Zo zien de nieuwe Sony-telefoons eruit

Zo zien de nieuwe Sony-telefoons eruit

Sony is al druk doende om haar smartphone line-up voor volgend jaar te plannen. We weten dat het Japanse elektronicaconcern na jaren van trouwe dienst afscheid neemt van het OminBalance design. Maar hoe komt hij er dan uit te zien? Vortex zegt het antwoord op deze vraag te hebben. De Georgische techsite heeft diverse renders van de Sony-telefoons voor 2018 online gezet.

Een goed design is tijdloos en hoeft niet ieder jaar een nieuw jasje aangemeten te worden. Apple en Sony zijn twee bedrijven die dit heel erg goed weten. Beide technologiebedrijven hebben jarenlang vastgehouden aan hun designfilosofie. De enige verandering die hun toestellen met zich meebrachten, waren onder de motorkap te vinden. Denk aan een snellere processor, nieuwe grafische chip, verbeterde beeldsensor en dat soort zaken.

Echter, vroeg of laat worden fabrikanten geconfronteerd met de nieuwste trends en technologische ontwikkelingen. En die willen nogal eens verschillen met de oude designelementen. Zo verschenen er in 2016 tal van telefoons die niet één, maar twee camera’s aan de achterkant hadden. Dit jaar is de trend van het randloze scherm definitief doorgebroken. Dat betekent dat we afscheid nemen van de fysieke thuisknop met vingerafdruksensor. Of wat dacht je van het schrappen van de hoofdtelefoonaansluiting? Dat gaan we volgend jaar gegarandeerd meer zien. Er gaan zelfs al geruchten de ronde dat de vlaggenschepen in 2018 maar liefst drie camera’s krijgen aan de achterkant.

Dit zijn de nieuwe Sony-telefoons voor 2018

Sony heeft reeds bekend gemaakt dat ze volgend afscheid gaat nemen van haar aloude OmniBalance design. Hoe gaan de nieuwe telefoons er dan uitzien? Dat is een vraag die vele smartphoneliefhebbers eindeloos bezighoudt. De Georgische techsite Vortex heeft een aantal renders op haar website gepubliceerd die ons een goed beeld geven van het mogelijke design. De site schrijft dat de vormgeving is gebaseerd op informatie die ze van een anonieme, maar welingelichte bron heeft verkregen. Ter verduidelijking: de telefoon met de glimmende achterkant moet de opvolger voor de Sony Xperia XZ Premium worden, de telefoon met het matte achterpaneel wordt de nieuwe premium middenmoter, vergelijkbaar met de huidige Sony Xperia XZ1.

We beginnen met de achterkant. Deze ziet er vlak en plat uit en doet ons ergens denken aan het sandwich design van de iPhone 4 tot en met de iPhone 5s. De hoeken hebben iets rondere vormen dan de huidige modellen. Het opvallendste verschil is zonder twijfel de dubbele camera. We wachten nog altijd totdat Sony haar eerste smartphone met dual-camerasysteem op de markt brengt. Zelfs de Sony Xperia XZ Premium, het premium vlaggenschip van 2017, moet genoegen nemen met een enkele camera. Volgend jaar krijgen de telefoons van Sony hoogstwaarschijnlijk een tweede camera aan de achterkant. Hoe en waar deze geplaatst worden is nog onduidelijk (bovenin, in het midden, horizontaal, verticaal). De vingerafdruksensor, die we nu nog in de aan/uitknop vinden, vinden we straks wellicht onder de primaire camera. Er gaan echter ook geruchten dat deze sensor straks in het scherm aan de voorzijde is te vinden.

Sony-telefoons in 2018

Wat kunnen we over de voorzijde zeggen? Natuurlijk mogen we er van uitgaan dat ze een edge-to-edge of randloos display hebben. In ieder geval de high-end vlaggenschepen. Of dat ook voor de middenklassers geldt is nog maar de vraag. Er wordt zelfs al gesproken over een screen-to-body ratio -de verhouding tussen het scherm en de voorzijde van het toestel- van bijna 90 procent. Dat is een ongekend groot scherm. Ter vergelijking: zo heeft de Samsung Galaxy S8 bijvoorbeeld een screen-to-body ratio van circa 83 procent. Datzelfde percentage vinden we ook bij de iPhone X. Sony’s vlaggenschip heeft mogelijk dus een groter scherm dan de huidige generatie vlaggenschepen. Verder kunnen we dual-front-facing speakers verwachten.

Tot slot zegt de anonieme bron ook een aantal van de technische specificaties van het vlaggenschip te kennen. Zo heeft het toestel volgens hem (of haar) een 5,5 inch groot 4K-display. Dit zou het derde toestel in Sony’s assortiment worden met een 4K-display: de Sony Xperia Z5 Premium en Sony Xperia XZ Premium gingen hem voor. Onder het scherm vinden we 6 GB werkgeheugen, 128 GB aan intern geheugen en de gloednieuwe Qualcomm Snapdragon 845.

Beschikbaarheid

Wanneer kunnen we de eerste telefoons van Sony verwachten in het nieuwe jaar? Dat kunnen we niet met zekerheid zeggen. Waarschijnlijk maakt het Japanse technologiebedrijf gebruik van het podium op het Mobile World Congress (MWC) om de eerste nieuwe Xperia-toestellen aan te kondigen. Afgelopen jaar zagen we via deze smartphonebeurs vier nieuwe Xperia-telefoons voorbijkomen: de Sony Xperia XZ Premium, Sony Xperia XZs, Sony Xperia XA1 en Sony Xperia XA1 Ultra. Zodra we meer horen melden wij ons weer op Telefoonabonnement.nl.

Sony-telefoons in 2018

Bekijk het laatste nieuws over Sony:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones