Zo goed is de camera van de Sony Xperia XZ Premium

Sony heeft onlangs de pers uitgenodigd om een conferentie bij te wonen waarbij het bedrijf het een en ander heeft toegelicht over de fantastische camera module van de Sony Xperia XZ Premium. Sony heeft onder meer de gebruikte G Lens helemaal opnieuw ontworpen ten opzichte van de eerder uitgekomen Xperia XZ. Benieuwd naar het hele verhaal? Lees dan dit artikel.

Sony innoveert

Het nieuwste vlaggenschip van Sony, de Sony Xperia XZ Premium, zit eraan te komen en het beloofd één groot feestje te worden. Eigenlijk bevat het toestel teveel toffe functionaleiten om op te noemen, maar de camera’s zijn zeker het vermelden waard. In een speciaal persevenement heeft Sony namelijk het verhaal uitgelegd achter de speciaal, opnieuw ontworpen G Lens. Sony is hierbij zelfverzekerd en stelt dat de camera van de Premium versie maar liefst 25 procent beter is dan het ‘basismodel’, de Sony Xperia XZ.

Sony Xperia XZ Premium: voor de fotograaf

De Sony Xperia XZ Premium valt op dankzij zijn fantastische camera’s. Aan de achterkant van het toestel heb je de beschikking over een camera met een resolutie van maar liefst 19 megapixels. Opvallend is dat deze camera als eerste de beschikking heeft over Sony’s nieuwste Motion Eye techniek. Met deze techniek worden foto’s tot wel vijf keer sneller opgeslagen. Een ander groot voordeel van deze techniek is het feit dat je hiermee te gekke slow-motion video’s kunt opnemen. Deze video’s kun je schieten met een frameratensnelheid van wel 960 beelden per seconde. Een ongeëvenaarde prestatie! Tevens beschikt de primaire camera aan de achterkant over allerlei toffe functies. Denk dan aan bijvoorbeeld de mogelijkheid om in 4K resolutie video op te nemen.

Het gehele doel van het persevenement zat hem echter in de gebruikte lens van het toestel: de G lens. Sony heeft deze lens opnieuw ontworpen om er zo voor te zorgen dat de resolutie in de hoeken en randen van de gemaakte foto’s hoger wordt. Dit hebben zij gedaan door de lens een 25 millimeter wijde hoek te geven met daarbij een groot diafragma van f/2.0. Hierdoor laat de lens relatief veel licht binnen, waardoor het eindresultaat een goede mate van helderheid heeft. Tevens heeft Sony naar aanleiding van de Sony Xperia XZ en diens camera extra veel aandacht geschonken aan de Phase Detection Autofocus (PDAF) modus.

Zo heeft Sony er onder meer voor gezorgd dat de lens nu beter werkt in omstandigheden waarbij men weinig licht tot de beschikking heeft. Ook in de nacht fotograferen gaat je dus prima af dankzij de Sony Xperia XZ Premium en diens geheel vernieuwde camera module. Momenteel heeft Sony trouwens een toffe actie indien je geïnteresseerd bent in het toestel. Je krijgt namelijk tijdelijk een headset ter waarde van 300 euro gratis, indien je het toestel tijdens de pre-order fase besteld.

 

Bekijk het laatste nieuws over Sony:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones