Zo ziet de Samsung Galaxy S8 eruit met fysieke home knop

Zo ziet de Samsung Galaxy S8 eruit met fysieke home knop

De Samsung Galaxy S8 had zomaar mét fysieke home knop aan de voorkant geleverd kunnen worden. Samsung heeft dit ontwerp immers gepatenteerd, zo blijkt uit de aanvraag die sinds kort op internet circuleert. In de uiteindelijke versie zit de knop in het scherm geïntegreerd. Benieuwd naar hoe dit er mét fysieke knop had uitgezien? Lees dan snel verder.

Samsung Galaxy S8: Infinity Display

De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus zijn op 29 maart gepresenteerd en losten de verwachtingen compleet in. Er is teveel tofs en vernieuwend aan de toestellen om in dit bericht op te noemen, maar het nieuwe Infinity Display is zeker één van de absolute pluspunten van de nieuwe Samsung paradepaardjes. Dankzij het nieuwe design van de toestellen lopen de randen van het scherm in één vloeiende beweging over naar de achterkant. Dit resulteert in een vrijwel randloos ontwerp waardoor je bijna letterlijk het scherm in wordt gezogen. Uiteraard prachtig, maar je zit wel met de locatie van je thuisknop. Die zit normaliter bij toestellen aan de onderkant van het scherm.

Samsung koos er daarom vanuit ontwerpredenen voor om de knop in het scherm te integreren. Het is dus niet langer een fysieke knop die je kunt indrukken, maar een virtuele variant. Samsung heeft echter ook gedacht aan de optie om de S8 alsnog met fysieke thuisknop uit te brengen. Dit blijkt uit gelekte concept afbeeldingen van het ontwerpproces die op internet zijn verschenen. Samsung diende het ontwerp met fysieke home knop namelijk in bij het European Trade Mark and Design Network voor een exclusief patent. Benieuwd hoe dit ontwerp eruitziet? Nou, zo:

Het ontwerp

Het ontwerp verschilt niet veel van zijn voorganger, de Samsung Galaxy S7 (Edge). Bij dit toestel was de home knop aan de voorkant al zeer klein en dit is ook het geval bij de bovenstaande concept afbeelding. In dit ontwerp zit de vingerafdruksensor verwerkt in de thuisknop, wat eveneens bij diens voorgangers het geval is. In de uiteindelijke Samsung Galaxy S8 en S8 Plus die nu verkrijgbaar is, is deze sensor naar de achterkant van het toestel verhuist. Volgens sommigen is dit een ongelukkige keuze. Feit blijft echter dat het vanuit ontwerp keuze altijd zeer lastig is waar je voor moet kiezen. Indien je een zeer groot schermoppervlak aan de voorkant wilt zoals nu het geval is, zul je concessies moeten doen. En precies dat heeft Samsung gedaan.

Wat vind jij van het ontwerp mét fysieke home knop? Vind je de uiteindelijke versie zonder fysieke knop aan de voorkant beter, of ga je toch voor bovenstaand ontwerp? Laat het weten in de reacties hieronder.

 

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones