Top 3 telefoon aanbiedingen

1
Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8100 minuten + 5GB€ 17,00 p/mToestel: € 24,00 p/m
Bekijk aanbieding
2
Samsung Galaxy S7 Edge
Samsung Galaxy S7 Edge100 minuten + 5GB€ 17,00 p/mToestel: € 17,00 p/m
Bekijk aanbieding
3
Apple iPhone 7
iPhone 7onbeperkt bellen + 1GB€ 19,00 p/mToestel: € 24,00 p/m
Bekijk aanbieding

Vergelijk 149 mobiele telefoons

Op zoek naar een mobiele telefoon? Hieronder vind je alle toestellen die je met elkaar kan vergelijken. Gebruik de filter aan de zijkant om je zoekresultaat te verfijnen. Twijfel je tussen 2 of meer telefoons? Zet ze eenvoudig naast elkaar en vergelijk de specificaties tot 4 telefoons tegelijkertijd.

Tips en informatie over het kopen van een mobiele telefoon met abonnement

Een mobiele telefoon kopen is nog niet zo eenvoudig. Tegenwoordig is er zoveel keuze dat je als consument door de bomen het bos niet meer ziet. Om de juiste keuze te maken, kan je op onze website eenvoudig verschillende telefoons vergelijken. Maar voordat je weet wát je kan vergelijken is het handig om eerst de verschillen te kennen. Wat voor soort mobiele telefoons zijn er zoal? Telefoonabonnement.nl legt het je graag uit.

Nieuwe smartphone kopen? Waar op letten?

Als je van plan bent om een nieuwe smartphone te kopen is het van belang dat je van te voren goed nadenkt over je budget, welke specificaties voor jou het belangrijkste zijn en wat je wensen van het toestel precies zijn. Deze drie eigenschappen bepalen uiteindelijk of je kiest voor het nieuwste vlaggenschip van bijvoorbeeld Samsung of Apple of tevreden bent met een middenklasser of zelfs een lowbudget toestel.

Gelukkig is er voor ieder budget tegenwoordig een passend toestel te vinden en zijn in alle prijsklassen telefoons te vinden. Ook als je een telefoon wilt kopen met een budget van maximaal honderd euro is er tegenwoordig genoeg keuze. Om het wat eenvoudiger voor je te maken hebben we een onderscheid gemaakt in drie verschillende prijsklassen: low-budget, dit zijn goedkope telefoons met een prijs van maximaal € 150,-. Middenklasse (midrange) smartphones, deze bevinden zich in de prijsklasse vanaf € 150,- tot zo’n € 500,- en high-end smartphones. Dit zijn de vlaggenschepen van Apple, Samsung, HTC, LG, Huawei en Sony met een prijs vanaf € 500,- oplopend tot meer dan € 1000,-.

Low-budget smartphones vergelijken

De low-budget variant zien we tegenwoordig steeds vaker terug. Dat komt vooral omdat je vroeger vrijwel geen smartphone kon vinden in deze prijsklasse waar het besturingssysteem Android op staat geïnstalleerd en waar je apps op kunt downloaden. Tegenwoordig is de smartphone geen luxe meer, maar eerder een primaire levensbehoefte geworden. Daardoor hebben veel fabrikanten ook telefoons gemaakt voor het goedkoopste segment. Het grote verschil zit hem dan vooral in de kwaliteit van de behuizing, snelheid van het toestel en de kwaliteit van de camera. Maar Whatsapp installeren, Youtube films bekijken, games spelen en handige apps installeren is ook met een low-budget telefoon gewoon mogelijk.

Tip:

Let goed op de opslagcapaciteit van je gewenste mobiele telefoon. Low-budget telefoons hebben in sommige gevallen minder dan 8 GB opslaggeheugen. Om fatsoenlijk gebruik te kunnen maken van je telefoon is dit echt een vereiste minimum. Wij adviseren dan ook om een telefoon te kopen met minimaal 8 GB opslaggeheugen.

Midrange smartphone vergelijken

De middenklasser is momenteel verreweg het populairst. Dit zijn vaak de vlaggenschepen van vorig jaar. Het zijn smartphones met voldoende geheugen, rekenkracht en mogelijkheden die je voor een eerlijke prijs kunt kopen. Als je niet zo’n behoefte hebt om per se het nieuwste van het nieuwste te moeten hebben is het sterk aan te raden om eens naar een goede middenklasser te kijken. Voor zo’n € 400,- heb je tegenwoordig een uitstekende smartphone waar je jaren plezier mee zult hebben. De aanschafprijs van het toestel hoef je in combinatie met een abonnement niet in één keer te betalen maar in 24 termijnen waardoor je maandlasten niet veel hoger zullen worden. Populaire merken als Samsung, HTC, LG, Sony en Huawei hebben allen een uitgebreid assortiment met goedkope toestellen en midrange smartphones.

High-end: het beste van het beste vergelijken

Voor wie alleen het beste goed genoeg is! De high-end smartphones zijn de vlaggenschepen van Samsung, Apple, Huawei, HTC, LG en Sony.

Het zijn de smartphones met de nieuwste processor van dat moment aan boord. Met het meeste geheugen en de beste grafische mogelijkheden. Dit zijn de smartphones die gebruik maken van de nieuwste technieken van dit moment. Het zijn de midrange telefoons van volgend jaar en het allerbeste van nu. Dit zijn de smartphones waar we allemaal jaarlijks naar uitkijken. Onze persoonlijke voorkeur. Een high-end smartphone kost over het algemeen meer dan € 600,-. Het is mogelijk om de aanschaf van je high-end smartphone verspreid te betalen over een periode van 24 maanden in combinatie met je telefoonabonnement.

Verschillende soorten mobiele telefoons

Als je een mobiele telefoon wilt kopen zijn er een aantal verschillende soorten. Zo heb je bijvoorbeeld de smartphone, phablet, feature phone en GSM.

Smartphone

De smartphone is de meest geavanceerde telefoon. Met een smartphone kan je naast het gebruikelijke bellen en sms’en nog veel meer. Zo kan je bijvoorbeeld apps downloaden, muziek beluisteren, video’s afspelen, spellen spelen en bevat iedere smartphone een webbrowser waarmee je op internet kunt. De smartphone is razend populair en heeft op dit moment het grootste marktaandeel. Bekende voorbeelden zijn: Apple iPhone, Samsung Galaxy, HTC One, LG G2.

Phablet

Een phablet is een kruising tussen een smartphone en een tablet. Telefoons worden tegenwoordig steeds groter en groter en het verschil tussen een tablet en een telefoon wordt steeds kleiner. Om duidelijk onderscheid te maken tussen deze twee producten is de benaming phablet bedacht. Een phablet is een smartphone met een scherm van minimaal 5 inch en maximaal 7 inch groot. Alle smartphones onder de 5 inch vallen in de categorie Telefoon en alles boven de 7 inch noemen we een Tablet. Een phablet heeft verder precies dezelfde eigenschappen als een smartphone. Er zit vaak een krachtige processor in, heeft genoeg werkgeheugen, een prettig besturingssysteem en een touchscreen.

Feature phone

Een feature phone heeft minder functies dan de smartphone maar biedt meer mogelijkheden dan een GSM. Dit zijn eenvoudige telefoons voor mensen die geen behoefte hebben aan ingewikkelde functies en specificaties maar wel net wat meer willen kunnen met hun toestel dan alleen bellen en sms’en. Vaak hebben feature phones de mogelijkheid om video en muziek af te spelen en sommigen zijn zelfs geschikt voor enkele populaire apps zoals Whatsapp en Facebook. Een bekend voorbeeld van een feature phone is de Nokia Asha serie.

GSM

Een veelgemaakte fout die gemaakt wordt is dat mensen denken dat met het woord GSM een telefoon wordt bedoeld. Van oorsprong is GSM een standaard voor de tweede generatie van mobiele netwerken. Ook wel 2G genoemd. Later werd het een veelgebruikt begrip en een synoniem voor een mobiele telefoon. Op dit moment wordt met een GSM vaak een telefoon bedoelt waar je alleen mee kan bellen en sms’en. Denk bijvoorbeeld aan de vele bekende Nokia’s van vroeger. Een voordeel van zo’n GSM is dat ze bijna niet kapot te krijgen zijn en de accu vaak wel 2 weken mee gaat zonder opgeladen te hoeven worden.

Wat voor telefoon ga jij kopen?

Nu je weet welke soorten telefoons er zoal zijn, wordt het tijd om te bepalen wat voor toestel je gaat kopen. Kies je voor een eenvoudige GSM of een high-end smartphone? Op onze website vind je eenvoudig de beste aanbiedingen. De filter maakt het makkelijk om je zoekresultaat te verkleinen. Mocht je twijfelen tussen meerdere telefoons kan je de specificaties van 4 toestellen naast elkaar zetten en met elkaar vergelijken.

Keuzehulp: