Nokia telefoons vergelijken

Nokia Nokia is één van de grootste telefoonfabrikanten van de wereld en was vooral populair in de tijd voor de smartphone. De nieuwste generatie telefoons van Nokia bestaat uit 2 families. Nokia ontwikkelt smartphones onder de naam Lumia en featurephones onder de naam Asha. De Nokia Asha serie zijn leuke telefoons zonder al te veel poespas voor een leuke prijs. De Lumia serie is een uitgebreide reeks smartphones die allen werken met het besturingssysteem Windows Phone. Nokia is sinds 2014 overgenomen door Microsoft en zal uit eigen naam geen nieuwe smartphones meer ontwikkelen. De Nokia Lumia serie gaat dan ook verder onder de naam Microsoft Lumia.
Bekijk de veelgestelde vragen Meer informatie over Nokia Bekijk al het Nokia nieuws

Meer informatie over Nokia

Nokia overgenomen door MicrosoftHelaas is Nokia niet meer het merk zoals wij dit in de beginjaren van mobiele telefonie kende. Iedereen herinnert zich nog wel de 3210. Het was de eerste mobiele telefoon zonder antenne en het model vloog dan ook als een zoet broodje over de toonbank. Zijn opvolger werd een nog groter succes, want de 3310 was onoverwinnelijk. Zowel de 3210 als de 3310 hadden beide verwisselbare covers en hierdoor werden ze ook nog eens immens populair onder jongeren en stonden er advertenties vol met aanbiedingen van dergelijke covers. Nokia deed het zakelijk ook erg goed met eerst de 6210 en later nog eens de 6310. En wij mogen uiteraard de eerste smartphone niet vergeten, de 9110 Communicator. Wie deze Nokia had was een rijk man en had aanzien. Nokia maakte mooie jaren door en het ene model kwam na het andere model en Nokia was onverslaanbaar. Met de komst van mobiele besturingssystemen was het echter snel gedaan met Nokia en kon de fabrikant ook niet meer goed meekomen.

Nokia en het Windows Mobile besturingssysteem

Aangezien Nokia ook mee moest gaan met de wereld van de mobiele besturingssystemen sloot Nokia een deal met Microsoft. Nokia ging zich richten op smartphones met als basis Windows Mobile. Helaas was deze stap te laat en kon Nokia de snel opkomende markt van de iPhone en Android smartphones niet meer bijbenen en begon het snel verlies te draaien en ook marktaandeel te verliezen. Wat in de lijn der verwachtingen lag nam Microsoft Nokia compleet over in september 2013 en hiermee kwam een einde aan de zelfstandige Nokia. Het merk is nog steeds op de markt, maar langzaam maar zeker zal Microsoft de merknaam laten verdwijnen en dit laten wijzigen in Microsoft. Op de voorzijde treffen wij vooralsnog Nokia aan op elk model, maar op de achterzijde van de Lumia smartphones treffen wij inmiddels al 'Nokia by Microsoft' aan.

Nokia Lumia telefoons

Nokia LumiaAlle smartphones van Nokia hebben de naam Lumia meegekregen. In eerste instantie draaide deze smartphones allemaal op Windows Mobile wat later werd omgezet in Windows Phone. Vooral met deze laatste versie van Windows Phone heeft Nokia met de Lumia nog een leuk succesje weten te boeken doordat het de eerste exclusieve fabrikant was met deze versie van Windows Phone. Waar Nokia vooral weer naar terug wilde grijpen waren de felle kleuren en het 'andere' design ten opzichte van andere smartphonefabrikanten. Hierin is Nokia dan aardig geslaagd, want ook mede door de felle kleuren waarin de Lumia's verkrijgbaar zijn maken het tot op de dag van vandaag nog steeds een leuke serie. Ook de camera's op deze smartphones zijn in vergelijking met andere smartphones toch nog wel een van de betere te noemen. Het zijn hiermee de kleine dingen waarmee Nokia zich weet te onderscheiden van de rest binnen deze Lumia-serie.

Waar kan ik de Nokia Lumia nog kopen?

Voor wie op zoek is naar een Windows Phone kan misschien nog wel het beste slagen bij Nokia. In verschillende segmenten heeft Nokia Lumia smartphones in de aanbieding en je hoeft dus niet direct diep in de buidel te tasten om over een Windows Phone smartphone te beschikken. Dit maakt het misschien nog wel eens vele malen interessanter in vergelijking met andere smartphones. Dit heeft mede te maken met de minimale systeemvereisten die Microsoft weer stelt aan een smartphone. Hier voldoen alle Lumia smartphones aan en ze zijn stuk voor stuk goed in hun eigen prijsklasse. De prijzen lopen dan misschien wel uiteen, maar ook bij de goedkoopste Lumia smartphone heb je al een degelijk smartphone in handen.

Ga terug naar boven »

Veelgestelde vragen over Nokia telefoons

 • 1
  Hoelang gaat de accu van een Nokia telefoon mee?
  De accuduur van je Nokia is afhankelijk van de mate waarin je er gebruik van maakt. Als je de hele dag op internet zit en apps aan het downloaden bent gaat je accu beduidend korter mee dan wanneer je hem alleen gebruikt om een keer een smsje te versturen. Gemiddeld genomen gaat de accu van je Nokia telefoon tussen de 24 en 48 uur mee.
 • 2
  Ik ben mijn Nokia telefoon verloren. Wat kan ik nu het beste doen?
  Wat vervelend dat je je telefoon verloren bent. Om te voorkomen dat een vinder van je toestel er mee gaat bellen en jij aan het eind van de maand een hoge telefoonrekening krijgt raden we je aan om direct contact op te nemen met je provider. Zij zullen dan je simkaart blokkeren waardoor er geen gebruik meer gemaakt kan worden van je abonnement. Succes.
 • 3
  Welk besturingssysteem draait er op een Nokia telefoon?
  Dat is verschillend per serie. Nokia heeft op dit moment twee belangrijke series, genaamd Nokia Lumia en Nokia Asha. De Asha-serie heeft een speciaal door Nokia zelf ontwikkeld besturingssysteem genaamd Symbian. Dit werkt prettig, maar wordt door weinig partijen ondersteund en heeft aanzienlijk minder Apps die je kan downloaden. De Nokia Lumia-serie is de populairste serie van Nokia en beschikt over het besturingssysteem Windows Phone van Microsoft. Dit populaire besturingssysteem wordt tegenwoordig steeds vaker verkocht en biedt direct toegang tot duizenden gratis apps die je kunt downloaden.
 • 4
  Hoeveel garantie zit er op een Nokia telefoon?
  Op een Nokia telefoon zit standaard twee jaar garantie. Deze garantie is niet van toepassing op schade die ontstaat door dat je de telefoon in het water laat valen. Op accessoires zoals hoesjes, houders en je accu zit slechts 6 maanden garantie.

Het laatste nieuws over Nokia telefoons

Microsoft bevestigt: twee telefoons van Nokia op komst
19 okt 2016Microsoft bevestigt: twee telefoons van Nokia op komstJames Rutherfoord, CEO van de Aziatische tak van Microsoft, bevestigt dat Nokia plannen heeft om dit jaar nog twee mobiele telefoons te lanceren. In het tweede kwartaal van 2017 staan er nog eens twee in de planning. Dat schrijft een Vietnamese publicatie die de topman citeert, zo meldt de blog... Lees verder
Nokia merk is vrij, eerste toestel gespot op Geekbench
1 okt 2016Nokia merk is vrij, eerste toestel gespot op Geekbench25 april 2014 werd de smartphone divisie van Nokia officieel eigendom van Microsoft. Voor ruim 7 miljard dollar ging het legendarische Nokia merk over naar Microsoft. Tot aan het derde kwartaal van 2016 had Microsoft de rechten gekocht van Nokia. Nu het Nokia merk weer vrij is zien we direct een toestel op Geekbench,... Lees verder
3 of 4 Nokia-smartphones dit jaar nog op de markt
18 aug 20163 of 4 Nokia-smartphones dit jaar nog op de marktHet gerucht ging al even de ronde en wordt nu door Nokia zelf bevestigd. Ming Wang, een topman bij de Chinese tak van Nokia, laat via de Chinese zakenkrant The Paper weten dat het bedrijf nog voor het einde van het jaar drie of mogelijk zelfs vier nieuwe Android-apparaten op de markt gaat brengen. Het gaat zowel om... Lees verder
Nokia weer op het toneel met twee Android toestellen
21 jul 2016Nokia weer op het toneel met twee Android toestellenHet is zo ver, Nokia staat op het punt een comeback te maken. Er komen twee gloed nieuwe smartphones aan van het Finse merk. HMD global Oy zal de twee toestellen lanceren op basis van Android. Nokia Android smartphones Begin deze maand ontdekte we al geruchten en zagen we foto's langs komen van eventuele... Lees verder
[UPDATE] Nokia P1 gespot op internet
7 jul 2016[UPDATE] Nokia P1 gespot op internetEen telefoon van Nokia die niet op Windows, maar op Android draait? Wellicht klinkt dit als muziek in de oren van menig Androidliefhebber, maar vooralsnog is het toekomstmuziek. Of toch niet? Op internet is een afbeelding opgedoken van de vermeende Nokia P1, de eerste Android-telefoon van het Finse... Lees verder