Zijn dit de specs van de LG V20?

LG V20

De LG V20 wordt vandaag officieel onthuld door de Zuid-Koreaanse smartphoneproducent. Maar vlak op de valreep liggen de specificaties op straat. Via Weibo zijn de belangrijkste specs van het nog te verschijnen vlaggenschip gelekt. Deze komen aardig overeen met de geruchten die we de afgelopen weken hebben gehoord.

De LG V20 is de opvolger van de vorig jaar geïntroduceerde LG V10. LG kreeg voor het toestel veel lof, omdat het krachtige high-end specificaties onder de motorkap huisvest en een haarscherp LCD-scherm heeft. Unique selling point van dit toestel was het tweede scherm aan de voorkant, de ticker. Hiermee is het mogelijk om onder meer je eigen zelfgeschreven handtekening of je snelkoppelingen naar je favoriete apps te plaatsen. Deze feature zagen we later ook bij een ander toestel van LG: de LG X Screen, een smartphone uit het middensegment.

Begin augustus maakte LG bekend dat het de opvolger van de LG V10, de LG V20, op dinsdag 6 september zou aankondigen via een persevenement in San Francisco. Vandaag is het zover. Voordat de introductie daadwerkelijk plaatsvindt zien we via internet de vermeende specificaties van het vlaggenschip voorbijkomen.

Wat we tot nu toe weten over de LG V20

LG heeft in aanloop naar het evenement van vandaag al enkele specificaties van de LG V20 officieel bevestigd. Zo weten we dat het vlaggenschip een ingebouwde Hi-Fi 32-bit DAC krijgt om de muziekervaring te verbeteren. Tevens weten we sinds gisteren dat Bang & Olufsen verantwoordelijk is voor de audio-ervaring. Het Deense bedrijf integreert B&O Play in het toestel.

Tot slot kunnen we met zekerheid zeggen dat het nog te verschijnen vlaggenschip op Android 7.0 (Nougat) draait. Het is de eerste smartphone die out-of-the-box op de nieuwste versie van Googles besturingssysteem draait, zo bevestigde de zoekmachinegigant bij de onthulling van Android Nougat enkele weken geleden.

Android Nougat LG V20

Specificaties LG V20

Wat kunnen we nog meer verwachten van de LG V20? Volgens de techsite AndroidPure krijgt de LG V20  een 5.7 inch display met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels (Quad HD of 2K display). Het toestel wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 820, een quad-core processor met een kloksnelheid van 2.2GHz. Deze chipset gaat gepaard met een Adreno 530 GPU. Daarnaast krijgt de phablet 4GB aan RAM. Over de opslagcapaciteit hebben we nog altijd niets vernomen en ook nu is dat niet het geval.

Daarnaast claimt de techsite dat de LG V20 een dubbele 16 megapixelcamera aan de achterkant krijgt. Eerder hoorden we nog geruchten over een enkele 21 megapixelcamera. De batterij heeft maar liefst 4000 mAh aan vermogen. Dat is een flinke boost aangezien de accu van de LG V10 niet verder komt dan 3000 mAh. Op het achterpaneel is een vingerafdruksensor verwerkt. Tot slot krijgt het nog te verschijnen vlaggenschip, net als zijn voorganger, een tweede scherm aan de voorkant.

Eerdere geruchten suggereerden dat de LG V20 een USB Type-C aansluiting, enkele speaker en 3.5mm audio jack krijgt.

Later vandaag komt LG zoals gezegd de officiële lezing. Dan krijgen we voor eens en altijd duidelijkheid over de specificaties van de high-end phablet. Hopelijk krijgen we dan ook te horen wanneer het toestel naar Europa komt en wat de adviesprijs is. Daarover tasten we nog altijd volledig in het duister.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones