Yu: ‘Huawei Mate 10 veel beter dan iPhone 8’

Yu: ‘Huawei Mate 10 veel beter dan iPhone 8’

Richard Yu, de CEO van Huawei, is er van overtuigd dat de Huawei Mate 10 een betere telefoon is dan de iPhone 8. “Ons product is veel krachtiger”, aldus de topman in een interview met Bloomberg.

Huawei is een bedrijf met ambities en dat steekt de topman niet onder stoelen of banken. In november 2016 zei Richard Yu tegenover Reuters dat hij binnen twee jaar concurrenten Apple en Samsung voorbij wil streven om zo de grootste smartphoneproducent ter wereld te worden. Velen verklaarden hem voor gek, maar Huawei zit op de goede weg om haar aspiraties te verwezenlijken. Afgelopen jaar verkocht het bedrijf ongeveer 140 miljoen smartphones. Dit jaar wil de Chinese smartphonemaker dat aantal overtreffen: het hoopt tussen de 140 en 150 miljoen mobiele telefoons aan de consument te slijten. Volgens onderzoeksbureau IDC had Huawei in het de eerste drie maanden van het jaar een marktaandeel van 10 procent in handen. Het bedrijf was de grootste smartphoneleverancier in China.

Afgelopen jaar lanceerde Huawei diverse succesvolle modellen, waaronder de Huawei P9 en de Huawei Mate 9. Het zijn premium telefoons, maar met een scherper prijskaartje dan de vlaggenschepen van Huawei’s grootste concurrenten. Met hun opvolgers, de Huawei P10 en Huawei Mate 10, hoopt het bedrijf opnieuw dezelfde succesformule te hebben.

Huawei Mate 10 versus iPhone 8

De Huawei Mate 10 moet nog aangekondigd worden, maar Yu geeft ons nu al een voorproefje van wat we straks kunnen verwachten. Volgens de topman is het vlaggenschip veel beter dan Apple’s aanstaande paradepaardje, de iPhone 8. Tegenover Bloomberg zegt Yu:

“Wij hebben straks een krachtiger product. De Huawei Mate 10 heeft een langere batterijduur, een full-screen display, hogere snelheid, betere camera en nog veel meer opties. Het vlaggenschip helpt ons om te concurreren met Apple.”

Yu zegt verder dan zijn bedrijf zich meer op het middensegment en high-end smartphones gaat richten.

“De winstmarges van low-end telefoons zijn extreem laag, zo laag dat ze niet genoeg winst voor ons maken. Onze prioriteiten liggen in Europa, China en Japan, waar de economie gezond is en consumenten in staat zijn om onze producten af te nemen.”

De iPhone 8 wordt het kroonjuweel van Apple van 2017. Het Amerikaanse technologiebedrijf zou alles uit de kast halen om het tienjarige jubileum van de iPhone te vieren. Hoewel de lancering nog wel enkele maanden op zich laat wachten, hebben we de afgelopen maanden al veel verhalen gehoord over het vlaggenschip. Zo krijgt hij volgens het geruchtencircuit een 5,8 inch groot OLED-display met touch bar, 3D-camera en irisscanner of gezichtsherkenningstechnologie. Volgens de laatste geruchten laat Apple Touch ID mogelijk varen. Wegens technische problemen is het bedrijf niet in staat om de vingerafdruksensor in de nieuwe Home-knop te integreren.

Over de Huawei Mate 10

Op dit moment weten we nog maar vrij weinig over de Huawei Mate 10. Volgens de laatste berichten heeft het vlaggenschip een 5,8 inch groot Full Active Display met een resolutie van 2160 bij 1080 pixels en 18:9 beeldverhouding. Dezelfde aspect ratio zagen we eind februari, toen LG de LG G6 presenteerde. Nagenoeg heel de voorzijde van het toestel wordt dan bedekt door het beeldscherm.

Verder hebben we geruchten gehoord dat de Huawei Mate 10 zowel aan de voor- als de achterkant een dual-camerasysteem krijgt. Ook zou Huawei een irisscanner en dieptesensoren aan de voorzijde van het vlaggenschip verwerken. Wellicht om in te spelen op de laatste ontwikkelingen op het gebied van VR en AR. Of misschien wel om gezichtsherkenningstechnologie in het toestel te verwerken. Tot slot komt het vlaggenschip naar verluidt met HiSilicon Kirin 970 processor en Android 8.0, de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem die waarschijnlijk volgende maand wordt uitgerold.

De Huawei Mate 10 wordt naar verwachting in de eerste week van september getoond. Dan vindt in Berlijn de grootste technologiebeurs van Europa plaats: de IFA. Benieuwd welke toestellen we hier te zien krijgen? Lees dan het artikel ‘IFA 2017: smartphone lanceringen tijdens de giga techbeurs’ van mijn collega Jasper.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones