Xperia XZ Premium beschikbaar zijn en het vlaggenschip is snel! De eerste benchmark testen waren bescheiden maar afgelopen week nam het vlaggenschip revanche.

Sony smartphones blinken uit vanwege hun geweldige cameraprestaties en natuurlijk het degelijke industriële ontwerp. Je herkent de smartphones al van verre. In 2017 zal het merk ook te vinden zijn in de toppen van de benchmark charts. Nadat we de eerste Geekbench score van het vlaggenschip zagen, waren de score niet briljant te nomen. Na dit weekend lijkt het erop dat ze Xperia XZ Premium zich toch bij de top zetelt. Wanneer enthousiaste Sony Xperia XZ Premium eigenaren hun toestellen massaal testen op AnTuTu en Geekbench gaan we het vlaggenschip zeker terug zien in de informatieve top 10 lijsten zoals die van AnTuTu. Sony testte deze week een serie Xperia XZ Premium smartphones en de toestellen scoren beter en beter en zette scores neer rond 1900 voor single en 6400 voor multi core.

Sony Xperia XZ Premium Geekbench

De Sony Xperia XZ Premium, ook wel Sony G141/G142, werd al tijdens het Mobile World Congress 2017 te Barcelona gepresenteerd. Daarna werd het vlaggenschip weer naar Japan verscheept. Zoals je weet waren de Snapdragon 835 processor nog niet openbaar (behalve voor Samsung) beschikbaar. Aan het begin van deze maand zagen we hem dan toch live, de eerste Geekbench score van de Xperia XZ Premium.

Sony Xperia XZ Premium Geekbench

Ruim een halve maand later en twee weken voordat de vlaggenschepen in de winkels liggen, zien we een nieuwe batch aan testen. We zien daarnaast een nieuw model, de Sony G8142. Beide smartphones beschikken over de snelle Snapdragon 835 processor van Qualcomm met 4 GB aan werkgeheugen. De Sony G8142 kan verklaard worden door een Dual SIM model of misschien een model voor een speciale markt. Kijkend naar de nieuwe scores (zie onderstaande selectie) moeten we concluderen dat het Sony vlaggenschip zich volledig kan meten met de HTC U11.

Xperia XZ Premium op 6 juni beschikbaar

Het prijswinnende vlaggenschip van Sony is over twee weken beschikbaar. De smartphone heeft niet alleen een voortreffelijke camera, maar is ook nog eens voorzien van een 4K beeldscherm en een zeer snelle Snapdragon 835 processor met 4 GB RAM. Daarmee is de Japanse telefoon net zo snel als de HTC U11 en misschien zelfs de Samsung Galaxy S8.

Deze Sony heeft een bijzonder ‘unique selling point’ zoals ze dat zo mooi in het Engels zeggen. Het vlaggenschip beschikt namelijk over een Motion Eye camera waarmee je niet alleen prachtige foto’s maakt, maar ook super slow motion beelden op 960 frames per seconde. Zo kun je de mooiste documentaires nu zelf maken. Koop je de Sony Xperia XZ Premium nu, dan krijg je een Sony koptelefoon ter waarde van 300 euro cadeau.

Sony Xperia XZ Premium headset actie

Bekijk het laatste nieuws over Sony:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones