Zien we dit jaar al een opvouwbare Samsung telefoon?

Zien we dit jaar al een opvouwbare Samsung telefoon?

Het is al enige tijd bekend dat Samsung aan een opvouwbare telefoon werkt en er zijn al een aantal mogelijke ontwerpen gezien van het toestel. Samsung werkt aan de opvouwbare telefoon met codenaam Project Valley. Er waren zelfs geruchten van een lancering in januari van dit jaar, maar het toestel heeft de lancering duidelijk nog niet gehaald. Nu lijkt het er op dat het toestel zich volgend jaar laat zien. Een rapport uit Samsung’s eigen land, Zuid-Korea, beweert dat het bedrijf tegen het einde van dit jaar zal beginnen met massaproductie van opvouwbare beeldschermen. Verder vermeld het rapport een mogelijk toestel van Samsung dat 5-inch in opgevouwen vorm zal zijn. Wanneer je het toestel opent zal het een 7-inch tablet worden. Eerdere geruchten melden al dat de Zuid-Koreaanse fabrikant zowel de Snapdragon 620 als de Snapdragon 820 met 3 GB RAM aan het testen zijn voor de ‘Project Valley’ smartphone.

Ontwikkeling flexibele scherm

De technologie voor flexibele schermen heeft vier fases: gerond, gebogen, opvouwbaar en oprolbaar. De eerste twee zijn al een realiteit en Samsung ontwikkeld de derde terwijl de laatste vorm nog in ontwikkeling is. De laatste fase betekent dat je een display kunt oprollen zoals een rolgordijn. Het gebogen scherm zien we al veelvuldig terug komen in bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Edge S7 en steeds meer smartphones.

Samsung ontwikkelt opvouwbaar scherm

Samsung wil opvouwbare telefoon verder ontwikkelen. Het is een van de manieren om te voldoen aan de stijgende vraag naar grote schermen, zonder de smartphone uit de zakken van de mensen te trekken door hun grootte. Officieel verstrekt Samsung verder geen gegevens, maar een opvouwbare of flip telefoon kan gebruikt worden om een compacte behuizing te voorzien van een groot scherm. Samsung heeft enkele octrooien aangevraagd voor opvouwbare systemen en met een beetje geluk gaan we de mogelijkheden dit jaar nog zien. Vooralsnog kunnen we alleen genieten van onderstaand design.

Opvouwbare Samsung

 

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones