Zo veel kost de Samsung Galaxy J2 (2018)

Zo veel kost de Samsung Galaxy J2 (2018)

Er is al veel bekend over de Samsung Galaxy J2 (2018). Zo hebben we al de nodige verhalen gehoord over de vermeende specificaties en het prijskaartje. Vandaag zien we de adviesprijs van de nieuwste budgettelefoon nogmaals voorbijkomen, maar ditmaal via een Russisch verkoopsite. Aangezien de prijs overeenkomt met eerdere geruchten, mogen we er van uitgaan dat de adviesprijs vaststaat op zo’n 115 euro.

Samsung kennen we natuurlijk van high-end vlaggenschepen als de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy Note 8. De Koreaanse smartphonemaker is echter ook actief in het midden- en budgetsegment. In de laatstgenoemde categorie kunnen we op korte termijn een nieuw toestel verwachten: de Samsung Galaxy J2 (2018). Als we de geruchten omtrent het toestel mogen geloven, wordt het een van de goedkoopste low-end telefoons in het assortiment van Samsung tot op heden.

We vingen afgelopen week al geluiden op dat de Samsung Galaxy J2 (2018) net iets meer dan 100 euro zou kosten. Het ziet er naar uit dat de geruchten het bij het juiste eind hebben. Diverse internationale media schrijven over het prijskaartje van het toestel. Hij is namelijk gespot op de website van Becompact, een Russische retailer. Deze vermeldt het toestel op haar site voor 7.990 roebel, omgerekend zo’n 115 euro. Dat is exact dezelfde prijs die we afgelopen week voorbij zagen komen.

Samsung heeft de prijs nog altijd niet officieel bevestigd. We verwachten niet dat dit nog lang op zich laat wachten. De Samsung Galaxy J2 (2018) zou begin januari al in de winkels moeten liggen in diverse Europese landen. Of hij dan ook in Nederland verkrijgbaar is, kunnen we op dit moment nog niet zeggen. Hij wordt momenteel nog bij geen enkele provider of andere aanbieder genoemd. Mocht Samsung besluiten om hem naar ons land te brengen, dan is het de vraag of hij hetzelfde prijskaartje krijgt als in Rusland. Daar gelden namelijk andere belastingregels dan in ons land. Daardoor zou hij bij ons best wel eens enkele tientjes duurder kunnen uitvallen.

De vermeende specificaties van de Samsung Galaxy J2 (2018)

De Samsung Galaxy J2 (2018) of Samsung SM-J250 kent nog maar weinig geheimen. Vorige week lekte de Duitse techjournalist al de specificaties van het toestel. Volgens hem heeft hij een 5 inch groot IPS LCD-display met een resolutie van 960 bij 540 pixels, oftewel quarter HD (qHD). Onder de motorkap vinden we de Qualcomm Snapdragon 425, een quad-core processor met een kloksnelheid van 1,4 GHz. Deze wordt aangevuld met 1,5 GB werkgeheugen en 16 GB intern geheugen. Met een microSD-kaart kun je de opslagcapaciteit uitbreiden tot wel 256 GB.

Achterop heeft Samsung een 8 megapixelcamera met autofocus en LED-flitser geplaatst. Ook de selfiecamera heeft een eigen LED-flitser, en dat is opmerkelijk in het budgetsegment. De resolutie van de front-facing camera is slechts 5 megapixels. Een portretmodus kun je vergeten. Dat geldt ook voor razendsnel internet. De Galaxy J2 (2018) kan weliswaar overweg met 4G-netwerkne, maar heeft een maximale snelheid van 150 Mbit/s dankzij 4G LTE Cat. 4. De accucapaciteit bedraagt 2600 mAh. Gezien het kleine schermformaat en de lage schermresolutie, zou je het hiermee makkelijk een dag moeten uithouden op een batterijlading. Verder is hij voorzien van een microUSB 2.0 poort heeft Samsung Android 7.1.1 Nougat voor ons geïnstalleerd. Of we in de toekomst gaat een upgrade naar Android 8.0 Oreo kunnen verwachten, is onduidelijk.

Voor dit alles betaal je dus zo’n 115 euro. Wat vinden jullie? Iedere cent waard, of een teken dat goedkoop gelijkstaat aan duurkoop? Schroom je niet om een reactie onder dit bericht achter te laten.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones