17 november 2014 door in Google.

YouTubeYouTube heeft zijn langverwachte muziekdienst geïntroduceerd. Onder de naam Youtube Music Key kan de dienst een concurrent van Spotify worden.

Vooralsnog is de dienst alleen beschikbaar per uitnodiging. Deze genodigden krijgen een gratis proefabonnement van zes maanden. Daarna wordt het voor deze ‘inner circle’ mogelijk om de dienst te blijven gebruiken voor slechts 7,99 dollar per maand. Overige gebruikers moeten 9,99 dollar per maand neertikken voor de dienst.

Het is nog niet bekend wat de Europese prijzen zullen zijn. Mensen die al geabonneerd zijn op Google Play krijgen ook toegang tot Music Key.

YouTube Music Key

De nieuwe dienst laat gebruikers offline naar muziekvideo’s kijken. Zo is het mogelijk om video’s te downloaden wanneer je nog een internetverbinding hebt, en ze vervolgens in een later stadium zonder verbinding af te spelen. Daarnaast kunnen gebruikers naar video’s kijken zonder van tevoren gestoord te worden door advertenties. Muziekvideo’s kunnen met Music Key ook op de achtergrond worden afgespeeld, zodat je het YouTube-venster tijdens het luisteren niet constant aan moet hebben staan.

YouTube’s Music Key kan op deze manier wel eens een geduchte concurrent van de streamingsdienst Spotify worden. Het was al langer duidelijk dat YouTube met een muziekdienst zou komen. In de afgelopen maanden sloot de videodienst namelijk allerlei nieuwe licentieovereenkomsten met diverse platenlabels.

Dat proces verliep niet zonder horten of stoten. Vooral bij de kleinere platenlabels stuitte de voorstellen van YouTube op veel verzet. Eerder deze week werd echter bekend dat ook met deze labels overeenkomsten waren gesloten, en was de weg vrij voor wat nu Music Key blijkt te zijn.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones