Top 3 Sony aanbiedingen

1
Sony Xperia XZs
Sony Xperia XZsonbeperkt bellen + 1GB
Bekijk aanbieding
2
Sony Xperia Z5
Sony Xperia Z5100 minuten + 1GB
Bekijk aanbieding
3
Sony Xperia XZ
Sony Xperia XZ100 minuten + 5GB
Bekijk aanbieding

Sony telefoons vergelijken

Sony Sony Xperia smartphones staan met name bekend om de goede luidsprekers en uitstekende ingebouwde camera. Sinds 2011 is Sony begonnen met de Sony Xperia reeks waarin ze jaarlijks verschillende nieuwe smartphones uitbrengen. Veel smartphones uit deze serie zijn water en krasbestendig. Sony was één van de eerste fabrikanten die een waterdichte smartphone met IP-6x certificering op de markt bracht. Naast waterdicht, een kwalitatieve camera en luidsprekers werkt Sony er ook hard aan om zijn smartphones zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Dit doen ze onder andere door al hun telefoons op het populaire besturingssysteem Android van Google te laten draaien. Dit werkt niet alleen prettig en gebruiksvriendelijk, maar biedt ook toegang tot een database met miljoenen apps die door de gebruiker kosteloos kunnen worden gedownload. Ook brengt Sony jaarlijks nieuwe vlaggenschepen op de markt. Dit gebeurde altijd onder de naam Xperia Z, maar wordt sinds 2016 Xperia X genoemd. Nieuwsgierig geworden naar alle Sony Xperia smartphones? Bekijk het aanbod aan toestellen hieronder. Ook biedt deze pagina direct de mogelijkheid om te vergelijken op specificaties, eigenschappen en aanbiedingen.

Meer informatie over Sony

smartphone in de handDe oorsprong van Sony in de mobiele telefonie gaat weer even een heel stuk terug. Voor 2001 was Ericsson oppermachtig en behaalde de nodige successen met verschillende, destijds al, smartphones. Vooral de T-serie, dus de T28, de T610 en de T650i, is het meest succesvol geweest voor Ericsson in Nederland. Smartphones zoals de P800 en de P900 zal iedereen nog wel herinneren, maar de R380s zal niet iedereen zich meer herinneren. Toch wordt dit laatste model gezien als een begin van het smartphonetijdperk. Toch kreeg Ericsson het moeilijker en wilde zich eigenlijk meer bezig gaan houden met de ontwikkeling en het onderhoud van netwerken en eind 2001 ontstond dan ook de naam Sony-Ericsson, een joint venture tussen Sony en Ericsson. Onder deze naam gingen beide fabrikanten dan ook de mobiele telefoons verder ontwikkelen en fabriceren. Begin 2012 werden alle aandelen van Ericsson in de joint-venture overgenomen en bleef enkel de naam Sony nog over.

Sony Xperia toestellen vergelijken

Sony Xperia onder waterDe naam Xperia is inmiddels bij iedereen bekend en worden heden deze dagen nog steeds gebruikt in de huidige line-up van Sony. Enkele bekende modellen zijn toch wel de Xperia X10 en de Xperia X10 mini die beide een mooi succes in Nederland hebben gehad. Inmiddels zijn deze high-end smartphones niet meer leverbaar en zijn vervangen voor de huidige Z-serie met onder andere de Z1 en de Z2 die momenteel erg goed lopen. Vooral het strakke design en de compacte vorm dragen mede bij aan dit succes, maar Sony staat er ook om bekend dat het geluid uit deze telefoons uitmuntend is. Het is niet voor niets dat Sony ook een samenwerking is aangegaan met een grote headset leverancier. Het is duidelijk te zien dat Sony de tijd neemt voor hun smartphones en dat is direct te merken aan de kwaliteit van de afwerking en de werking van de smartphone zelf. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de huidige Xperia-reeks goed aanslaat bij zowel jong als oud.

Sony Xperia smartphones met abonnement

Wie een Sony Xperia overweegt kan ook het beste kijken naar een abonnement die past bij deze smartphone. De Xperia-lijn zijn een reeks smartphones waarbij media centraal staat. Zo beschikken alle Xperia smartphones over een uitmuntende camera en deze media wil je natuurlijk ook zo snel mogelijk delen op Facebook, Twitter of Youtube. Een snelle verbinding met mobiel internet is dan wenselijk en het is dan ook aan te raden om een mobiel abonnement aan te schaffen waarbij de mogelijkheid bestaat om te verbinden met een 4G-netwerk. Ook het streamen van muziek is dan geen enkel probleem meer en met de Xperia in jou broekzak kun je genieten van de beste muziek.

Waarom een Sony Xperia smartphone kopen?

De Sony Xperia-lijn is een reeks smartphones waarbij is gelet op de kleinste details en dit tot in perfectie is uitgewerkt. Zo zijn de speakers van de telefoon precies goed afgesteld zodat er geen vervorming in de tonen ontstaat. Dit kunnen wij niet altijd zeggen van andere smartphones. Het design en de afwerking hiervan is ook tot in de kleinste puntjes ontworpen en zeer keurig afgewerkt en hierdoor heb je ook daadwerkelijk een solide smartphone in je handen. Enkel hoogwaardige materialen zijn goed genoeg voor Sony om verwerkt te worden in een Xperia smartphone. Je haalt dus met de Xperia niet alleen een geweldige smartphone in huis, maar ook een stuk design. Daarnaast blinkt de Xperia reeks uit in geluidskwaliteit en de kwaliteit van de camera. Waarom zou je dus nog verder kijken?

Ga terug naar boven »

Veelgestelde vragen over Sony telefoons

 • 1
  Help, mijn Sony telefoon is gestolen. Wat nu!?
  Wat vervelend dat je Sony telefoon gestolen is. We raden je aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met de politie om aangifte te doen voor diefstal. Het is ook raadzaam om direct je provider te informeren dat je telefoon gestolen is. Zij zullen dan je simkaart blokkeren zodat er niet meer gebruik gemaakt kan worden van je abonnement. Dat voorkomt extra hoge telefoonkosten.
 • 2
  Wat voor besturingssysteem heeft een Sony Xperia telefoon?
  Alle Sony Xperia toestellen van dit moment maken gebruik van het populaire besturingssysteem Android van Google. Hierdoor heb je bij aanschaf van je mobiele telefoon direct toegang tot de Google Play Store waarin je duizenden apps gratis kunt downloaden.
 • 3
  Hoeveel garantie zit er Sony Xperia toestellen?
  Net als bij ieder ander merk ontvang je bij Sony wettelijk twee jaar garantie. De garantie die hierop wordt gegeven is echter niet van toepassing als je je Sony telefoon in het water laat vallen. Let daar dus goed op. De garantie op je accu en andere accessoires zoals hoesjes en houders is slechts 6 maanden.

Het laatste nieuws over Sony telefoons

Sony maakt kwartaalcijfers bekend: afgenomen winst
29 apr 2017Sony maakt kwartaalcijfers bekend: afgenomen winstSony heeft zijn kwartaalcijfers afgelopen vrijdag bekend gemaakt. De algemene omzet en winst is gedaald, uitzondering is de mobiele tak van het bedrijf: Sony Mobile. Dit concern deed het namelijk beter en boekte meer omzet én meer winst. Maar die winst is niet afkomstig uit uitstekende verkoopresultaten. Zwarte... Lees verder
Sony Xperia XZ Premium: pre-order fase begonnen
28 apr 2017Sony Xperia XZ Premium: pre-order fase begonnenHet is vanaf nu mogelijk om de Europa Sony Xperia XZ Premium alvast te bestellen tijdens de pre-order fase. Of er ook nog een officiële pre-order actie waarbij klanten een presentje ontvangen door Sony zelf georganiseerd gaat worden, is niet duidelijk.  Winnaar van de show De Sony Xperia XZ Premium werd afgelopen... Lees verder
Sony Xperia XZ Premium vanaf 1 juni verkrijgbaar in Europa
27 apr 2017Sony Xperia XZ Premium vanaf 1 juni verkrijgbaar in EuropaDe prijs winnende Sony Xperia XZ Premium is per 1 juni beschikbaar in Duitsland. Waarschijnlijk liggen de premium vlaggenschepen dan ook in Nederland in de winkels. Het vlaggenschip is al in de pre-order te bestellen. Sony verraste iedereen tijdens het Mobile World Congress te Barcelona met aankondiging van de... Lees verder
Sony Xperia XZs toegevoegd aan Open Device Program
25 apr 2017Sony Xperia XZs toegevoegd aan Open Device ProgramDe Sony Xperia XZs is toegevoegd aan het Sony Open Device Program. Wat dit precies inhoudt en wat het voordeel voor jou is, leggen wij uit in dit artikel. Toegevoegd De Sony Xperia XZs is toegevoegd aan Sony's eigen Open Device Program. Deze kleine, handzame telefoon is afgelopen februari gepresenteerd gelijktijdig... Lees verder
Uitrol Android 7.1.1 voor Xperia XZ en X Performance van start
25 apr 2017Uitrol Android 7.1.1 voor Xperia XZ en X Performance van startSony is van start gegaan met de uitrol van Android 7.1.1 Nougat voor twee van haar toptoestellen: de Sony Xperia XZ en Sony Xperia X Performance. Voor zover heeft Sony Nederland nog niet bereikt, maar lang zal het waarschijnlijk niet meer duren. Dat meldt Xperiablog.net die door een aantal trouwe lezers werd... Lees verder