Zo krijgt je Samsung Galaxy S8 een doorzichtige achterkant

Zo krijgt je Samsung Galaxy S8 een doorzichtige achterkant

Ook de Samsung Galaxy S8 valt te voorzien van een transparante achterkant. Eerder vandaag schreven wij al over doorzichtige LG G6 en nu is het nieuwe Samsung paradepaardje aan de beurt! Benodigdheden: verfverdunners, oplossingsmiddelen, onderstaand filmpje en wat geduld. Benieuwd naar het resultaat? Lees dan snel verder.

Samsung Galaxy S8 aan de beurt

Ook de Samsung Galaxy S8 moet eraan geloven. Eerder vandaag schreven wij al over meester techneut Zack Nelson van het YouTube kanaal JerryRigEverything. Dit YouTube kanaal houdt zich bezig met het transformeren, uit elkaar halen, upgraden van telefoons en tablets. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of de heren hebben het uitgevoerd. Denk aan het verbuigen van de Apple iPhone 7, het bekrassen van de Moto G5 Plus of de Samsung Galaxy S7 bewerken met een hamer. Niets te gek. Nelson houdt zich echter ook bezig met het transformeren van toestellen. Zo bouwde de techneut de LG G6 al om tot een toestel met volwaardig transparante achterkant, en nu is ook het nieuwe Samsung paradepaardje aan de beurt.

De S8 blijkt een taaie rakker te zijn

Het blijkt echter nog een hele klus om de telefoon te voorzien van doorzichtige achterkant. Waar de LG G6 de transformatie onderging door het simpelweg verwijderen van een plastic laag, blijkt de S8 een stuk lastiger te klaren klus. De achterkant van de Samsung Galaxy S8 wordt eerst verwijderd met behulp van een föhn. Door de hitte laat de lijm aan de zijkant van het toestel los waardoor Nelson de achterkant eraf kan wrikken. Vervolgens schroeft en klikt hij enkele componenten los om zo te voorkomen dat het toestel intern stukgaat. Dan komt eigenlijk pas het moeilijke gedeelte. Waar de LG G6 een achterkant had waarbij de kleur in feite een plastic laagje is, bevat de Galaxy S8 een speciale coating op de achterkant. Deze coating heeft Samsung gemaakt door het mengen van diverse substanties, om zo een maximale levensduur te garanderen.

Waar een wil is, is Nelson

Dit is uiteraard zeer gunstig, tenzij je deze laag er nou net vanaf wil hebben zoals in dit geval. Gelukkig maakt Nelson zijn naam als meester techneut waar en komt hij ook dit keer met een innovatieve oplossing op de proppen. Hij koopt en mengt namelijk een brouwsel van verfverdunners en oplossingsmiddelen en sprayt dit op de achterkant. Na een tijdje gewacht te hebben laat de coating relatief makkelijk los. De achterkant is nu ontdaan van zijn coating en is volledig doorzichtig. Om het werk netjes af te maken bevestig hij alle componenten weer op hun originele plek en maakt de nu transparante achterkant nog eens goed schoon. Even de achterkant er weer op schroeven en klaar ben je!

Uiteraard dien je, indien je dit zelf van plan bent, alle risico’s goed door te nemen. Tevens dien je over een gezonde technische kennis te beschikken en comfortabel te zijn met techniek in het algemeen. Je schroeft immers wel een product met een prijskaartje van 799 euro uit elkaar. Ook zijn de verfverdunners die Nelson gebruikt zeer agressief en moeten ze absoluut niet op je huid terecht komen. Wees dus voorzichtig. Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones