Tele2 telefoons en abonnementen

Tele2 Tele2 is de vierde provider van Nederland en beschikt naast KPN, Vodafone en T-Mobile over een eigen netwerk. Tele2 bestaat al sinds 1986 en zijn sinds 15 jaar actief in Nederland. Tele2 heeft een lange tijd onder het netwerk van T-Mobile gevallen en beschikt tegenwoordig over een eigen 4G netwerk. Sinds 1 februari 2017 kan je alleen bij Tele2 terecht als je een telefoon met 4G ondersteuning hebt of een toestel met 4G ondersteuning bij je abonnement bestelt. Je kunt dus geen 3G abonnementen meer afsluiten. Bij Tele2 ben je vanaf het moment dat je het abonnement afsluit direct eigenaar van je telefoon. Het afsluiten van een abonnement bij Tele2 doe je eenvoudig, snel en zonder gedoe. Begin bij stap 1: Wil je een abonnement zonder telefoon of zoek je ook een telefoon bij je abonnement? Vervolgens geef je aan hoeveel GB je per maand denkt te gaan gebruiken en vertel je bij stap 3 hoeveel belminuten en sms-berichten je wenst. Uiteindelijk rolt daar het resultaat uit en krijg je een duidelijk overzicht van de mogelijkheden en tarieven bij Tele2. Kies je trouwens voor een sim only abonnement van Tele2? Dan is je abonnement altijd maandelijks opzegbaar. Nieuwsgierig naar alle abonnementen en aanbiedingen van Tele2? Bekijk hieronder hun aanbod.
Bekijk alle toestellen Bekijk sim only abonnementen Bekijk de veelgestelde vragen Verleng je Tele2 abonnement

Tele2 sim only abonnementen

100 min/sms
2 GB
1 maand
€ 12,00
Kies je sim only
100 min/sms
2 GB
2 jaar
€ 11,00
Kies je sim only
100 min/sms
5 GB
1 maand
€ 16,00
Kies je sim only
100 min/sms
5 GB
2 jaar
€ 15,00
Kies je sim only
100 min/sms
10 GB
1 maand
€ 19,00
Kies je sim only
Tele2 informatie
Mobiel netwerk:
T-Mobile
Voorwaarden:

Informatie over Tele2

tele2 simkaartIn 1997 is Tele2 gestart met hun dienstverlening in Nederland. Naast mobiele telefonie biedt Tele2 ook internet, vaste telefonie en televisie aan. Tele2 is in Nederland vooral bekend geworden vanwege de goedkope beltarieven en heeft hiermee vanaf 1997 een behoorlijk succes gekregen. Echter zijn ze sinds 2001 pas gestart met het aanbieden van mobiele telefonie in ons land. In eerste instantie maakte Tele2 gebruik van het netwerk van Telfort, in 2009 maakte Tele2 de overstap naar T-Mobile en tegenwoordig beschikt Tele2 als vierde provider van Nederland over een geheel eigen (4G) netwerk.

Eigen netwerk van Tele2

Op dit moment zijn er vier providers met een eigen netwerk op de markt, namelijk KPN, Vodafone en T-Mobile en sinds kort dus ook Tele2. Tele2 heeft eind 2013 meegedaan aan de 4G-frequentie veiling en heeft hier ook licenties voor binnen weten te slepen. Met deze nieuwe frequentie kan Tele2 zijn ze hun eigen 4G netwerk gestart. Om de kosten te drukken heeft Tele2 besloten om een samenwerking aan te gaan met T-Mobile en zo antennes te delen. Tele2 heeft nog geen landelijke dekking. Op het moment dat er een plaats in Nederland is waar geen bereik is, zal deze worden overgenomen door T-Mobile. Datzelfde geldt ook voor een geval van storing.

Tele2 is sinds november 2015 gestart als zelfstandige provider. Tot voor kort was Tele2 een MVNO van T-Mobile. Zoals dit ook bij de andere providers het geval was is Tele2 begonnen met de randstad om het netwerk operationeel te krijgen. Van daaruit is hun netwerk landelijk uitgerold.

Tele2 SIM Only

Tele2 biedt aantrekkelijke SIM Only abonnementen aan met hoge kortingen en lage tarieven. Zo gelden er regelmatig acties waarbij je geen verzend- of aansluitkosten hoeft te betalen en zijn alle SIM Only abonnementen standaard maandelijks opzegbaar. De SIM Only abonnementen zijn heel erg overzichtelijk en men kent drie bundels van 150 belminuten, 300 belminuten of onbeperkt bellen. Bij de databundels is er meer keuze en dit varieert van 100 MB per maand tot wel 24 GB per maand. Deze heldere opzet kan bijna niet eenvoudiger, maar staat wel direct in lijn met de missie van Tele2. De provider is immers niet voor niets bekend geworden in Nederland door goedkoop bellen aan te bieden en ook deze SIM Only abonnementen passen compleet bij deze missie.

Tele2 abonnement met telefoon

tele2 abonnementDe provider Tele2 biedt een ruim assortiment met telefoons aan, in combinatie met een abonnement. Elk merk wat op dit moment op de markt is kan direct besteld worden bij Tele2. In tegenstelling tot de SIM Only abonnementen heb je bij een abonnement met smartphone altijd een 2-jarig contract. Ook betaal je eenmalig aansluitkosten en uiteraard geldt dit laatste niet wanneer u uw contract bij Tele2 verlengt.

De abonnementen zijn, net als bij SIM Only, erg overzichtelijk en eenvoudig van opzet en zijn ook gelijk aan die van de SIM Only abonnementen. Ook hier is dus keuze uit 150 belminuten, 300 belminuten of onbeperkt bellen en verschillende databundels tot wel 4 GB. Het toestel zal altijd gratis geleverd worden, maar afhankelijk van de keuze van het toestel moet hier wel maandelijks voor betaald worden. Ook dit wordt altijd vooraf netjes vermeld bij de aanschaf van een abonnement met toestel. Ongeacht de keuze van de belbundel of databundel blijven de maandelijkse kosten voor het toestel altijd gelijk. Een logische keuze van Tele2 om het op deze manier te doen, aangezien ze toch prijsvechter willen zijn op de mobiele markt en dit kan enkel door ook scherpe maandabonnementen op de markt te zetten.

Waarom een Tele2 abonnement afsluiten?

De provider heeft bij het toetreden van de Nederlandse markt altijd gezegd een prijsvechter te willen zijn. Ook heden deze dagen lijkt Tele2 nog steeds niet van deze strategie te zijn afgeweken en dit vertaald zich in scherp geprijsde (SIM Only) abonnementen en dus ook direct het voordeel van goedkoop mobiel bellen. Tele2 houdt niet van poespas en is liever helder en transparant! Deze no-nonsense aanpak heeft Tele2 al ver gebracht en begin 2016 komen ze zelfs met hun eigen netwerk. Vanuit hun eigen zeggen zullen ze dan ook de markt gaan openbreken voor 4G abonnementen en dat kan dan dus nog wel eens heel interessant worden. Voor goedkoop bellen en transparantie zit u bij Tele2 aan het juiste adres.

Ga terug naar boven »

Veelgestelde vragen over Tele2

 • 1
  Van welk GSM netwerk maakt Tele2 gebruik?
  Tele2 is één van de vier providers met een eigen 4G netwerk.
 • 2
  Wat zijn de kosten per MB buiten mijn bundel?
  Is je datalimiet verstreken? Heb je te veel gebruik gemaakt van mobiel internet? Geen probleem. Je kan gewoon gebruik blijven maken van internet, ook buiten je bundel. Per MB zijn de kosten slechts € 0,15. Let op: Als je structureel te veel data verbruikt is het verstandig om je abonnement opnieuw te bekijken en je databundel te vergroten.
 • 3
  Betaal ik bij Tele2 ook aansluitkosten?
  Ja, je betaalt bij Tele2 aansluitkosten als je een nieuw abonnement activeert. In de totale kostenoverzicht op onze website vind je de actuele hoogte van de aansluitkosten. Let op: als je ervoor kiest om je Tele2 abonnement te verlengen betaal je géén aansluitkosten.
 • 4
  Ondersteunt Tele2 al 4G internet?
  Jazeker. Tele2 maakt gebruik van een eigen 4G netwerk.
 • 5
  Wat voor opzegtermijn hanteert Tele2?
  Als je je abonnement bij Tele2 wilt opzeggen en je officiële contractperiode is verstreken, hanteert Tele2 een opzegtermijn van 1 maand.

Tele2 nieuws

Galaxy S8, iPhone 6 en Huawei P10 Tele2 Deals!
14 aug 2017Galaxy S8, iPhone 6 en Huawei P10 Tele2 Deals!Twijfel je over de Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+, de Huawei P10 of de iPhone 6? Tijdens de Dat Wil Ik Weken van Tele2 zijn de vlaggenschepen nog goedkoper! Naast een aantrekkelijke korting op de riante 10 GB bundel biet Tele2 de vlaggenschepen nog voordeliger aan. Tele2 maakt deze matige zomer nog aantrekkelijker... Lees verder
Tele2: Android-apps betalen via telefoonrekening vanaf april
24 mrt 2017Tele2: Android-apps betalen via telefoonrekening vanaf aprilOok Tele2 gaat het mogelijk maken om apps via de Google Play Store aan te schaffen via je telefoonrekening. De dienst zoekt hiervoor nog enkele testers, zo meldt de van oorsprong Zweedse provider. Wat je kunt verwachten van de dienst en hoe je mee doet lees je in dit artikel. Al langer mogelijk bij T-Mobile en... Lees verder
Ook Tele2 voor de rechter om ‘gratis’ smartphone
29 nov 2016Ook Tele2 voor de rechter om ‘gratis’ smartphoneNa Vodafone en T-Mobile wordt nu ook Tele2 voor de rechter gedaagd door ConsumentenClaim. De belangenvertegenwoordiger vindt dat het telecombedrijf zich eveneens schuldig heeft gemaakt aan misleiding. Daarom moet het bedrijf zich verantwoorden voor de rechtbank. Dat schrijft ConsumentenClaim in een... Lees verder
Bliep stapt over naar Tele2
3 mrt 2015Bliep stapt over naar Tele2De eigenzinnige provider Bliep stapt over van T-Mobile naar Tele2. Dat heeft de provider vandaag bekend gemaakt. De verhuizing zal in april plaats gaan vinden, wat ook direct betekend dat bestaande klanten hun simkaart zullen moeten vervangen. Met deze overstap wil Bliep weer verder naar de toekomst kijken en het biedt... Lees verder
Provider Tele2 wint in populariteit in Nederland
29 apr 2014Provider Tele2 wint in populariteit in NederlandHet eerste kwartaal van dit jaar was een goed kwartaal voor Tele2 in Nederland. De afgelopen 3 maanden heeft Tele2 er 47.000 klanten bij gekregen. Hiermee is het totale aantal Tele2 klanten in Nederland gestegen naar 741.000. Tele2 maakt gebruikt van het netwerk van T-Mobile en staat vooral bekend om zijn lage... Lees verder