Zo ziet de Samsung Galaxy S8 er van binnen uit

Zo ziet de Samsung Galaxy S8 er van binnen uit

Samsung deelt vandaag in een speciale blogpost het verhaal achter de techniek binnenin de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus. Het bedrijf ontleedt hierbij het hele toestel, waardoor pas echt doordring hoe goed het toestel in elkaar zit. Benieuwd naar hoe jouw Samsung Galaxy S8 of S8 Plus er van binnen uitziet? Je komt er in dit artikel achter.

Nieuwe Samsung vlaggenschepen

De nieuwe Samsung vlaggenschepen zijn sinds enkele weken te verkrijgen en volgens de laatste berichten gaat de verkoop keihard. Samsung is dan ook in zijn nopjes en deelt maar al te graag het verhaal achter het maken van deze toestellen. In een eerder bericht deed het Zuid-Koreaanse bedrijf al uit de doeken welke keuzes met betrekking tot design zijn gemaakt en vandaag deelt Samsung een kijkje in de S8 en S8 Plus. Ja, dat lees je goed. Je krijgt letterlijk te zien hoe de telefoons er van binnen uitzien. Benieuwd?

Vernuftige techniek

Mooi zo, wij ook! Tegenwoordig zijn telefoons opgebouwd uit een moederbord waar als het ware componenten op geklikt worden. Heel handig, aangezien een toestel zo veel sneller geproduceerd kan worden met behoudt van kwaliteit. Vroeger was het zo dat je nog aan de slag moest met soldeerbouten om iets te bevestigen op het centrale component van de telefoon, het moederbord, maar tegenwoordig is dat anders. Op onderstaande afbeelding is snel te zien hoe het toestel is opgebouwd. Te beginnen met natuurlijk het prachtige 5.8 inch Infinity Display. In dit display zit een sensor ingebouwd die registreert wanneer je het scherm aanraakt. Deze sensor communiceert op zijn beurt weer met de andere componenten van het toestel, waardoor hij razendsnel reageert.

Kijken we net een laagje onder het vooraanzicht, treffen we de nabijheidssensor, LED-verlichting en selfie-camera aan. De nabijheidssensor registreert simpelweg hoe ver jij je als persoon van je toestel af bevindt. Deze sensor zorgt er onder meer dat je scherm uitgaat wanneer je aan het bellen bent. In de selfie-camera zit een gave beveiligingstechniek ingebouwd die bekend staat als de Iris-scanner. Je kunt de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus ontgrendelen met behulp van het patroon van je iris. Even snel je camera inkijken, en klaar. Ook zien we op de afbeelding waar op het moederbord onder meer het werkgeheugen en de speaker zich bevinden.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones