-

Meer informatie over OnePlus smartphones

De focus van OnePlus ligt op producten van een hoogwaardige kwaliteit met een simpel en vooral gebruiksvriendelijke ontwerp. Gaande weg kwam de wereld er echter achter dat BBK Electronics het moederbedrijf van de jonge onderneming was. Het gigantische Chinese concern zit ook achter Oppo en Vivo. Een zeer groot bedrijf dus met jarenlange smartphone ervaring. Zo’n groot bedrijf zelfs, dat BBK de nummer twee smartphone maker in de wereld. BBK verkocht namelijk in het eerste kwartaal van 2017 circa 56,7 miljoen toestellen. Met dit aantal verkochte smartphones bleef de onderneming Apple en Huawei voor. Je snapt dat OnePlus misschien wel een klein merk is, maar dat moeder BBK Electronics een mega speler is in de wereld van mobiele telefoons. Er zit dus een zeer betrouwbare kracht achter het hippe merk. Niet vreemd ook dat het ‘kleine’ merk al snel de wereld veroverde en zelfs in Nederland kun je vanaf 2017 een relatief goedkope OnePlus kopen via een telefoon abonnement.

Geschiedenis van de OnePlus smartphone

Nadat het bedrijf ontstond duurde het even voordat het eerste vlaggenschip uitvoer. Het toestel was het wachten meer dan waard en op 22 april 2014 werd de eerste Flagship Killer gelanceerd, de OnePlus One. Een geweldig vlaggenschip dat in specificaties alle premium vlaggenschepen bij bleef maar toch veel goedkoper was. Een ander slimme marketingstrategie van de Chinese fabrikant was het instellen van een uitnodigingssysteem. Hierdoor werd het toestel super uniek en hield de onderneming de eigen logistieke problemen onder controle. Het jonge bedrijf was namelijk nog niet ingericht op een dergelijk succes. Na de succesvolle eerste premium ‘vlaggenschip killer’ onthulde de fabrikant in 2015 de OnePlus 2 met de veel besproken Snapdragon 810 processor. Dit toestel was de eerste Android telefoon met de nieuwe USB Type-C poort. De OnePlus X die niet lang daarna werd gelanceerd beschikte over vrijwel dezelfde specificaties behalve een 5,5 inch AMOLED beeldscherm.

In 2016 verscheen het eerste toestel gemaakt van premium metaal, de OnePlus 3. Samen met de OnePlus 3T domineerde het vlaggenschip de benchmark´s. De vlaggenschepen met de allernieuwste Qualcomm Snapdragon processors eindigde na elkaar steevast op de bovenste plaats. Bij het uitzoeken van een smartphone bieden deze benchmark sites echter geen houvast, maar de beide vlaggenschepen waren wel continu in beeld. Op 20 juni 2017 werd al weer het vijfde toestel van de Chinese fabrikant gelanceerd, de OnePlus 5. Je vraagt je misschien af waar de vier gebleven is, maar dat getal geeft in China ongeluk en gebruiken fabrikanten daardoor niet of nauwelijks. Het nieuwste vlaggenschip van OnePlus was een ware hype geworden en leek uiteindelijk als twee druppels water op de iPhone 7 Plus. Maar dan dus wel voor de helft van de prijs!

Waarom een OnePlus 5 kopen?

Waarom zou je een OnePlus niet kopen kunnen we je beter vragen. Want de Chinese vlaggenschepen zijn tot de tanden gewapend met de nieuwste smartphone technieken en natuurlijk de meest snelle processor van het moment en toch blijven ze het relatief goedkope smartphones. Met elk nieuwe vlaggenschip dat OnePlus lanceert wordt het bedrijf beter. Zo had de OnePlus 3 misschien niet zo’n geniale camera. De OnePlus 5 heeft zelfs twee camera’s en die kunnen alles dat je op de foto wilt nemen twee keer dichterbij halen. Stuk voor stuk zijn de OnePlus telefoons waardige concurrenten van hun premium vlaggenschip tijdgenoten. Toch vraagt de fabrikant je een veel minder grote investering in jouw nieuwe smartphone te doen. De goedkope vlaggenschepen zijn soms zelfs de helft van een vergelijkbare telefoon van een premium merk. Terwijl er achter deze voordelige smartphonemaker ook een gigantisch groot bedrijf zit. De kwaliteit van de toestellen is namelijk zeer goed.

Stock Android besturingssysteem

Een ander groot pluspunt van de goedkope vlaggenschip telefoons is een snel en prettig hanteerbaar besturingssysteem. Oxygen OS is het bekende en zeer geliefde besturingssysteem van OnePlus. De onderneming houdt met het Oxygen besturingssysteem de Android beleving zo natuurlijk mogelijk (stock Android). In tegenstelling tot veel andere fabrikanten krijgt de eigen software van OnePlus niet gigantisch de overhand op Android. Het voordeel daarvan is dat je als gebruiker veel meer snelheid ervaart en minder aanpassingen of rare apps die je niet kunt verwijderen.

Gelukkig voor ons Nederlanders besloot OnePlus al vrij snel dat het zijn telefoons ook in Nederland wilde verkopen. De ‘kleine’ fabrikant verkoopt de OnePlus vlaggenschepen vooral via online retailers in meer dan 43 landen en regio's over de gehele wereld. Per 2017 kun je de voordelige OnePlus vlaggenschepen ook met een telefoonabonnement kopen.

Ga terug naar boven »

Veelgestelde vragen over OnePlus telefoons

 • 1
  Waar komt OnePlus vandaan?
  OnePlus is een jonge Chinese smartphone fabrikant. Het bedrijf OnePlus werd in 2013 opgericht door Carl Pei en de voormalige vice-president van Oppo, Pete Lau. De enige aandeelhouder van OnePlus is Oppo. Oppo is weer volledig van BBK Electronics. BBK Electronics is ook eigenaar van Vivo. Je kunt dus wel zeggen, dat er een geweldig groot bedrijf achter OnePlus zit. De Chinese fabrikanten Oppo en Vivo verkochten in 2016 tientallen miljoenen smartphones en zijn de nummer vier en vijf smartphone merken in dat jaar. OnePlus is ontstaan met als hoofddoel een smartphone te ontwerpen voorzien van high-end kwaliteit tegen een lagere prijs dan andere telefoons in dezelfde klasse. De rest is geschiedenis.
 • 2
  Waarom is OnePlus ineens zo bekend?
  OnePlus is bekend geworden omdat de fabrikant op een super slimme manier in de media is gekomen en vanwege de uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding van de smartphones. De OnePlus toestellen hebben premium specificaties voor een hogere middensegment prijs. De eerste lichting OnePlus smartphones kon je alleen maar krijgen op uitnodiging. Hiermee creëerde de onderneming op een slimme manier een schaarste. Het bedrijf kon zo ook nooit meer bestellingen ontvangen dan de onderneming kon leveren. De smartphone zelf was ook echt een mobiele telefoon die de heersende merken zowel in specificaties al prestaties evenaarde. De OnePlus One kostte veel minder dan de premium vlaggenschepen van die tijd. Daarnaast hebben de vlaggenschepen een besturingssysteem waarmee je zelf erg veel kan instellen, OxygenOS. Het merk heeft vervolgens met iedere nieuwe generatie bewezen dat je een premium vlaggenschip kunt maken met een voordelige prijs.
 • 3
  Wat bedoelt men met flagship killer?
  Vanaf de OnePlus One lancering in 2014 kreeg de telefoon de titel 'Flagship Killer' mee. Daarmee doelde de fabrikant op de specificaties van het toestel, waarmee het een moordende concurrent was voor alle andere vlaggenschepen van die tijd. De OnePlus One had op sommige vlakken zelfs betere specificaties dan andere premium vlaggenschepen. De prijs van de OnePlus One lag echter veel lager in vergelijking met bijvoorbeeld Samsung, LG en HTC vlaggenschepen van dat moment.
 • 4
  Heeft de OnePlus een goede camera?
  De OnePlus vlaggenschepen hebben doorgaans goede camera’s. De eerdere modellen tot de OnePlus 3T beschikken over één hoofdcamera en vanaf de OnePlus 5 zie je twee hoofdcamera’s. De snelle smartphones hebben high tech camerasystemen.
 • 5
  Welk besturingssysteem gebruikt OnePlus?
  De OnePlus smartphones hebben het eigen OxygenOS besturingssysteem. Het is een zeer gebruiksvriendelijk besturingssysteem met Android van Google als basis.
 • 6
  Heeft een OnePlus smartphone een goede batterijduur?
  De OnePlus vlaggenschepen hebben een gemiddelde batterijduur. De uiteindelijke batterijduur is afhankelijk van jouw eigen gebruik. Gemiddelde gebruikers halen eenvoudig een dag, zware gebruikers zullen tussendoor moeten opladen. OnePlus gebruikt de super snelle oplaadtechniek Dash Charge.
 • 7
  Wat is Dash Charge?
  Dash Charge is de razendsnelle oplaadtechniek van OnePlus. Hiermee laadt je de smartphone binnen 30 minuten weer op voor een volle dag gebruik. In een uur is de accu al bijna weer vol.
 • 8
  Kan ik een OnePlus telefoonabonnement afsluiten?
  Jazeker, je kunt voor bijna alle OnePlus smartphones een telefoonabonnement afsluiten.
 • 9
  Kun je een OnePlus smartphone alleen op uitnodiging krijgen?
  De eerste OnePlus telefoons waren slechts in beperkte oplage beschikbaar. Daarom had de onderneming een slim uitnodigingssysteem bedacht. Tegenwoordig kun je de OnePlus los kopen of zelfs via een telefoonabonnement.
 • 10
  Waarom heeft een OnePlus zoveel werkgeheugen?
  De gemiddelde Android smartphone heeft meer werkgeheugen (RAM) dan bijvoorbeeld een Apple iPhone. De OnePlus smartphones blinken tussen de Android vlaggenschepen zelfs uit in de hoeveelheid werkgeheugen. Het voordeel hiervan is, dat je smartphone nog vloeiender loopt bij bijvoorbeeld zware games. Veel werkgeheugen betekent ook, dat je meer apps in het geheugen kunt houden. De telefoon is daardoor veel sneller in gebruik en ideaal voor multi tasken.
 • 11
  Mijn OnePlus wordt warm, wat kan ik doen?
  Sommige OnePlus smartphones worden erg warm bij intensief gebruik. Dat is vaak niet erg, maar kan soms vervelend zijn. Je kunt dit helaas alleen voorkomen door de telefoon iets minder intensief te gebruiken. Sluit bijvoorbeeld app die je niet gebruikt. Mocht de telefoon overdreven warm worden, neem dan contact op met de winkel waar je de OnePlus hebt gekocht.
 • 12
  Heeft een OnePlus smartphone een 3,5 mm koptelefoon ingang?
  Ja, de OnePlus smartphones hebben de vertrouwde 3,5 mm EarJack voor je koptelefoon.
 • 13
  Wat is het verschil tussen de OnePlus 3 en de OnePlus 3T?
  De OnePlus 3T volgt de OnePlus 3 op en er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen de beide mobiele telefoons. De OnePlus 3T heeft een iets nieuwere Snapdragon 821 processor en is daarmee 10% sneller tegen hetzelfde energie verbruik. De OnePlus 3 heeft dezelfde hoofdcamera als de 3T, maar een 8 megapixel selfiecamera in plaats van de 16 megapixel camera in de OnePlus 3T. De OnePlus 3T heeft een grotere accu (3.400 mAh) en kan net iets langer mee. Bij de OnePlus 3T kun je naast 64 GB aan opslagruimte ook kiezen voor 128 GB. De OnePlus 3 is iets goedkoper dan de OnePlus 3T.
 • 14
  Wat is het verschil tussen de OnePlus 3T en de OnePlus 5?
  De OnePlus 3T en OnePlus 5 verschillen op een groot aantal vlakken. Het nieuwste toestel is natuurlijk op bijna op elk gebied een verbetering ten opzichte van de OnePlus 3T. De OnePlus 3T heeft echter optische stabilisatie en de OnePlus 5 elektronische. De OnePlus 5 wordt aangedreven door de snellere Snapdragon 835 processor en beschikt over twee geweldige hoofdcamera’s. Het toestel heeft daardoor een klein beetje de looks van de Apple iPhone 7 Plus ‘geleend’. Een bijkomend voordeel van twee hoofdcamera’s is, dat je objecten iets dichterbij kunt halen (1,6x). De OnePlus 5 is ook de enige van het tweetal in een 8 GB RAM versie. De OnePlus 5 beschikt over Bluetooth 5.0 en de OnePlus 3T over Bluetooth 4.2. Een ander verschil is de prijs, de OnePlus 5 heeft een hogere adviesprijs.
 • 15
  Hoe maak je een screenshot met de OnePlus?
  Je maakt eenvoudig een schermafbeelding met je OnePlus telefoon door gelijktijdig de power (aan/uit) knop en volume-omlaag toets ingedrukt te houden.
 • 16
  Mijn OnePlus telefoon wordt langzaam, hoe maak ik hem sneller?
  Je OnePlus smartphone kan om verschillende redenen trager worden. Het toestel heeft een bepaalde hoeveelheid werkgeheugen (RAM) nodig per app. Mochten er bijvoorbeeld te veel apps draaien, dan wordt de mobiele telefoon langzamer. Stop de apps die je niet nodig hebt. Je kunt ook naar het Instellingen menu gaan en daar voor Apps kiezen om het geheugen gebruik voor bepaalde apps te beperken. Het kan ook aan de hoeveelheid opslagruimte liggen. In dat geval kun je je foto’s overzetten naar je PC of in een Cloud. Check ook je downloads en verwijder wat weg kan. Blijft je OnePlus traag, dan kun je het beste contact opnemen met de klantservice van de winkel waar je de telefoon gekocht hebt.