-

Vergelijk mobiele abonnementen van Tele2


Bekijk Tele2 sim only abonnementen Bekijk alle toestellen met Tele2 Bekijk de veelgestelde vragen

Tele2 sim only abonnementen

200 min/sms
7 GB
2 jaar
€ 12,00
Populairste keuze
200 min/sms
7 GB
1 jaar
€ 13,00
Bekijk aanbieding
200 min/sms
7 GB
1 maand
€ 14,00
Bekijk aanbieding
200 min/sms
20 GB
2 jaar
€ 17,00
Bekijk aanbieding
200 min/sms
20 GB
1 jaar
€ 18,00
Bekijk aanbieding

Informatie over Tele2 abonnementen

tele2 simkaartIn 1997 is de provider gestart met hun dienstverlening in Nederland. Naast mobiele telefonie biedt Tele2 ook internet, vaste telefonie en televisie aan. De provider is in Nederland vooral bekend geworden vanwege de goedkope beltarieven en heeft hiermee vanaf 1997 een behoorlijk succes gekregen. Echter zijn ze sinds 2001 pas gestart met het aanbieden van mobiele telefonie in ons land. In eerste instantie maakte Tele2 gebruik van het netwerk van Telfort, in 2009 maakte ze de overstap naar T-Mobile en tegenwoordig beschikt Tele2 als vierde provider van Nederland over een geheel eigen (4G) netwerk.

Eigen netwerk van Tele2

Op dit moment zijn er vier providers met een eigen netwerk op de markt, namelijk KPN, Vodafone en T-Mobile en sinds kort dus ook Tele2. De provider heeft eind 2013 meegedaan aan de 4G-frequentie veiling en heeft hier ook licenties voor binnen weten te slepen. Met deze nieuwe frequentie zijn ze aan hun eigen 4G netwerk gestart. Om de kosten te drukken heeft Tele2 besloten om een samenwerking aan te gaan met T-Mobile en zo antennes te delen. Tele2 heeft nog geen landelijke dekking. Op het moment dat er een plaats in Nederland is waar geen bereik is, zal deze worden overgenomen door T-Mobile. Datzelfde geldt ook voor een geval van storing.

Tele2 is sinds november 2015 gestart als zelfstandige provider. Tot voor kort waren ze een MVNO van T-Mobile. Zoals dit ook bij de andere providers het geval was is Tele2 begonnen met de randstad om het netwerk operationeel te krijgen. Van daaruit is hun netwerk landelijk uitgerold.

Tele2 SIM Only

Tele2 biedt aantrekkelijke SIM Only abonnementen aan met hoge kortingen en lage tarieven. Zo gelden er regelmatig acties waarbij je geen verzend- of aansluitkosten hoeft te betalen en zijn alle SIM Only abonnementen standaard maandelijks opzegbaar. De SIM Only abonnementen zijn heel erg overzichtelijk. De provider kent nog maar twee belbundel opties; 100 bel/SMS of onbeperkt bellen en smsen. Bij de databundels is er meer keuze en dit varieert van 2 GB per maand tot het voordelige Unlimited abonnement. Je hebt bij dit onbeperkte telefoon abonnement wel een dag limiet van 5 GB. Gebruik je meer, dan moet je per keer 1GB aanvragen bij de providers. Alle bundels zijn zowel in Nederland als in de EU geldig. Kies je voor een databundel van 10GB of meer, dan is er een limiet van 6 GB per maand in de EU. Deze heldere opzet kan bijna niet eenvoudiger, maar staat wel direct in lijn met de missie van Tele2. De provider is immers niet voor niets bekend geworden in Nederland door goedkoop bellen aan te bieden en ook deze SIM Only abonnementen passen compleet bij deze missie.

Tele2 abonnement met telefoon

tele2 abonnementDe provider biedt een ruim assortiment met telefoons aan, in combinatie met een abonnement. Elk merk wat op dit moment op de markt is kan direct besteld worden bij Tele2. In tegenstelling tot de SIM Only abonnementen heb je bij een abonnement met smartphone altijd een 2-jarig contract. Ook betaal je eenmalig aansluitkosten en uiteraard geldt dit laatste niet wanneer u uw contract bij Tele2 verlengt.

De abonnementen zijn, net als bij SIM Only, erg overzichtelijk en eenvoudig van opzet en zijn ook gelijk aan die van de SIM Only abonnementen. Ook hier is dus keuze uit 100 bel/sms of onbeperkt bellen en smsen. De databundels lopen van 2 GB tot de onbeperkte Unlimited bundel. De telefoon kun je met een kleine korting in één keer betalen of via een lening constructie in 24 gelijke delen. (Let op geld lenen kost geld) Ook dit wordt altijd vooraf netjes vermeld bij de aanschaf van een abonnement met toestel. Ongeacht de keuze van de belbundel of databundel blijven de maandelijkse kosten voor het toestel altijd gelijk. Een logische keuze om het op deze manier te doen, aangezien ze toch prijsvechter willen zijn op de mobiele markt en dit kan enkel door ook scherpe maandabonnementen op de markt te zetten.

Waarom een Tele2 abonnement afsluiten?

De provider heeft bij het toetreden van de Nederlandse markt altijd gezegd een prijsvechter te willen zijn. Ook vandaag de dag is Tele2 niet van deze strategie afgeweken. De budget telecom aanbieder heeft scherp geprijsde (SIM Only) abonnementen en je kunt voordelig onbeperkt mobiel bellen. Tele2 houdt niet van poespas en is liever helder en transparant! Deze no-nonsense aanpak heeft Tele2 al ver gebracht. Sinds 2016 heeft de provider een eigen 4G netwerk en in 2017 werd de markt voor 4G abonnementen opengebroken met het zeer aantrekkelijke Unlimited abonnement van de Zweedse provider. Voor goedkoop bellen en transparantie zit je bij Tele2 aan het juiste adres.

Ga terug naar boven »

Veelgestelde vragen over Tele2

 • 1
  Van welk GSM netwerk maakt Tele2 gebruik?
  Tele2 is één van de vier providers met een eigen 4G netwerk.
 • 2
  Wat zijn de kosten per MB buiten mijn bundel?
  Is je datalimiet verstreken? Heb je te veel gebruik gemaakt van mobiel internet? Geen probleem. Je kan gewoon gebruik blijven maken van internet, ook buiten je bundel. Per MB zijn de kosten slechts € 0,15. Let op: Als je structureel te veel data verbruikt is het verstandig om je abonnement opnieuw te bekijken en je databundel te vergroten.
 • 3
  Betaal ik bij Tele2 ook aansluitkosten?
  Ja, je betaalt bij Tele2 aansluitkosten als je een nieuw abonnement activeert. In de totale kostenoverzicht op onze website vind je de actuele hoogte van de aansluitkosten. Let op: als je ervoor kiest om je Tele2 abonnement te verlengen betaal je géén aansluitkosten.
 • 4
  Ondersteunt Tele2 al 4G internet?
  Jazeker. Tele2 maakt gebruik van een eigen 4G netwerk.
 • 5
  Wat voor opzegtermijn hanteert Tele2?
  Als je je abonnement bij Tele2 wilt opzeggen en je officiële contractperiode is verstreken, hanteert Tele2 een opzegtermijn van 1 maand.