Top 3 Nokia aanbiedingen

1
Nokia 150
Nokia 150100 minuten + 1GB
Bekijk aanbieding
2
Nokia 3310
Nokia 3310200 minuten + 1GB
Bekijk aanbieding
3
Nokia 230
Nokia 230100 minuten + 1GB
Bekijk aanbieding

Nokia telefoons vergelijken

Nokia Nokia is terug van weggeweest! De van oorsprong Finse fabrikant heeft zijn comeback gemaakt en onlangs de eerste smartphones die gebruik maken van het populaire besturingssysteem Android geïntroduceerd. Naast een breed assortiment van midrange smartphones heeft Nokia ook de ooit immens populaire Nokia 3310 in een nieuw jasje gestoken. De Nokia 3310 van 2017 werd naast een reeks andere smartphones geïntroduceerd tijdens het Mobile World Congress. Hoewel Nokia in 2014 is overgenomen door Microsoft mag de merknaam nu onder een andere ontwikkelaar nieuwe smartphones gaan ontwikkelen. HMD is deze nieuwe ontwikkelaar. Zij hebben de rechten op de merknaam Nokia gekocht en zijn van plan om het merk wederom vanuit Finland nieuw leven in te blazen. Er komen geen Nokia smartphones met het besturingssysteem Windows meer. Wel kunnen we de komende jaren flink wat nieuwe telefoons met Android en het besturingssysteem Asha van Nokia zelf verwachten. Benieuwd naar alle uitgebrachte telefoons van dit moment? Bekijk hieronder het complete aanbod.

Meer informatie over Nokia

Nokia overgenomen door MicrosoftNokia was ooit de grootste en populairste fabrikant van mobiele telefoons ter wereld. Vrijwel iedereen boven de dertig heeft vroeger wel een Nokia toestel gehad. Bijvoorbeeld de Nokia 3310, Nokia 6210, Nokia 5110 en Nokia 7210. Allen stuk voor stuk toestellen die door miljoenen mensen werden gekocht. Destijds vonden wij het niet zo belangrijk wat de mogelijkheden waren van een telefoon. Als je er maar mee kon bellen en de accu een lange tijd meeging. Dit was dan uiteraard ook de tijd dat de smartphone nog niet bestond.

De komst van de smartphone

Vanaf 2007 kwam hier grote verandering in. De eerste iPhone werd aangekondigd en dat zorgde voor een verandering in telecomland. De smartphone was geboren. Daarvoor waren het merken als Nokia, Panasonic en Samsung die wel met een smartphone-techniek aan het experimenteren waren, maar ze kregen het scherm niet goed werkend. Zo had je bij Nokia altijd een pennetje nodig om de telefoon te bedienen, terwijl Apple met een aanraakscherm op de markt kwam dat goed werkte met je vingers. Naast een goed aanraakscherm werkte het hele toestel ook behoorlijk intuïtief. De telefoon was direct begrijpelijk voor iedereen. Of je nu 12 of 82 was. En zo ontstond een nieuw soort telefoon, waar Nokia moeilijk tegenop kon.

Samenwerking Nokia met Microsoft Windows

Nokia LumiaDestijds werkte Nokia met een eigen gemaakt besturingssysteem en kozen ze voor een samenwerking met Microsoft. Terwijl fabrikanten als Samsung, HTC, LG de samenwerking aangingen met Google’s besturingssysteem Android. Uiteindelijk won Android behoorlijk aan marktaandeel en werd het systeem van Microsoft steeds minder populair. Door een steeds lagere populariteit van Microsoft Windows daalde ook de hoeveelheid verkopen van Nokia. Nokia verkocht zijn smartphonetak uiteindelijk aan Microsoft. En tot voor kort leek het dan ook dat Nokia voorgoed uit ons leven was verdwenen. Tot we eind 2016 te horen kregen dat de Finse ontwikkelaar HMD Global de rechten van de merknaam Nokia had overgenomen en opnieuw van start zou gaan met de ontwikkeling van Nokia smartphones. En ditmaal draaiend op het besturingssysteem Android. Een comeback waar velen op hebben zitten wachten.

HMD Global

HMD Global is een Finse ontwikkelaar die de rechten op de merknaam Nokia heeft gekocht. Tot het jaar 2024 mag HMD exclusief de merknaam gebruiken. Naast de merknaam Nokia hebben ze ook alle rechten op Nokia Asha overgenomen. HMD gaat zich de komende jaren richten op Nokia smartphones met hun eigen (ASHA) besturingssysteem en Android. Ze gaan twee soorten toestellen maken. Zogeheten feature phones en smartphones. De feature phones zullen gebruik maken van Asha en dienen enkel voor bellen, sms, en wat extra kleine functionaliteiten zoals radio, bluetooth, (in sommige gevallen WhatsApp) en meer. Daarnaast volgen er de komende jaren vele nieuwe smartphones van Nokia die draaien op het besturingssysteem Android. Een slimme keuze van Nokia waarmee ze een grote doelgroep kunnen bereiken.

Waar kan ik de Nokia Lumia nog kopen?

Voor wie op zoek is naar een Windows Phone kan vandaag de dag niet meer bij Nokia terecht. Dit onderdeel van Nokia is een aantal jaar geleden overgenomen door Microsoft. Ook verwachten we de komende tijd geen nieuwe Lumia smartphones meer, aangezien Microsoft de focus op een nieuw type smartphone heeft gelegd. Mocht je op zoek zijn naar een specifiek Nokia / Microsoft Lumia smartphone dan kan je mogelijk nog terecht bij webshops met een oude voorraad.

Ga terug naar boven »

Veelgestelde vragen over Nokia telefoons

 • 1
  Hoelang gaat de accu van een Nokia telefoon mee?
  De accuduur van je Nokia is afhankelijk van de mate waarin je er gebruik van maakt. Als je de hele dag op internet zit en apps aan het downloaden bent gaat je accu beduidend korter mee dan wanneer je hem alleen gebruikt om een keer een smsje te versturen. Gemiddeld genomen gaat de accu van je Nokia telefoon tussen de 24 en 48 uur mee.
 • 2
  Ik ben mijn Nokia telefoon verloren. Wat kan ik nu het beste doen?
  Wat vervelend dat je je telefoon verloren bent. Om te voorkomen dat een vinder van je toestel er mee gaat bellen en jij aan het eind van de maand een hoge telefoonrekening krijgt raden we je aan om direct contact op te nemen met je provider. Zij zullen dan je simkaart blokkeren waardoor er geen gebruik meer gemaakt kan worden van je abonnement. Succes.
 • 3
  Welk besturingssysteem draait er op een Nokia telefoon?
  Dat is verschillend per serie. Nokia heeft op dit moment twee belangrijke series, genaamd Nokia Lumia en Nokia Asha. De Asha-serie heeft een speciaal door Nokia zelf ontwikkeld besturingssysteem genaamd Symbian. Dit werkt prettig, maar wordt door weinig partijen ondersteund en heeft aanzienlijk minder Apps die je kan downloaden. De Nokia Lumia-serie is de populairste serie van Nokia en beschikt over het besturingssysteem Windows Phone van Microsoft. Dit populaire besturingssysteem wordt tegenwoordig steeds vaker verkocht en biedt direct toegang tot duizenden gratis apps die je kunt downloaden.
 • 4
  Hoeveel garantie zit er op een Nokia telefoon?
  Op een Nokia telefoon zit standaard twee jaar garantie. Deze garantie is niet van toepassing op schade die ontstaat door dat je de telefoon in het water laat valen. Op accessoires zoals hoesjes, houders en je accu zit slechts 6 maanden garantie.

Het laatste nieuws over Nokia telefoons

Nokia 9 maakt mega entree in Geekbench 3
22 mei 2017Nokia 9 maakt mega entree in Geekbench 3Geekbench 3 werd vandaag wakker geschud door een mega scores van niemand minder dan HMD Global. Juist, het bedrijf achter Nokia toont een machtig apparaat in bezit te hebben. Naar alle waarschijnlijkheid zien we de eerste scores van de Nokia 9 (of Nokia 8). Vandaag werd een nieuwe HMD Global toestel met model nummer... Lees verder
Drie Nokia-toestellen verschijnen via Geekbench
22 mei 2017Drie Nokia-toestellen verschijnen via GeekbenchDe nieuwste telefoons van Nokia moeten nog in ons land verschijnen. Nokia is echter al druk bezig om zich voor te bereiden op een nieuwe lichting. In de database van Geekbench worden drie niet-nader gespecificeerde toestellen van de Finse telefoonmaker genoemd. Eén ding is duidelijk: ze hebben aanzienlijk meer... Lees verder
Nokia 9 lijkt bevestigd: is dit hem?
20 mei 2017Nokia 9 lijkt bevestigd: is dit hem?Volgens vandaag gepubliceerde foto's weten we nu hoe de Nokia 9 eruit gaat zien. Het toestel zal een Quad-HD display van 5.3 inch bevatten met dual-camera opstelling aan de achterzijde. Meer weten over dit toestel? Lees dan verder. Nieuwe Nokia's HMD Global, de nieuwe licentie eigenaar van de Nokia merknaam, heeft... Lees verder
Nieuw Nokia toestel te zien op video: is dit de Nokia 8?
16 mei 2017Nieuw Nokia toestel te zien op video: is dit de Nokia 8?Er is een nieuwe promotievideo opgedoken waarin de huidige collectie aan Nokia Android telefoons te aanschouwen is, plus één tot nog toe onbekend toestel. Volgens de laatste geruchten gaat het hier om de Nokia 8. Dit toestel beschikt in de video over een dual-camera opstelling aan de achterzijde.  Evan Blass heeft... Lees verder
HMD roept halt toe aan pre-orders Nokia 5, 3 en 3310 in VK
11 mei 2017HMD roept halt toe aan pre-orders Nokia 5, 3 en 3310 in VKDe Nokia 5, Nokia 3 en Nokia 3310 zijn razendpopulair. Zo populair dat HMD Global, de maker en distributeur van deze toestellen, aan de Britse retailer Clove heeft gevraagd om tijdelijk niet langer pre-orders aan te nemen. Dat meldt NokiaPowerUser die een de hand heeft weten te leggen op een e-mail van de fabrikant... Lees verder