YouTube ondersteunt LG G3-scherm met 1440p

YouTubeDe LG G3 is tot nu toe de enige wereldwijde smartphone met een QHD-display met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, maar de telecomgigant zal dat monopolie niet lang behouden. Er wordt dan ook een massale komst van dergelijke QHD-schermen verwacht. YouTube speelt vast in op die komst door met een nieuwe functie in de app te komen. Vanaf nu kunnen video’s op de LG G3 ook in 1440p-resolutie worden bekeken.

LG G3

Door de komst van de G3 was LG de eerste fabrikant die een toestel op de markt bracht met een QHD-resolutie. Verwacht wordt echter dat de concurrentie snel zal volgen. In China worden al minder bekende smartphones geproduceerd door bijvoorbeeld Oppo en Lenovo die een scherm hebben met een dergelijke resolutie. Ook de grote merken als Samsung en HTC zullen ongetwijfeld snel volgen.

YouTube ondersteunde bij pc’s reeds 4K-video’s, en het was dus een kleine stap om de mindere QHD-resolutie ook in te voeren bij mobiele telefoons. Inmiddels lijkt Google’s videodienst dat ook te begrijpen, en is het mogelijk om op de LG G3 video’s te bekijken in deze hoge resolutie.

Inmiddels heeft YouTube deze functie ook beschikbaar gemaakt voor enkele tablets, zoals de Galaxy Tab S. Nog niet alle LG G3-gebruikers kunnen genieten van de verbeterde resolutie. De app kan worden geüpdatet via de Google Play Store, maar de update is nog niet voor alle gebruikers beschikbaar.

LG G3 1440p YouTube

Bekijk het laatste nieuws over LG:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones