Vergelijk de nieuwste telefoons

Nieuwe telefoon kopen? Kijk dan niet verder! Op deze pagina vergelijk je de nieuwste telefoons en smartphones snel en eenvoudig in één overzicht. Als grootste prijsvergelijker van mobiele telefoons in Nederland verwerken wij dagelijks miljoenen telefoon aanbiedingen van de nieuwste toestellen. Onze redactie werkt er hard aan om de website zo actueel mogelijk te houden. Wist je dat je flink kan besparen op de aanschaf van je nieuwe telefoon? Door prijzen te vergelijken bespaar je al gauw tientallen euro's op de aanschaf van een los toestel en zelfs tot honderden euro's op de jaarlijkse kosten bij een abonnement. Gebruik de filter aan de linkerkant van je scherm om te verfijnen op specificaties. Twijfel je over meerdere nieuwe telefoons? Zet de specificaties van maximaal 4 telefoons naast elkaar om je keuze te vereenvoudigen. Succes met vergelijken!
Staat jouw nieuwe telefoon hier nog niet tussen?

Wil je een nieuwe mobiele telefoon of smartphone kopen?

Je bent toe aan een nieuwe telefoon met abonnement. Waar moet je zoal op letten? Allereerst is het verstandig om na te denken wat je wilt uitgeven aan een mobiel abonnement. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de allernieuwste smartphones of een telefoon die al wat ouder is. Als je de nieuwste telefoon wilt kopen ben je meer geld kwijt voor het toestel en zijn de abonnementskosten vaak ook hoger. Er zijn goedkope telefoons tot 250 euro. Toestellen in het middensegment kosten 250 euro tot 600 euro en het luxe segment begint bij 600 euro. Zorg in elk geval dat je prijzen vergelijkt bij verschillende aanbieders. Zo bespaar je een hoop geld. Op onze website vergelijken wij dagelijks miljoenen aanbiedingen van telefoons bij verschillende betrouwbare webwinkels en providers.

Tips bij het kopen van een nieuwe mobiele telefoon

Tip 1: De nieuwste smartphone is niet per definitie de beste aankoop! Tegenwoordig zijn er genoeg oudere modellen die het gemiddeld gebruik meer dan voortreffelijk aan kunnen. Een oudere telefoon is relatief goedkoop en hoeft dus niet per definitie slechter te zijn. Per jaar worden er meerdere smartphones gelanceerd. De oudere modellen van een jaar eerder of soms zelfs datzelfde jaar, worden dan goedkoper. Zo eindigen de telefoons uit het dure segment in het volgende jaar in het middensegment. De voordelige middensegment telefoons zijn een jaar later vaak goedkoop. Kijk daarom ook altijd even bij luxere telefoons van 1 tot 2 jaar geleden.

Tip 2: Bedenk eerst goed welke specificaties je belangrijk vindt. Als je je budget eenmaal hebt bepaald wordt het tijd om na te gaan denken over de gewenste specificaties. Bedenk wat voor een processor je wilt, hoeveel werkgeheugen en opslagcapaciteit je nodig denkt te hebben en welk besturingssysteem je wilt gaan gebruiken. Er zijn twee belangrijke besturingssystemen en dat zijn Android en iOS. Zo nu en dan wordt er ook een Windows Phone gelanceerd. Denk voor de aankoop van een smartphone ook na over de internetsnelheid. Tegenwoordig heb je naast 3G ook de snelle 4G en 4G+ netwerken. Het 4G netwerk geeft je de mogelijkheid om super snel te internetten en downloaden. Als je hier gebruik van wilt maken, moet je ook een telefoon kopen met 4G ondersteuning.

Tip 3: Gebruik de filters op onze website Links bovenaan deze pagina kan je de filters gebruiken om op zoek te gaan naar de ideale smartphone. Op basis van jouw specifieke wensen kun je alles instellen. Je kunt eenvoudig zoeken op basis van je budget en zelf aangeven aan welke specificaties je nieuwe telefoon moet voldoen. In de filter kan je wensen doorgeven zoals je merkvoorkeur, wel of geen 4G, snelheid, besturingssysteem en meer specifieke kenmerken. Vervolgens verschijnt er een samenvatting van de mogelijke mobiele telefoons die voor jou geschikt kunnen zijn.

Hoe weet ik of een smartphone snel genoeg is?

Je kunt uit mega veel smartphones kiezen als je een mobiele telefoon wilt kopen. Hoe weet je nu of de telefoon die jij wilt hebben snel genoeg is? Wij kunnen dat niet voor je invullen, maar aan de hand van de processor kun je wel een goed idee krijgen van de snelheid van een smartphone. In smartphone land zijn verschillende processors en die geven een goed idee van de snelheid. De grootste merken zijn Qualcomm, MediaTek, Samsung, Huawei en Apple.

Qualcomm is het grootste merk voor smartphone processors. De Amerikaanse fabrikant levert budget processors in twee lijnen, de Snapdragon 200 en 400 serie. Deze processors kunnen de basis taken prima aan en met wat meer geheugen (400 serie en 2GB+ RAM) mag je een prima snelheid verwachten. Heeft de smartphone van jouw keuze een processor uit de Snapdragon 600 lijn, dan kan deze telefoon ook al zwaardere spellen aan. De Snapdragon 800 processors zijn de allersnelste en je kunt hiermee alles aan.

MediaTek levert voornamelijk budget processors. Deze processors vind je vaak terug in budget telefoons. Het zijn iets tragere processors dan de Snapdragon’s van Qualcomm. MediaTek levert ook processors voor het middensegment in de vorm van de Helio P lijn. De meest krachtige processors zijn de Helio X modellen.

Er zijn ook smartphone fabrikanten die zelf processors maken. Samsung, Apple en Huawei maken zelf processors. De Exynos processors van Samsung zijn gelijkwaardig in snelheid in vergelijking tot de modellen van Qualcomm. Huawei heeft de eigen Kirin processors en die zijn in de laatste jaren flink ontwikkeld. Je zou tegenwoordig bijna mogen zeggen, dat de processors even snel zijn als die van Qualcomm. De merken hebben vaak een vergelijkbare numerieke onderverdeling. De Exynos 9 en Kirin 900 serie zijn bijvoorbeeld de top processors. De Apple A processors zijn de laatste jaren veel sneller gebleken dan alle andere Android processors. Apple houdt het simpel en lanceert jaarlijks maar 1 nieuwe A processor.

Bespaar op je telefoon door te vergelijken

Weet je nu zeker welke telefoon je wilt kopen? Dan is het belangrijk om de prijzen van aanbieders met elkaar te vergelijken. Wist je dat je al snel vele honderden euro’s op je nieuwe telefoon met abonnement kan besparen door simpelweg de prijzen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken?

Heb je nog vragen?

Twijfel je tussen verschillende smartphones of heb je vragen over een abonnement? Dan kun je contact opnemen met onze klantenservice en we helpen je graag met al je vragen.

Keuzehulp: