Top 3 telefoon aanbiedingen

1
Apple iPhone 6S
iPhone 6S100 minuten + 5GB€ 17,00 p/mToestel: € 18,00 p/m
Bekijk aanbieding
2
Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7100 minuten + 5GB€ 17,00 p/mToestel: € 14,00 p/m
Bekijk aanbieding
3
Apple iPhone 7
iPhone 7onbeperkt bellen + 1GB€ 19,00 p/mToestel: € 29,00 p/m
Bekijk aanbieding

Vergelijk 158 mobiele telefoons

Op zoek naar een mobiele telefoon? Hieronder vind je alle toestellen die je met elkaar kan vergelijken. Gebruik de filter aan de zijkant om je zoekresultaat te verfijnen. Twijfel je tussen 2 of meer telefoons? Zet ze eenvoudig naast elkaar en vergelijk de specificaties tot 4 telefoons tegelijkertijd.

Tips en informatie over het kopen van een mobiele telefoon met abonnement

Een mobiele telefoon kopen is nog niet zo eenvoudig. Tegenwoordig is er zoveel keuze dat je als consument door de bomen het bos niet meer ziet. Om de juiste keuze te maken, kan je op onze website eenvoudig verschillende telefoons vergelijken. Maar voordat je weet wát je kan vergelijken is het handig om eerst de verschillen te kennen. Wat voor soort mobiele telefoons zijn er zoal? Telefoonabonnement.nl legt het je graag uit.

Verschillende soorten mobiele telefoons

Als je een mobiele telefoon wilt kopen zijn er een aantal verschillende soorten. Zo heb je bijvoorbeeld de smartphone, phablet, feature phone en GSM.

Smartphone

De smartphone is de meest geavanceerde telefoon. Met een smartphone kan je naast het gebruikelijke bellen en sms’en nog veel meer. Zo kan je bijvoorbeeld apps downloaden, muziek beluisteren, video’s afspelen, spellen spelen en bevat iedere smartphone een webbrowser waarmee je op internet kunt. De smartphone is razend populair en heeft op dit moment het grootste marktaandeel. Bekende voorbeelden zijn: Apple iPhone, Samsung Galaxy, HTC One, LG G2.

Phablet

Een phablet is een kruising tussen een smartphone en een tablet. Telefoons worden tegenwoordig steeds groter en groter en het verschil tussen een tablet en een telefoon wordt steeds kleiner. Om duidelijk onderscheid te maken tussen deze twee producten is de benaming phablet bedacht. Een phablet is een smartphone met een scherm van minimaal 5 inch en maximaal 7 inch groot. Alle smartphones onder de 5 inch vallen in de categorie Telefoon en alles boven de 7 inch noemen we een Tablet. Een phablet heeft verder precies dezelfde eigenschappen als een smartphone. Er zit vaak een krachtige processor in, heeft genoeg werkgeheugen, een prettig besturingssysteem en een touchscreen.

Feature phone

Een feature phone heeft minder functies dan de smartphone maar biedt meer mogelijkheden dan een GSM. Dit zijn eenvoudige telefoons voor mensen die geen behoefte hebben aan ingewikkelde functies en specificaties maar wel net wat meer willen kunnen met hun toestel dan alleen bellen en sms’en. Vaak hebben feature phones de mogelijkheid om video en muziek af te spelen en sommigen zijn zelfs geschikt voor enkele populaire apps zoals Whatsapp en Facebook. Een bekend voorbeeld van een feature phone is de Nokia Asha serie.

GSM

Een veelgemaakte fout die gemaakt wordt is dat mensen denken dat met het woord GSM een telefoon wordt bedoeld. Van oorsprong is GSM een standaard voor de tweede generatie van mobiele netwerken. Ook wel 2G genoemd. Later werd het een veelgebruikt begrip en een synoniem voor een mobiele telefoon. Op dit moment wordt met een GSM vaak een telefoon bedoelt waar je alleen mee kan bellen en sms’en. Denk bijvoorbeeld aan de vele bekende Nokia’s van vroeger. Een voordeel van zo’n GSM is dat ze bijna niet kapot te krijgen zijn en de accu vaak wel 2 weken mee gaat zonder opgeladen te hoeven worden.

Wat voor telefoon ga jij kopen?

Nu je weet welke soorten telefoons er zoal zijn, wordt het tijd om te bepalen wat voor toestel je gaat kopen. Kies je voor een eenvoudige GSM of een high-end smartphone? Op onze website vind je eenvoudig de beste aanbiedingen. De filter maakt het makkelijk om je zoekresultaat te verkleinen. Mocht je twijfelen tussen meerdere telefoons kan je de specificaties van 4 toestellen naast elkaar zetten en met elkaar vergelijken.

Keuzehulp: