Vergelijk alle mobiele telefoons

Apple telefoons
Samsung telefoons
Huawei telefoons
Sony telefoons
LG telefoons
Nokia telefoons
Honor telefoons
Motorola telefoons
Bekijk onze koopgidsen!

Mobiele telefoons en smartphones vergelijken

Een mobiele telefoon kopen is nog niet zo eenvoudig. Tegenwoordig is er zoveel keuze dat je als consument door de bomen het bos niet meer ziet. Om de juiste keuze te maken, kan je op onze website eenvoudig verschillende mobiele telefoons vergelijken. Maar voordat je weet wát je kan vergelijken is het handig om eerst de verschillen te kennen. Wat voor soorten telefoons zijn er zoal? En wat vind jij de belangrijkste eigenschappen voor jouw smartphone? Kies je voor Android of iOS? Gaat je voorkeur uit naar een smartphone met een goede camera of liever een snelle processor? Wat zijn de verschillen en waar moet je op letten? Wij leggen het je graag uit.

Nieuwe mobiele telefoon kopen? Waar moet je op letten?

Als je van plan bent om een nieuwe mobiele telefoon te kopen is het van belang dat je van te voren goed nadenkt over je budget, welke specificaties voor jou het belangrijkste zijn en wat je wensen van je telefoon precies zijn. Deze drie eigenschappen bepalen uiteindelijk of je kiest voor het nieuwste vlaggenschip van bijvoorbeeld Samsung of Apple of tevreden bent met een middenklasser of zelfs kiest voor de goedkoopste telefoon. Ook is het belangrijk om vooraf de keuze voor je besturingssysteem te maken. Kies je voor een smartphone met Android of iOS?

Gelukkig is er voor ieder budget een passende oplossing te vinden en zijn in alle prijsklassen telefoons te koop. Ook als je een telefoon wilt kopen met een budget van maximaal honderd euro is er genoeg keuze. Om het eenvoudiger voor je te maken hebben we een onderscheid gemaakt in drie verschillende prijsklassen: low-budget, dit zijn goedkope toestellen met een prijs van maximaal € 250,-. Middenklasse (midrange) smartphones, deze bevinden zich in de prijsklasse vanaf € 250,- tot zo'n € 600,-. Daarnaast zijn er ook high-end smartphones. Dit zijn de vlaggenschepen van Apple, Samsung, HTC, LG, Huawei en Sony met een prijs vanaf € 600,- oplopend tot meer dan € 1.000,-.

Goedkope telefoons vergelijken

Steeds meer mensen kiezen voor een low-budget toestel. Niet zo vreemd ook, aangezien je een voordelige smartphone tegenwoordig prima kunt gebruiken om mee te internetten, WhatsAppen of je favoriete games op te spelen. Vrijwel alle fabrikanten hebben vandaag de dag een uitgebreid assortiment aan smartphones met een betaalbare prijs vanaf € 100,-. De mobiele telefoon is geen luxe meer, maar eerder een primaire levensbehoefte. Daardoor hebben veel merken zoals Samsung, Huawei, Sony en HTC ook telefoons gemaakt voor het goedkoopste segment. Het grote verschil zit hem dan vooral in de kwaliteit van de behuizing, snelheid van het toestel en de kwaliteit van de camera.

Tip:

Let goed op de opslagcapaciteit van je gewenste apparaat. Low-budget toestellen hebben vaak minder opslaggeheugen. Om fatsoenlijk gebruik te kunnen maken van je telefoon heb je minstens 8 GB nodig en 16 GB is tegenwoordig zelfs aan te raden. Helemaal nu bijna iedere provider het snelle 4G aanbiedt adviseren we om een telefoon te kopen met minimaal 16 GB aan opslaggeheugen.

Midrange telefoons vergelijken

De middenklasser is momenteel verreweg het populairst. In het middensegment vind je de betaalbare telefoon van premium fabrikanten, het high end vlaggenschip van budget fabrikanten (zoals Xiaomi, Oppo, Honor) en de oude high-end smartphone van het jaar daarvoor. Stuk voor stuk zijn het telefoons met voldoende geheugen, rekenkracht en mogelijkheden die je voor een eerlijke prijs kunt kopen. Als je niet zo’n behoefte hebt om per se het nieuwste van het nieuwste te moeten hebben, is het sterk aan te raden om eens naar een goede middenklasser te kijken. Voor zo’n € 400,- heb je tegenwoordig een uitstekende mobiel waar je jaren plezier mee zult hebben. Populaire merken als Samsung, HTC, LG, Sony en Huawei hebben allen een uitgebreid assortiment met goedkope toestellen en midrange telefoons.

High-end telefoons: het beste van het beste vergelijken

Voor wie alleen het beste goed genoeg is! De high-end smartphones zijn de vlaggenschepen van Samsung, Apple, Huawei, HTC, LG en Sony.

Het zijn de apparaten met de nieuwste processor van dat moment aan boord. Het zijn de meest krachtige processors en ze worden bijgestaan met veel werkgeheugen en de beste grafische mogelijkheden. High-end smartphones zijn ideale toestellen voor de zware gebruikers of mensen die veel gamen met hun mobiel. Een groot voordeel van de high-end mobiele telefoon is het gebruik van de nieuwste technieken.

Ze zitten boordevol met technieken die pas jaren later in de midrange telefoons eindigen. Je hebt dus nog voor jaren plezier van het allerbeste van nu. Deze premium toestellen worden vaak op verschillende momenten in een jaar gelanceerd. Bijna elk merk lanceert aan het begin van ieder jaar een speciale high-end lijn en aan het einde van hetzelfde jaar nog een premium toestel lijn. Een bekend voorbeeld is de Galaxy S lijn van Samsung in het eerste kwartaal en de Galaxy Note modellen richting het einde van ieder jaar. Een high-end mobiel kost over het algemeen meer dan € 600,-. Het is mogelijk om de aanschaf van je smartphone gespreid te betalen over een periode van 24 maanden in combinatie met je telefoonabonnement.

Wat voor telefoon ga jij kopen?

Nu je weet welke soorten mobiele telefoons er zoal zijn, wordt het tijd om te bepalen wat voor telefoon je gaat kopen. Kies je voor een eenvoudige GSM of een high-end telefoon? Op onze website vind je eenvoudig de beste aanbiedingen. De filter maakt het makkelijk om je zoekresultaat te verkleinen. Mocht je twijfelen tussen meerdere telefoons kan je de specificaties van drie toestellen naast elkaar zetten en meerdere mobiele telefoons vergelijken.

Keuzehulp:
⇧ Terug naar boven