-

Vergelijk alle sim only abonnementen

Belminuten
Smsjes
Internet
Kies je contractduur:
Kies je provider:

Top 3 sim only aanbiedingen

1
Onbeperkt bellen + 6GBbij Youfone € 12,00 p/m
Bekijk aanbieding actie
2
Onbeperkt bellen + 6GBbij Simpel € 17,50 p/m
Bekijk aanbieding actie
3
Onbeperkt bellen + 7GBbij Budget-Mobiel € 15,00 p/m
Bekijk aanbieding actie
200 minuten
200 sms
2 GB
4G
2 jaar
€ 7,00   p.m.
Bekijk actie
250 minuten
500 sms
2 GB
4G
2 jaar
€ 7,50   p.m.
Bekijk actie
200 minuten
200 sms
2 GB
4G
1 jaar
€ 8,00   p.m.
Bekijk actie
200 minuten
200 sms
2.5 GB
4G
2 jaar
€ 8,00   p.m.
Bekijk actie
onbeperkt bellen
onbeperkt sms
2 GB
4G
2 jaar
€ 8,00   p.m.
Bekijk actie
250 minuten
500 sms
2 GB
4G
1 jaar
€ 8,50   p.m.
Bekijk actie
2000 minuten
2000 sms
2 GB
4G
2 jaar
€ 8,50   p.m.
Bekijk actie
200 minuten
200 sms
2 GB
4G
1 maand
€ 9,00   p.m.
Bekijk actie
200 minuten
200 sms
4 GB
4G
2 jaar
€ 9,00   p.m.
Bekijk actie
onbeperkt bellen
500 sms
2 GB
4G
2 jaar
€ 9,00   p.m.
Bekijk actie
onbeperkt bellen
onbeperkt sms
2 GB
4G
1 jaar
€ 9,00   p.m.
Bekijk actie
2000 minuten
2000 sms
2 GB
4G
1 jaar
€ 9,50   p.m.
Bekijk actie
200 minuten
200 sms
2.5 GB
4G
1 maand
€ 10,00   p.m.
Bekijk actie
200 minuten
200 sms
4 GB
4G
1 jaar
€ 10,00   p.m.
Bekijk actie
200 minuten
200 sms
5 GB
4G
2 jaar
€ 10,00   p.m.
Bekijk actie
200 minuten
200 sms
6 GB
4G
2 jaar
€ 10,00   p.m.
Bekijk actie
4000 minuten
4000 sms
4 GB
4G
2 jaar
€ 10,00   p.m.
Bekijk actie
onbeperkt bellen
500 sms
2 GB
4G
1 jaar
€ 10,00   p.m.
Bekijk actie
onbeperkt bellen
500 sms
4 GB
4G
2 jaar
€ 10,00   p.m.
Bekijk actie
onbeperkt bellen
onbeperkt sms
2 GB
4G
1 maand
€ 10,00   p.m.
Bekijk actie

Sim only vergelijken? Hier moet je op letten!

Een telefoon abonnement kan nog goedkoper! Helemaal als je al in het bezit bent van een goedwerkende smartphone. Voor iedereen die een nieuw abonnement wil en niet direct de behoefte heeft aan een nieuwe telefoon, is er de “Sim Only”. Een sim only is een abonnement waarbij je alleen de simkaart ontvangt zonder smartphone. Het grote voordeel van sim only is dat de kosten die je per maand betaalt aanzienlijk lager zijn dan in combinatie met een toestel. Een sim only kost meestal tussen de € 10,- tot € 20,- per maand. Aan de andere kant beginnen de meeste abonnementen met een toestel vanaf € 30,-. Je bespaart dus al gauw 50% of meer op je telefoonkosten.

Waarom is een sim only goedkoper?

De reden dat je voor een telefoonabonnement meer betaalt dan voor een sim only is de mobiele telefoon. Bij een standaard contract betaal je namelijk een maandelijks bedrag voor je bel/SMS- en internetbundel en een maandelijks bedrag voor de smartphone. Je telefoon betaal je vervolgens af in 12 of 24 termijnen. Een sim only met evenveel belminuten, sms en MB's kost per maand minder. Sim only abonnees betalen dus alleen het gedeelte voor hun bundel en dat is het deel voor de belminuten, sms en internet MB's.

De voordelen van sim only

Een sim only abonnement is vooral aantrekkelijk als je een smartphone hebt die het nog goed doet. Je kunt er ook voor kiezen een goedkope smartphone in één keer te betalen en daarnaast een sim only af te sluiten. Met een sim only bespaar je meestal op kosten. Een ander voordeel van sim only is dat je meer keuze in providers hebt. Er zijn namelijk een aantal budget providers die helemaal geen telefoons verkopen. Zonder een telefoon binnen het abonnement, kun je ook kiezen voor een maandelijks opzegbaar contract. Je profiteert dan van optimale vrijheid, maar je betaalt per maand wel iets meer dan wanneer je je contract voor langere periode vastlegt.

De nadelen van sim only

Een mogelijk nadeel van sim only is dat je als afnemer zelf een smartphone moet hebben. Heb je geen smartphone, dan zal de telefoon in één keer afgerekend moeten worden in plaats van in termijnen. Een ander nadeel kan zijn dat je met de huidige smartphone niet optimaal gebruik maakt van de 4G snelheid. De hedendaagse netwerken zijn razend snel en niet iedere telefoon beschikt over de juiste techniek. Soms is een telefoonabonnement met een bepaald model zelfs goedkoper dan de telefoon los met sim only.

Voorbeeld berekening

Stel je wilt een iPhone 8 Plus kopen. Op een bepaald moment kan je deze telefoon los kopen en dan betaal je 865 euro. Sluit je op hetzelfde moment een mobiel abonnement af van bijvoorbeeld 100 min en 5000 MB data? Dan betaal je naast het contract nog 773 euro voor de iPhone 8 Plus. Uitgaande van dezelfde provider op moment p1 is de iPhone goedkoper bij een mobiel abonnement. De iPhone met abonnement is zelfs goedkoper bij deze provider in vergelijking tot budget provider 2 (p2) met hetzelfde contract. Het verschil is wel kleiner geworden.

Simlockvrije telefoon

Wil je een sim only gebruiken, dan is het wel zo fijn om een simlock vrije smartphone te hebben. Een smartphone gekocht via een mobiel abonnement, kan een simlock hebben. De simlock is een soort slot voor providers, de telefoon is in dat geval alleen bij één bepaalde provider te gebruiken. Stap je over naar een andere provider? Dan moet je de mobiele telefoon simlock vrij maken. Blijf je bij dezelfde providers, dan is er niets aan de hand. Iedere telefoon kan simlock vrij worden gemaakt, neem hiervoor contact op met de provider. Tegenwoordig zijn de meeste telefoons die koopt standaard simlock vrij.

Het juiste sim only abonnement kiezen

Hoe weet je nou welke bundel het beste past? Welk contract is het beste sim only abonnement voor mij? Welke sim only past bij mij? Dat hangt af van verschillende factoren. Om tot het beste sim only te komen, moet je jezelf enkele vragen stellen. Hoe vaak bel je met de telefoon? Wat vind je belangrijk? Wil je razend snel internet of is basis internet al genoeg? Maak je vaak gebruik van een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type bundel dat nodig is en de maandelijkse kosten die daarbij komen kijken. Je krijgt een zeer goed beeld van het verbruik door te kijken naar de afgelopen 3 a 4 maanden. Zo heb je een compleet overzicht van het gemiddelde verbruik en daarop kun je je nieuwe sim only afstemmen.

Pak de facturen er eens bij en ga na hoeveel MB’s je hebt verbruikt. Merk je dat er veel buiten de bundel is gebeld of juist meer MB’s zijn verbruikt? Dan adviseren wij om bij een nieuw abonnement een grotere bundel te nemen. Bleef je keurig binnen de bundel? Blijf dan bij dezelfde hoeveelheid of ga zelfs iets omlaag. De meeste providers bieden de mogelijkheid om bundels te verhogen zonder kosten. LET OP, want de meeste providers staan niet toe om de bundel kosteloos te verlagen.

Hoe schat je het datagebruik en aantal belminuten in?

Het nakijken van je factuur geeft inzicht in de gebruiksgeschiedenis. Maar wat als je nog nooit een smartphone hebt gehad? Hoe schat je dan het gebruik in? Wie vroeger alleen belde en smsjes verstuurde zal merken, dat het gebruik verandert bij een smartphone. Met een smartphone is het verleidelijk alleen maar berichten te sturen via Whatsapp. Sterker nog, je kunt zelfs bellen via Whatsapp of Facetime gebruiken via de smartphone. Je zal merken dat je niet meer zo vaak belt. Al is dat natuurlijk afhankelijk van de mensen in iemands omgeving die ook Whatsapp gebruiken. Het gebruik verschuift tegenwoordig vaak van belminuten naar data. Om te bepalen hoeveel data verbruikt wordt, is het slim om te bedenken wat je gaat doen. Ga je niet zo veel met de smartphone doen behalve Whatsapp, dan is 500 MB tot 1000 MB meer dan genoeg. Ga je af en toe Google Maps gebruiken en zo nu en dan op internet het nieuws lezen? Reken dan op 1000 MB of 2000 MB. Wil je veel meekrijgen via Facebook en kijk je video’s via Youtube? Dan zit je al snel boven de 2000 GB aan data per maand. Wil je in de trein zonder gedoe de laatste series kijken, dan moet je gaan rekenen vanaf de 5000 GB aan data en meer.

Kiezen voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal weet hoeveel belminuten en MB’s die nodig zijn, dan wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Bij de meeste providers kan gekozen worden tussen een periode van 12 of 24 maanden. Er zijn tegenwoordig echter ook providers die een sim only met een contractduur van één maand aanbieden. Bedenk goed dat de maandelijkse kosten omlaag gaan, bij de keuze voor een contract voor een langere periode. Een abonnement met een looptijd van één maand kan interessant zijn, als je een provider eens wilt testen. Weet je niet zeker of de dekking in de omgeving goed is of dat je misschien minder MB’s nodig hebt? Dan is een maand testen een slimme methode om kosten te besparen. De sim only's van 24 maanden zijn altijd goedkoper.

Uit welke providers kan ik kiezen?

Zoals gezegd heb je bij een sim only meer keuze in aanbieders dan bij een abonnement met toestel. Dat zijn echter niet allemaal verschillende providers met een eigen netwerk. In Nederland tellen wij officieel 4 grote providers met een eigen netwerk, namelijk KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2. Alle andere aanbieders maken gebruik van het netwerk van één van deze partijen. Zo maakt de provider hollandsnieuwe bijvoorbeeld gebruik van het Vodafone netwerk en heb je bij Simyo en Telfort de betrouwbare dekking van KPN. In totaal kent Nederland op dit moment zo’n twaalf verschillende aanbieders. Sim only vergelijken loont altijd de moeite.

Sim only vergelijken loont

We blijven het zeggen, maar het is ook echt waar. Net zoals het vergelijken van de prijzen van een telefoonabonnement, energieleverancier, zorgverzekering en internetaanbieder kan er ook flink bespaart worden op de kosten van een sim only. De prijzen die sim only providers rekenen kunnen namelijk per dag veranderen. Er is daarnaast een groot verschil in prijs per provider. Als je op het punt staat om te verlengen of van provider wilt veranderen, dan is het zeker aan te raden om gebruik te maken van een vergelijkingssite. Vergelijkingssites tonen een compleet overzicht van de beschikbare aanbiedingen. Op deze site kun je alle sim only abonnementen vergelijken. Wij tonen een uitgebreid overzicht van de belangrijke sim only providers en de beste telefoon aanbiedingen. Dagelijks worden onze prijzen bijgewerkt voor een compleet en vooral actueel aanbod.

Welk Sim only provider is de beste voor mij?

Je weet nu hoe de verschillende sim only's het beste te vergelijken zijn. Hoe bepaal je de keuze voor een nieuwe provider? Welke provider is de beste? Welke provider is het goedkoopst? Wij vergelijken de belangrijkste providers en de goedkoopste komt altijd bovenaan te staan. De betreffende provider hoeft natuurlijk niet de beste keus te zijn. Wil je namelijk super snel internet? Of de beste dekking in jouw regio? Dan kun je bij een duurdere provider eindigen. De premium aanbieders hebben nou eenmaal een sneller netwerk of betere dekking. Van oudsher is het netwerk van KPN één van de beste als het gaat om betrouwbaarheid en dekking. T-Mobile is de laatste jaren keer op keer als beste getest en dit netwerk biedt de snelste datasnelheden. Voor de dekking van een bepaalde provider bij jou in de buurt is het slim om per provider de dekkingskaart te raadplegen. Zo worden onaangename verrassingen voorkomen.

Verschil tussen 3G en 4G netwerk

De meeste providers bieden tegenwoordig standaard 4G aan. Er zijn nog enkele providers die daarvoor een kleine maandelijkse bijdrage vragen. De snelheid van 3G is voldoende als je niet zo veel met je smartphone doet. De 3G snelheid is meer dan genoeg voor Twitteren, Facebooken en WhatsAppen. LET OP, Facebook laadt video’s vanzelf en deze optie kun je beter uitzetten met een 3G abonnement. Om nog sneller te internetten is de keuze voor 4G aan te raden. Via het snelle 4G netwerk zijn snelheden te halen die vergelijkbaar zijn met de breedband internet snelheid thuis. Bestanden kunnen razend snel worden gedownload of upload. Internet pagina’s laden razend snel. Er is namelijk een groot verschil in maximale snelheid. De reguliere 3G netwerken halen downloadsnelheiden van maximaal 8 Mbit per seconde. De gemiddelde gebruikssnelheid ligt zelfs lager. De 4G netwerken halen een snelheid van 150 Mbit per seconde tot zelfs 350 Mbit per seconde. Een aantal providers heeft met nieuwe technieken het 4G netwerk vernieuwd. Zij bieden 4G+ aan. Om gebruik te maken van de razendsnelle 4G en 4G+ netwerken moet de smartphone die techniek ondersteunen.

Welke simkaarten zijn er?

Er zijn drie formaten simkaarten: het standaard formaat, micro sim en nano sim. Het standaard formaat werd vooral vroeger gebruikt. Tegenwoordig gebruiken providers het formaat nog nauwelijks. De simkaarten worden steeds kleiner en hoe nieuwer de telefoon hoe kleiner de simkaart zal zijn. Een groot deel van de mid-range telefoons hebben een aansluiting voor een micro simkaart. De nieuwste smartphones gebruiken vaak een nano simkaart.

Vrijwel alle providers leveren een 3-in-1 simkaart zodat alle formaten in één kaart zitten. Het is een grote simkaart en waaruit de kleinere formaten worden gedrukt. TIP: ga je verlengen en heb je nog een GSM of oude smartphone? Vraag dan altijd om een nieuwe simkaart, want bij verlengen zijn deze doorgaans gratis.

Wat gebeurt er als ik buiten de bundel bel?

Sluit je een sim only af, dan zit daar vrijwel altijd een bundel met een bepaalde hoeveelheid belminuten in. Maar wat gebeurt er nou als je buiten die bundel belt? Bij iedere provider kun buiten de bundel gebeld worden. De provider rekent hiervoor per minuut een bedrag. De kosten hiervan zijn hoger dan gebruik binnen de bundel. Het tarief voor bellen buiten de bundel is per provider verschillend en de geldende prijs is op de website van de aanbieder te vinden.

Wat gebeurt er als ik te veel dataverkeer gebruik?

Gebruik je meer MB’s dan er in een bundel zit, dan ga je over de databundel heen. Er zijn enkele providers waarbij dit niet kan. Je kunt wel vooraf een extra bundel kopen. De meeste providers schroeven de internetsnelheid terug naar 64 Kbps bij verbruik buiten de bundel. De provider rekent hiervoor niets extra. Het streamen van films is bijna niet meer mogelijk, maar Whatsapp of nieuws via internet werkt nog prima. Verbruik je meer dan de databundel, dan rekenen sommige providers ook een flink tarief terwijl de snelheid optimaal blijft. Het gevolg hiervan is natuurlijk wel een hogere rekening. Bekijk dus goed wat de voorwaarde per provider zijn bij dataverkeer buiten de bundel.

Ongelimiteerd bellen, internetten en sms’en, kan dat?

Er bestaan verschillende providers die ongelimiteerd bellen, sms’en en internetten aanbieden tegen een vaste prijs. Tegenwoordig wordt de databundel steeds belangrijker en kijkt men minder naar de belbundel. Dat heeft tot gevolg dat er al veel providers zijn die onbeperkt SMS aanbieden, wetende dat veel mensen geen SMSjes versturen. De duurdere abonnementen met veel data worden steeds vaker standaard gecombineerd met onbeperkt bellen. Kijk naar de Red abonnementen van Vodafone en alles boven de 2 GB bij KPN. De budget providers als Simpel bieden ook de mogelijkheid tot ongelimiteerd bellen. Dan zijn er ook unlimited abonnementen. Robin Mobile biedt ook een ongelimiteerd bellen, sms’en en data abonnement aan. Afhankelijk van de datasnelheid stijgt ook de prijs. Dan zijn er ook nog de Unlimited abonnementen van Tele2 en T-Mobile. Zij bieden onbeperkte data/bel/sms aan voor een vast bedrag. In de EU is data echter wel beperkt tot 6 GB of 10 GB per maand.

Welk toestel past bij een sim only abonnement?

Sim only werkt alleen op simlock vrije telefoons of een toestel van de juiste provider. Tegenwoordig zijn de meeste mobiele telefoons simlock vrij en hoef je daar niet zoveel zorgen over te maken. Mocht de telefoon onverhoopt een simlock hebben, neem dan contact op met de oude provider. Een ander aspect waar je op moet letten is of de smartphone 4G wel ondersteunt. Tele2 heeft bijvoorbeeld alleen nog maar 4G abonnementen en daar kun je met een 3G telefoon geen gebruik van maken. Het is ook bij andere providers zonde als jij meer betaalt voor een abonnement, terwijl de telefoon die snelheid helemaal niet aan kan.

Wanneer kan ik overstappen?

Wil je overstappen? Dan kan vanaf 60 dagen voor het einde van het contract. Houdt hierbij rekening met de looptijd van het huidige contract. De looptijd kan 1 maand, 12 maanden of 24 maanden zijn. Een nieuwe provider zegt bij nummerbehoud het oude (huidige) contract op. Maak je geen gebruik van nummerbehoud, dan kun je op elk gewenst moment overstappen naar een andere provider. Ook dan geldt een opzegtermijn.

Kan ik mijn telefoonnummer meenemen naar een andere provider?

Overstappen naar een andere provider, maar je telefoonnummer wel meenemen? Dat kan. Je kunt met nummerbehoud overstappen naar een nieuwe provider met het huidige 06-nummer. Nummerbehoud kan 60 dagen voor het einde van de looptijd van het huidige contract worden aanvragen bij de nieuwe provider. De nieuwe provider onderhandelt met de oude provider over het overdragen van het huidige telefoonnummer. Zorg dat beide abonnementen op dezelfde naam staan en zodra beide partijen akkoord zijn, dan wordt het telefoonnummer omgezet. De nieuwe provider zal het nummerbehoud bevestigen en zorgt ervoor dat het oude contract bij de oude provider wordt opgezegd.

Aansluitkosten

Waarom is de eerste rekening voor een sim only vaak hoger? Dat komt door de aansluitkosten. Wanneer een contract wordt afgesloten bij een nieuwe provider, dan rekent deze telecomaanbieder vaak aansluitkosten. Dat zijn kosten voor het afsluiten van een nieuw abonnement. Er zijn verschillende providers die de kosten verrekenen met de eerste maand. Bij andere providers betaal je de kosten apart. De hoogte van aansluitkosten verschilt bij providers. Aansluitkosten variëren afhankelijk van de provider tussen de 10 euro tot 30 euro. Verleng je, dan betaal je geen aansluitkosten.

Informatie over sim only abonnementen van Ben

Ben sim onlyAls je op zoek bent naar een voordelige sim only provider dan is Ben een uitstekende keuze. Ben is onderdeel van de provider T-Mobile en biedt zowel abonnementen aan in combinatie met een voordelige smartphone en abonnementen zonder toestel (sim only). Ben profileert zich als de provider met een zeer scherp aanbod en behoort dan ook tot één van de goedkoopste aanbieders in ons land. Twijfel je nog of een abonnement bij Ben een goede keuze zal zijn? Lees dan gauw verder.

Wie is Ben?

Ben is al sinds 1999 een bekend begrip in ons land. Je kan vast de reclameslogan “de groeten van Ben” nog herinneren waar ze een lange tijd naamsbekendheid mee hebben opgebouwd. In 2003 werd Ben overgenomen door T-Mobile. Een grote internationale provider uit Duitsland. Vlak daarna verdween Ben van het toneel en werd de naam gewijzigd naar T-Mobile. In 2008 keerde Ben weer terug in Nederland als prijsvechter naast T-Mobile. Inmiddels kunnen we er niet meer omheen en is iedereen bekend met het voordelige merk. Hoewel Ben destijds enkel als sim only provider fungeerde, biedt het tegenwoordig ook een reeks aan middenklasse toestellen aan die je bij het abonnement kunt afsluiten. Bekijk deze pagina voor het complete aanbod aan smartphones bij Ben.

Voordelen van een sim only abonnement bij Ben:
 • Ben maakt deel uit van T-Mobile en heeft daardoor een uitstekende landelijke dekking.
 • Daarnaast beschikt Ben over een zeer professionele klantenservice die je dagelijks te woord wil staan.
 • De provider biedt een scherp aanbod. Vooral op het gebied van sim only.
 • Naast de optie voor een tweejarig abonnement kan je bij Ben ook terecht voor een maandelijks opzegbaar abonnement.
 • Verder biedt Ben 4G internet aan als optie bij zijn sim only abonnementen.
Nadelen van een sim only bij Ben:
 • Maar natuurlijk zijn er ook nadelen bij deze provider. De snelheid van het 4G netwerk is namelijk lager dan bij T-Mobile.
 • En je moet van te voren goed nadenken over hoeveel minuten en MB’s je nodig denkt te hebben. Je bundel is namelijk niet mee te nemen naar de volgende maand.
Nieuwe sim only of verlengen bij Ben?

Heb je op dit moment al een abonnement bij Ben en wordt het tijd om te verlengen? Dat kan natuurlijk ook. Als je al tevreden bent over je bundel hoef je eigenlijk niks te doen. Je abonnement loopt dan automatisch door. Kies je ervoor om een andere bundel te activeren, dan kan je dit kosteloos doorgeven. Als je huidige abonnement bijna afloopt of al is afgelopen kan je dit dezelfde dag nog doen. Je betaalt bij het verlengen geen afsluitkosten. Als je momenteel bij een andere provider zit en naar Ben wilt oversluiten is dit ook geen probleem. Je kan je oude telefoonnummer kosteloos meeverhuizen. Houdt er dan wel rekening mee dat Ben een bedrag van € 14,95 als eenmalige aansluitkosten in rekening brengt bij je eerste factuur.

Waar moet je op letten bij een sim only van Ben?

Er zijn een aantal zaken die belangrijk zijn om te weten voordat je een sim only abonnement van Ben afsluit. Hieronder hebben we een opsomming van de belangrijkste punten:

 • Het verschil tussen een tweejarig contract en een maandelijks opzegbaar abonnement is erg klein. Twijfel je? Dan kan je dus prima kiezen voor een maandelijks opzegbaar abonnement. Als de provider uiteindelijk niet bevalt kan je na een maand alweer overstappen.
 • Momenteel geldt er nog een toeslag voor internet, bellen en sms in het buitenland.
 • 4G internet is mogelijk bij Ben, maar enkel tegen meerprijs. Dit moet je bij het afsluiten van je abonnement ook activeren.
 • Bij ieder nieuw af te sluiten abonnement rekent Ben een bedrag van € 14,95 aan aansluitkosten.

Informatie over sim only abonnementen van Budget-Mobiel

Onbeperkt bellen, sms’en en internetten voor een vaste lage prijs. Dat is precies wat Budget Mobiel aanbiedt. Als je op zoek bent naar een sim only abonnement waarbij je zeker wilt zijn van geen bijkomende kosten, is Budget Mobiel een interessante provider voor jou. Hoewel Budget Mobiel inmiddels niet meer de enige aanbieder van onbeperkte sim only abonnementen is, zitten ze qua prijsstelling nog altijd aan erg scherp. De sim only provider maakt gebruik van het betrouwbare netwerk van KPN. Je kunt dus zeker zijn van een goede dekking met een landelijk bereik.

Wie is Budget Mobiel?

Budget Mobiel is onderdeel van Budget Thuis. Een bekende aanbieder van onder andere energie en internetabonnementen. Het was van oorsprong de provider Robin Mobile en is na de overname omgedoopt tot Budget Mobiel. Budget Mobiel biedt onbeperkt MB’s, SMS en bellen voor een eerlijke prijs van € 20 per maand. En dat op het betrouwbare netwerk van KPN. Naast een alles onbeperkt abonnement kent de provider ook een basis abonnement. Deze beschikt over onbeperkt bellen en sms'en, met daarnaast maar liefst 7 GB aan data. En dat voor slechts € 15 per maand, maandelijks opzegbaar.

Voordelen van een sim only bij Budget Mobiel:
 • Overzichtelijk, je weet altijd precies waar je aan toe bent.
 • Onbeperkt bellen, sms en internet voor een lage prijs.
 • Gratis overstappen en nummerbehoud.
 • Een maandabonnement. Je zit dus nergens aan vast.
 • Landelijke dekking op het netwerk van KPN.
Nieuwe sim only van Budget Mobiel afsluiten? Of verlengen?

Heb je op dit moment al een abonnement bij Budget Mobiel en wil je je abonnement verlengen? Dat kan. Geef dan bij het afsluiten van je sim only aan dat het om een verlenging gaat. Je hoeft dan geen aansluitkosten te betalen. De exacte kosten hiervan kunnen maandelijks nog weleens wisselen, maar liggen meestal op € 10,-. De kosten worden eenmalig op je eerste factuur vermeld.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een sim only bij Budget Mobiel?

Er zijn een aantal zaken die belangrijk zijn om te weten voordat je een sim only bij Budget Mobiel afsluit. Hieronder hebben we een opsomming van de belangrijkste punten:

 • Volledig onbeperkt bellen, sms en internet.
 • Op het netwerk van KPN.
 • Lage internetsnelheid bij instapabonnementen.
 • Langzamer 4G dan gemiddeld.
 • Houd rekening met aansluitkosten.
 • Alle abonnementen zijn maandelijks opzegbaar.

Informatie over sim only abonnementen van hollandsnieuwe

hollandsnieuwe sim onlyVoor wie op zoek is naar een provider dat gebruik maakt van het netwerk van Vodafone maar wat beter betaalbaar is, adviseren wij om de provider hollandsnieuwe eens te bekijken. De provider hollandsnieuwe is een relatief jonge sim only aanbieder in ons land. De provider biedt naast scherpe sim only deals ook abonnementen aan in combinatie met een toestel. Echter hoef je bij hollandsnieuwe niet te verwachten dat je het nieuwste vlaggenschip van Samsung of Apple zal aantreffen. De provider is een prijsvechter en biedt dan ook enkel lowbudget en midrange smartphones aan. Het sim only aanbod van hollandsnieuwe is zeer scherp en biedt een uitgebreid aanbod. Of je nu een veel belt of veel op internet zit. Voor iedereen is een passend aanbod bij hollandsnieuwe te vinden.

Wie is hollandsnieuwe?

De kans bestaat dat je nog nooit van de provider hebt gehoord. Het oerhollandse merk bestaat pas sinds 2011 en is onderdeel van de provider Vodafone. Ze maken dan ook volledig gebruik van de landelijke dekking van Vodafone en je hoeft je dus geen zorgen te maken over onbereikbaarheid. Sinds kort biedt hollandsnieuwe ook eigen 4G abonnementen aan, al zijn de snelheden hiervan nog niet te vergelijken met die van Vodafone. hollandsnieuwe biedt eenvoudige abonnementen die voor iedereen te begrijpen zijn. Geen moeilijk gedoe met tarieven. Of je nu een minuut belt, een sms bericht verstuurt of een MB aan internet hebt verbruikt. Voor alles geldt hetzelfde tarief. Ook buiten je bundel.

Voordelen van een sim only bij hollandsnieuwe:
 • In verhouding met andere providers heeft hollandsnieuwe lage aansluitkosten.
 • Eenvoudig in gebruik. Bellen, internet en sms uit dezelfde bundel. (1 minuut = 1 MB of 1 SMS).
 • Een nieuw 4G netwerk.
 • Absolute vrijheid. Je kunt je sim only abonnement iedere maand aanpassen. Naar boven en beneden.
Nadelen van een sim only abonnement van hollandsnieuwe:
 • Geen maandelijkse contracten. Minimale contractduur = 1 jaar.
 • Je tegoed is slechts één maand houdbaar.
 • Langzamer 4G netwerk dan bij Vodafone.
Nieuwe sim only van hollandsnieuwe afsluiten of verlengen?

Ben je van plan om een nieuw abonnement af te sluiten en heb je nog geen abonnement bij een andere provider? Houd er dan rekening mee dat je aansluitkosten moet betalen. Dit is vrijwel altijd en bij iedere aanbieder. Bij hollandsnieuwe zijn de aansluitkosten in verhouding wel aan de lage kant. De provider rekent eenmalig € 10,- aansluitkosten per abonnement. De kosten worden automatisch vermeld op je eerste factuur. Heb je al een abonnement bij hollandsnieuwe en wil je verlengen? Dan betaal je uiteraard geen aansluitkosten.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een sim only abonnement bij hollandsnieuwe?

Er zijn een aantal zaken die belangrijk zijn om te weten voordat je een sim only abonnement bij hollandsnieuwe afsluit. Hieronder hebben we een opsomming van de belangrijkste punten:

 • Voor alles geldt hetzelfde tarief. Een minuut bellen staat gelijk aan een MB downloaden en het versturen van een SMS bericht.
 • Hollandsnieuwe kent geen mogelijkheid om een maandabonnement af te sluiten. Je zit er dus wel minimaal een jaar aan vast.
 • De tarieven buiten je bundel en in het buitenland zijn gelijk aan de tarieven binnen je bundel. Je betaalt dus echt altijd hetzelfde tarief. Wel zo makkelijk.

Informatie over sim only abonnementen van KPN

kpnVoor wie op zoek is naar de beste klantenservice en het meest betrouwbare netwerk van Nederland is KPN een perfecte keuze. KPN is de oudste en grootste provider van ons land en biedt diensten als mobiele telefonie, televisie en internet aan. Je kunt bij KPN terecht als je op zoek bent naar een smartphone met een abonnement, maar ook als je zelf al een goede telefoon in huis hebt en enkel een simkaart nodig hebt. Het aanbod is gevarieerd, uitgebreid en kwalitatief erg goed. Hierdoor zijn ze in veel gevallen echter wel wat duurder dan de concurrent.

Wie is KPN?

KPN is de bekendste provider in ons land. Ook als je nog nooit een abonnement bij ze hebt afgesloten, kan de naam KPN je niet zijn ontgaan. Je komt ze tegen in bushokjes, in tv-reclame, op de radio en ga zo maar door. Het is de grootste en oudste provider van ons land. KPN heeft de beste klantenservice die je kosteloos kunt bereiken. Of het nu woensdagmiddag of vrijdagnacht is. Hun medewerkers staan je 24/7 te woord. Het aanbod is uitgebreid, de dekking is landelijk en hun 4G netwerk is supersnel. Kortom, je krijgt het beste van het beste, maar daar staat ook een relatief hogere prijs tegenover.

Voordelen van een sim only abonnement bij KPN:
 • Een groot voordeel van KPN is het betrouwbare netwerk en hun razendsnelle 4G netwerk. Met snelheden van 225 mb/s is het 4G netwerk van KPN sneller dan de gemiddelde ADSL lijn.
 • Of je nu in Nederland belt of internet of in een ander land dat lid is van de EU. Je betaalt overal dezelfde tarieven.
 • Mocht je je MB’s hebben verbruikt, dan is er niets aan de hand. Je internetsnelheid gaat naar beneden, maar je kan gewoon blijven internetten zonder bij te moeten betalen.
 • En heb je thuis al een abonnement van KPN? Dan geniet je ook nog eens van heel veel korting, zoals 5 euro op je vaste maandelijkse abonnementskosten en een verdubbeling van je bundel.
Nadelen van een sim only bij KPN:
 • Een groot nadeel van KPN is de prijs. In vergelijking met andere providers kan KPN relatief duur zijn. Echter wordt de prijs al een stuk gunstiger als je al een abonnement van KPN (bijvoorbeeld TV of een ander mobiel abonnement) hebt afgesloten.
 • Daarnaast zijn de aansluitkosten in verhouding ook best hoog. Bij KPN betaal je namelijk 25 euro voor iedere nieuwe aansluiting.
 • Je kan bij KPN geen abonnement voor een maand afsluiten. De minimale contractduur is 1 jaar.
Nieuw sim only van KPN of verlengen?

Heb je op dit moment al een abonnement bij KPN en wil je je abonnement verlengen? Dan kan dit kosteloos en vaak al dezelfde dag geregeld worden. Bij KPN kan je een half jaar voordat je abonnement afloopt al verlengen. Je betaalt bij een verlenging geen afsluitkosten. Heb je op dit moment nog geen abonnement of heb je een abonnement bij een andere provider en wil je graag overstappen naar een sim only van KPN? Dan is dat ook geen probleem. Je kunt je huidige telefoonnummer kosteloos meeverhuizen. Houdt er echter wel rekening mee dat KPN een bedrag van € 25,- aan vaste eenmalige aansluitkosten rekent.

Waar moet je op letten bij een sim only van KPN?

Er zijn een aantal zaken die belangrijk zijn om te weten voordat je een sim only abonnement bij KPN afsluit. Hieronder hebben we een opsomming van de belangrijkste punten:

 • KPN heeft een landelijk dekkend 4G-netwerk met een maximale snelheid van 225 Mb/s.
 • Je abonnement kan je maandelijks naar boven en beneden aanpassen.
 • Houdt er rekening mee dat je bij ieder nieuwe abonnement aansluitkosten betaalt.
 • KPN biedt ook abonnementen waarmee je onbeperkt kunt bellen en sms’en.
 • Heb je al een KPN abonnement? Dan ontvang je een flinke korting op je nieuwe abonnement.

Informatie over sim only abonnementen van Simpel

simpel sim onlySimpel heeft al sinds 2007 voordelige SIM Only abonnementen voor iedereen. Het was lange tijd de enige provider die iedereen accepteerde zonder kredietcheck. In 2017 introduceerde de operator SIM Only abonnementen samen met een aantrekkelijk geprijsde refurbished iPhone 5s. Wat mag je verwachten? Waar komt de provider vandaan? Welk netwerk gebruikt deze provider? Hier lees je alles over de voordelige SIM Only aanbieder Simpel.

Alle informatie over Simpel

Vanaf de oprichting maakt de aanbieder gebruik van het KPN netwerk. Eind 2010 werd de provider over genomen door T-Mobile en zijn alle abonnees over gezet naar het T-Mobile netwerk. Simpel bleef een apart opererend bedrijf onder de vleugels van T-Mobile. Eind 2014 heeft de provider zich losgemaakt van T-Mobile. Het toenmalige management kocht de virtuele provider met hulp van externe geldschieters. De provider is nu een zelfstandig opererend bedrijf gezeteld in Amsterdam. Simpel maakt gebruik van het netwerk van T-Mobile, maar dan goedkoop. De kleine organisatie met meer dan 45 medewerkers verzorgde in 2014 voor circa 238.000 klanten de mobiele telefonie. Dankzij een interessant aanbod en goede klantzorg groeit de operator uit tot één van de grootste Mobile virtual network operators (MVNO) van Nederland. De MVNO heeft in 2016 circa 450.000 klanten.

Bekende vingers

Je zult de ludieke reclames van Simpel wel eens hebben gezien. De SIM Only providers heeft namelijk eenvoud in de vingers. De eenvoud vertaalt zich letterlijk en figuurlijk in de communicatie van het bedrijf. Zo zie je soms vingers in de vorm van populaire sterren als Gerard Joling of Nick & Simon. Toen de provider het revolutionaire aanbod van onbeperkt bellen introduceerde, koppelde de aanbieder dat aan helden uit de geschiedenis die een revolutie hebben ontketend.

Simpel SIM Only abonnementen

Vanuit een liefde voor eenvoud biedt Simpel goedkope SIM Only abonnementen tot 2 GB data met onbeperkt bellen. De provider werkt met een contractduur van 24 maanden. Standaard maken Simpel abonnementen gebruik van het 3G netwerk van T-Mobile. Je kunt zelf bepalen of je gebruik wilt maken van het snelle 4G netwerk. Iemand die bijvoorbeeld veel belt, maar weinig gebruik maakt van internet, heeft meer dan genoeg aan 3G voor het bekijken van internet pagina´s. Voor een klein bedrag per maand extra kun je super snel surfen over het 4G netwerk. Goedkoop bellen en internetten dus.

Natuurlijk kun je al je telefoonzaken online regelen. Via Mijn Simpel kun je de meeste zaken snel en eenvoudig op het internet regelen. Zaken zoals je rekening bekijken, belplafond instellen en bundels aan- of uitzetten. Het tegoed van de goedkope bundels is slechts één maand geldig, maar je kunt de bundels per maand gratis naar boven of beneden aanpassen in de app.

Wat krijgt je bij Simpel

Deze provider biedt je alle controle over jouw kosten. Super eenvoudig stel je zelf een Plafond in. Je wordt daarna nooit meer verrast door extra kosten. Je stelt het Plafond in op je eigen pagina van de provider. Simpel biedt gratis nummerbehoud, zelfs als je nu prepaid belt. Abonnees met een databundel genieten van razend snel mobiel internet. Je krijgt mobiel internet met downloadsnelheiden tot 14 Mbps. Iedereen die voor 4G kiest, kan nog sneller downloaden. Je download dan met snelheden van maximaal 75 Mbps. Ideaal om muziek te luisteren of filmpjes te kijken via apps al Spotify en Youtube.

Betrouwbaar netwerk & goede service

De virtuele operator Simpel maakt gebruik van het betrouwbare netwerk van T-Mobile. Het netwerk van T-Mobile heeft al sinds 2015 landelijke dekking. Binnen het netwerk van T-Mobile zijn alle zendmasten met een glasvezelpunt verbonden. Deze verbinding zorgt voor een zeer stabiel netwerk. Je merkt in 2017 weinig tot geen verschil tussen de netwerken van KPN, Vodafone en dat van T-Mobile. Een internetsite laadt op het T-Mobile netwerk misschien zelfs ietsjes sneller. In de aankomende jaren investeren de vier providers met eigen netwerk overigens allemaal in netwerk verbetering.

Simpel houdt van eenvoud. Door eenvoud creëert de provider kansen en kijkt naar creatieve oplossingen. Zo verlaagde de provider de drempel voor een iPhone fors, door abonnementen aan te bieden in combinatie met een refurbished iPhone. Voor Simpel staat de klanten centraal en klanten kunnen dan ook kiezen uit een eenvoudig en voordelig pakket aan kwalitatief hoge SIM Only producten. “Niets minder leveren dan we beloven,” belooft de Amsterdamse telecomaanbieder.

Simpel verwelkomt iedereen. De voordelige telecomaanbieder neemt geen kredietcheck af voor het afsluiten van een abonnement. Wel vraagt de provider dat je de abonnementskosten één maand vooruit betaalt. Hier vind je de aantrekkelijke Simpel SIM Only abonnementen.

Informatie over sim only abonnementen van Simyo

simyo sim onlySimyo is een voordelige SIM Only aanbieder en in 2005 opgericht. Het is een mobile virtual network operator (MVNO) en heeft dus geen eigen netwerk. Bel je via Simyo dan maak je gebruik van het betrouwbare netwerk van KPN. Simyo is namelijk een dochter onderneming van KPN en als budget provider actief in ons land, België, Frankrijk, Duitsland en Spanje. De provider biedt alleen prepaid of SIM Only abonnementen aan.

Simyo biedt je alle vrijheid om zelf je SIM Only abonnement samen te stellen en zelfs maandelijks aan te passen. De aanbieder beschikt over een uitstekende klantenservice die gratis bereikbaar is met je Simyo telefoonnummer. Terwijl je een voordelig abonnement afsluit, maak je gebruik van het premium netwerk van KPN. Je hebt dus overal in Nederland volop bereik. De voordelige provider is al verschillende malen tot beste mobiele provider uitgeroepen door de Consumentenbond. Een betrouwbare en goede keuze dus.

SIM Only abonnement van Simyo

Bij Simyo heb je keuze uit een overzichtelijk pakket aan bundels. De SIM Only abonnementen zijn maandelijks opzegbaar of je kiest voor een jaarcontract. Die laatst is natuurlijk het meest goedkoop en dat scheelt je tot twee euro per maand. Er zijn drie bundels voor bellen en die variëren van 100 minuten tot onbeperkt bellen. Mocht je geen data gebruiken, dan sluit je al een abonnement af van minder dan 10 euro. De provider biedt ook drie databundels aan van maximaal 4 GB data per maand. Alle data abonnementen maken gebruik van het snelle 4G netwerk zonder extra kosten. Weet je niet zeker hoeveel data jij gemiddeld per maand gebruikt? Geen nood, je mag je abonnement zonder kosten naar boven of naar beneden bijstellen.

Simyo heeft een zeer klantvriendelijke klantenservice. Online kun je eenvoudig vragen achter laten op het forum of via Twitter. Binnen één dag zal je antwoord krijgen van de provider. Bel je de klantenservice, dan is dat gratis vanaf Simyo nummers.

Premium netwerk voor een spotprijs

Sluit je een voordelig SIM Only abonnement af bij Simyo, dan maak je gebruik van het premium netwerk van KPN. KPN heeft een landelijk dekkend 3G en 4G netwerk. Een goedkoop abonnement op een zeer betrouwbaar netwerk dus. De dekkingsgraad van het KPN netwerk is zeer hoog en daarom heb je bij Simyo een uitstekend bereik in vergelijking tot andere budget aanbieders. Met een 4G ready smartphone kun je zonder extra kosten super snel surfen over het 4G netwerk. Je download en upload met 4G veel sneller dan met 3G. Ter vergelijking; normaal kun je gemiddeld met 7 Mbps downloaden via 3G. Downloaden via het 4G netwerk is veel sneller met een gemiddelde snelheid van 20 Mbps. Video’s download je super snel en je kunt zonder problemen series kijken van Netflix of Youtube. Via de Mijn Simyo app kun je 4G aan of uit zetten.

Voordelen van een Simyo abonnement

Denk je na over een goedkoop SIM Only abonnement, dan is Simyo een uitstekende kanshebber. De provider biedt je een compleet pakket aan voordelige keuzes zonder dat je direct vastligt. Per maand kun je namelijk je bundels gratis wijzigen. Je maakt gratis gebruik van het snelle 4G netwerk van KPN, een premium netwerk met misschien wel de beste dekking. De provider is regelmatig door de consumentenbond uitgeroepen tot beste mobiele provider. De bond prijst onder andere de goede klantenservice van de telecom aanbieder, die je gratis kunt bellen met je Simyo nummer.

TIP: wist je dat je geld kunt verdienen aan je vrienden? Met VriendenDeal krijg je forse korting als je jouw vrienden uitnodigt om klant te worden. Je ontvangt 5 euro voordeel bij elke nieuwe Prepaid klant en zelfs 10 euro korting voor elke SIM Only klant. Niet alleen voor jou aantrekkelijk, maar ook voor je vrienden. Zij krijgen de korting ook.

Wil je voordelig bellen en internetten via een betrouwbaar netwerk? Dan heeft Simyo een paar zeer interessante SIM Only abonnementen voor jou. Hier tref je een volledig overzicht.

Informatie over sim only abonnementen van T-Mobile

t-mobile sim onlyZoveel verschillende providers. Waar moet je beginnen? En welke sim only aanbieder past het beste bij jou? Als je KPN en Vodafone te duur vindt, maar wel een provider met een goed eigen netwerk, een razendsnelle 4G verbinding en een persoonlijke en goede klantenservice wenst, kom je al snel uit bij de provider T-Mobile. T-Mobile is één van de vier providers met een eigen netwerk. Daarnaast heeft T-Mobile onlangs de GO abonnementen geïntroduceerd waarbij je voor een leuke, scherpe prijs onbeperkt kunt bellen, sms’en en internetten. In de gehele EU. Daarmee zijn ze de concurrentie ver vooruit en hebben ze als eerste een betaalbaar onbeperkt all-in sim only abonnement op de markt gebracht.

Wie is T-Mobile?

T-Mobile is één van de vier providers dat beschikt over een eigen netwerk. De meeste providers zoals hollandsnieuwe, Simyo, Ben en Simpel maken gebruik van het netwerk van een ander. Ze liften dus mee met het succes van de landelijke dekking van bijvoorbeeld KPN, Vodafone of zoals in dit geval T-Mobile. Een groot voordeel van een provider met een eigen netwerk is dat je altijd het beste van dat netwerk kunt verwachten. Je profiteert van de beste klantenservice en de hoogste internetsnelheid. T-Mobile is sinds 2003 bekend in ons land vlak nadat ze Ben hadden overgenomen. Daarvoor kenden wij ze niet en waren ze enkel actief in Duitsland. Bij T-Mobile kan je terecht voor mobiele telefoons in combinatie met een abonnement en sim only abonnementen. Het aanbod is bijzonder groot en biedt wat extra’s voor elke doelgroep. Twijfel je nog over de provider? Hieronder vertellen we je alle voor- en nadelen van een abonnement bij T-Mobile.

Voordelen van een sim only abonnement bij T-Mobile:
 • T-Mobile is erg flexibel. Je kunt volledig zelf je bundel samenstellen.
 • Betaal nooit buiten je bundel voor internet. Als je datalimiet is bereikt gaat alleen de snelheid naar beneden.
 • Onbeperkt internet, bellen en SMS in de gehele EU voor slechts € 35,- per maand.
Nadelen van een sim only abonnement bij T-Mobile:
 • 4G snelheid is iets lager dan bij KPN en Vodafone.
 • Het is niet mogelijk om je belminuten en MB’s mee te nemen naar de volgende maand.
 • Er zijn geen maandabonnementen mogelijk. Minimale contractduur is 12 maanden.
Nieuwe sim only van T-Mobile afsluiten of verlengen?

Als je op dit moment nog geen abonnement bij T-Mobile hebt afgesloten, maar al wel een abonnement bij een andere provider hebt afgesloten, is het kosteloos mogelijk om je telefoonnummer mee te verhuizen naar T-Mobile. Je dient er echter wel rekening mee te houden dat T-Mobile aansluitkosten voor je verhuizing rekent. Deze aansluitkosten worden opgeteld bij het bedrag van je eerste factuur en zijn eenmalig. Ben je al klant bij T-Mobile en wil je je sim only abonnement verlengen? Dan betaal je uiteraard geen aansluitkosten.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een sim only abonnement bij T-Mobile?

Er zijn een aantal zaken die belangrijk zijn om te weten voordat je een sim only abonnement bij T-Mobile afsluit. Hieronder hebben we een opsomming van de belangrijkste punten:

 • T-Mobile heeft een eigen 4G netwerk met een landelijke dekking.
 • De provider biedt onbeperkt sim only aan, zowel MB’s als belminuten.
 • Houd rekening met aansluitkosten bij een nieuw abonnement.
 • Bij verlenging ontvang je korting, net als bij het aangaan van een tweejarig sim only in plaats van een eenjarig abonnement.
 • Je kunt je bundel maandelijks aanpassen, naar boven en beneden.

Informatie over sim only abonnementen van Tele2

tele2 sim onlyTele2 is één van de bekendste prijsvechters op het gebied van mobiele telefonie, internet, televisie en vaste telefonie. De provider is bij iedereen bekend en de reclame met het zwarte schaap heb je ongetwijfeld al eens gezien. Daarnaast is Tele2 ook één van de vier providers met een eigen netwerk. Naast T-Mobile, KPN en Vodafone. Alle andere aanbieders maken gebruik van één van deze vier netwerken. Tele2 biedt enkel nog 4G abonnementen aan. Als je een oudere smartphone hebt die nog geen ondersteuning heeft voor 4G, dien je bij Tele2 dus een nieuw toestel aan te schaffen. Tele2 biedt voordelige 4G abonnementen met smartphone en sim only aan. Zoek je een voordelig sim only abonnement met een goede landelijke dekking en een snelle internetverbinding? Lees dan gauw verder voor de vele voordelen van Tele2.

Wie is Tele2?

Tele2 is een van oorsprong Zweedse provider en is één van de populairste sim only aanbieders van ons land. De provider staat bekend om zijn voordelige prijzen en scherpe bundels. Tele2 richt zich op dit moment met name op de gebruikers van 4G internet. Een sim only abonnement afsluiten zonder databundel is bij Tele2 helaas niet mogelijk. Dit geeft op zich niet, want verreweg de meeste mensen met een mobiel abonnement sluiten daar ook een internetbundel bij af. Je kent Tele2 ongetwijfeld van de reclames met het zwarte schaap. Oftewel, de Cheap. Met deze campagne heeft Tele2 naamsbekendheid gekregen en zich op de kaart gezet als prijsvechter. Maar Tele2 is veel meer dan enkel een aanbieder met lage prijzen. Ze hebben een zeer uitgebreid aanbod, grote internetbundels. Tele2 wilt de markt van mobiel internet openbreken. Dus, maak je veel gebruik van internet, zit je het liefst dag en nacht op je mobiele telefoon te facebooken, skypen, twitteren, youtube filmpjes te bekijken en te gamen? Dat kan bij Tele2. Voor een zeer scherpe prijs.

Voordelen van een sim only abonnement bij Tele2:
 • Alle abonnementen zijn standaard 4G met snelheden van wel 150 Mbit/s.
 • Gratis roaming binnen de gehele EU.
 • Je kunt ook kiezen voor een flexibel maandabonnement voor een scherpe prijs.
 • Onbeperkt bellen en sms’en met zeer grote databundels.
Nadelen van een sim only abonnement van Tele2:
 • Als je data of belminuten overhoudt, kan je deze niet meenemen naar de volgende maand.
 • Tele2 biedt geen belminuten only abonnementen. Je moet dus altijd een internetbundel afsluiten.
Nieuwe sim only van Tele2 of verlengen?

Heb je op dit moment al een abonnement bij een andere provider dan Tele2 en vind je de informatie zoals hierboven omschreven zo interessant dat je naar Tele2 wilt overstappen? Dat kan eenvoudig geregeld worden. Je telefoonnummer wordt door Tele2 gratis meeverhuisd. Houd er echter wel rekening mee dat je bij een nieuw abonnement bij Tele2 altijd aansluitkosten dient te betalen. Deze kosten worden bovenop de kosten van je eerste factuur vermeld en zijn eenmalig. Ben je al klant van Tele2 en wil je graag je huidige abonnement verlengen? Dan betaal je uiteraard geen aansluitkosten.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een sim only abonnement bij Tele2?

Er zijn een aantal zaken die belangrijk zijn om te weten voordat je een sim only abonnement bij Tele2 afsluit. Hieronder hebben we een opsomming gemaakt van de belangrijkste punten:

 • Tele2 heeft een eigen 4G netwerk met een landelijke dekking.
 • Tele2 kent geen 3G, je geniet dus altijd van de voordelen van 4G internet.
 • Onbeperkt bellen is niet altijd onbeperkt. Er geldt een fair-use-policy.
 • Tele2 kent zeer ruimte databundels! Ideaal voor de hardcore internetter.
 • Let op hogere kosten als je buiten je bundel belt/internet.

Informatie over sim only abonnementen van Vodafone

vodafone sim onlyVodafone is de op één na grootste en bekendste provider van ons land. De provider beschikt over een eigen netwerk, dat landelijk een uitstekende dekking heeft. Daarnaast heeft Vodafone net als providers als KPN en T-Mobile een uitstekend 4G netwerk met een downloadsnelheid tot wel 225 Mb/s, Met een klantenservice die 24/7 bereikbaar is, een ruim aanbod aan abonnementen en zo’n betrouwbaar en razendsnel netwerk mag Vodafone zich één van de beste providers van ons land noemen. Daar staat uiteraard wel een iets hoger prijskaartje tegenover. Kies je liever voor een betrouwbaar netwerk als Vodafone voor een lagere prijs? Bekijk dan zeker eens het aanbod van Vodafone’s dochterprovider hollandsnieuwe.

Wie is Vodafone?

Vodafone zal bij iedere Nederlander bekend in de oren klinken. Je komt de provider al vele jaren overal tegen. In bushokjes, op stations, op de radio, in televisiereclames en zelfs als sponsor van tv programma’s als The Voice of Holland. De kans dat je een abonnement bij ze hebt lopen of hebt gehad is vrij groot. Je kan bij Vodafone terecht voor mobiele abonnementen met een smartphone of sim only. Maar daarnaast biedt de provider nog vele andere diensten aan zoals internet, televisie en alles in 1 pakketten. Deze internet en tv diensten bieden ze tegenwoordig aan onder de naam VodafoneZiggo.

Voordelen van een sim only bij Vodafone:
 • Het netwerk van Vodafone is niet alleen betrouwbaar, maar ook nog eens supersnel.
 • De maandbedragen liggen over het algemeen wat hoger, maar je krijgt dan ook veel meer data, minuten en sms’jes.
 • Heb je vragen aan Vodafone? De klantenservice staat je 24/7 graag te woord.
 • Een ruim aanbod aan abonnementen, waaronder onbeperkt bellen en sms’en en zelfs onbeperkt internet.
Nadelen van een sim only bij Vodafone:
 • De abonnementen zijn over het algemeen wat duurder dan die van prijsvechters.
 • Je betaalt relatief hoge aansluitkosten van 25 euro per nieuw abonnement.
 • Minuten en MB’s die je overhoudt kan je niet meenemen naar de volgende maand.
 • Minimale contractduur is één jaar. Er is dus geen maandelijks opzegbaar abonnement.
Nieuwe sim only van Vodafone of verlengen?

Als je op dit moment nog geen abonnement bij Vodafone hebt en wilt overstappen of een geheel nieuw abonnement wilt afsluiten, dien je rekening te houden met aansluitkosten. Deze aansluitkosten bedragen 25 euro en worden eenmalig bovenop je eerste factuur vermeld. Als je op dit moment al een abonnement bij een andere aanbieder hebt en je telefoonnummer wilt behouden kan je dit kosteloos mee laten verhuizen. Bij een verlenging van je huidige Vodafone abonnement gelden geen aansluitkosten.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een sim only bij Vodafone

Er zijn een aantal zaken die belangrijk zijn om te weten voordat je een sim only abonnement bij Vodafone afsluit. Hieronder hebben we een opsomming van de belangrijkste punten:

 • Een landelijk dekkend en razendsnel 4G netwerk met een maximaal haalbare snelheid van maar liefst 225 mb/s.
 • Kies je voor een 1-jarig sim only abonnement, dan betaal je iets meer dan bij een 2-jarig sim only abonnement.
 • Een ruim aanbod aan onbeperkte abonnementen met onbeperkt bellen, SMS en internet.
 • Combineer Vodafone mobiel met thuis en ontvang bovenop een leuke korting ook nog eens extra data en tv-zenders.

Informatie over sim only abonnementen van Youfone

Youfone is een SIM Only provider met goedkope abonnementen die je zelf samen kunt stellen. Het is een zelfstandige virtuele operator. De provider maakt gebruik van het betrouwbare KPN netwerk dat landelijk dekking heeft. Een groot voordeel van deze telecom aanbieder is de vrijheid om jouw perfecte SIM Only abonnement samen te stellen. Goedkoop bellen en internetten.

Youfone is in 2008 opgericht te Rotterdam en vanaf de oorsprong op zoek naar alternatieven voor traditionele abonnement combinaties. Traditionele abonnementen zijn volgens de provider vaak onhandig en complex. Daarom krijg je veel keuze vrijheid bij deze provider en kun je bijvoorbeeld al bellen en SMSen voor slechts 4 euro in de maand (april 2017). De onderneming staat voor "eenvoud, gemak en keuzevrijheid." Naast voordelige SIM Only aanbiedingen heeft deze telecom aanbieder veel aandacht voor service. Zo is de klantenservice gratis te bereiken en werd Youfone in 2017 door onderzoeksbureau Opiness verkozen tot de meest klantgerichte telecom organisatie in Nederland. Youfone biedt niet alleen goedkoop bellen en internet, de dienstverlening van de provider werd beoordeeld met een 8.9.

Youfone SIM Only abonnement

Youfone biedt verschillende abonnementen aan. Voor minder dan 10 euro in de maand kun je al bellen en SMSen. Je hebt keuze uit allerlei belbundels, internetbundels en snelheden. In de basis zijn alle abonnementen 3G en voor een kleine meerprijs krijg je het snelle 4G netwerk tot je beschikking. De abonnementsduur bij Youfone is één maand of 24 maanden. Het is dus mogelijk om je abonnement maandelijks op te zeggen, een maandelijks opzegbaar SIM Only abonnement kost echter wel iets meer. Bij het samenstellen heb je een dijk aan opties. Zo kun je kiezen voor 100 min/sms tot onbeperkt en van 0 MB tot wel 10.000 MB data.

3G of 4G LTE snelheid en abonnement

De voordelige basis bundels van Youfone hebben een downloadsnelheid van 14,4 Mbps en 2 Mbps uploadsnelheid. Meer dan genoeg voor het matig tot gemiddelde internet gebruik. Wil je echter niet wachten tot je internet pagina geladen is of kijk je veel films online? In dat geval kun je beter voor 4G kiezen. Afhankelijk van je databundel kost dat 1 a 2 euro meer. Vervolgens surf je met 4G+ snelheden over het internet. 4G abonnees krijgen namelijk maximaal 150 Mbps uploadsnelheid en 256 Mbps downloadsnelheid. Probleemloos grote bestanden downloaden, video’s kijken via Netflix & YouTube en super snel sites bezoeken.

TIP: Vaak is er een combi bundel korting. In dat geval is onbeperkt min/sms slechts 2 euro duurder per maand in vergelijking met 250 min/sms.

Waarom kiezen voor Youfone?

Youfone biedt goedkoop bellen en internet en maakt gebruik van het betrouwbare KPN netwerk. KPN heeft een premium netwerk met landelijke dekking voor zowel 3G als het 4G netwerk. Daarnaast kun je uit veel goedkope combinaties kiezen van bel en sms bundels, internetbundels, 3G of 4G en contractduur. Ook voor groot gebruikers biedt de provider een aantrekkelijke bundel met wel 10 GB. Een ander groot voordeel van Youfone is vrijheid. Want voor een kleine maandelijkse prijsverhoging beschik je over een maandelijks opzegbaar SIM Only abonnement. Mocht je een vraag hebben, dan bel je gratis naar de klantenservice.

Vriendendienst en spaarsysteem van Youfone

Youfone is een van de weinige budget aanbieders die ook nog extra’s geeft. Want je kunt zelfs geld verdienen met je vrienden. Meldt ze aan bij de provider en je krijgt korting op je abonnement. Via ‘Vriendendienst’ kan iedereen een vriend of vriendin uitnodigen om een SIM Only abonnement af te sluiten bij de provider. Daarnaast biedt de aanbieder Youcoins! Door Youcoins te sparen, kun je sparen voor flinke korting op je maandfactuur of gratis meer MB's. Je kunt Youcoins sparen met online aankopen bij aangesloten webwinkels. Je ontvangt een percentage van je aankoopbedrag in Youcoins. Met deze coins kun je nog goedkoper belt of meer data kunt krijgen.

Beheer de kosten van je Youfone abonnement

Via de MyYoufone app biedt de aanbieder je eenvoudig overzicht in je verbruik en kun je simpel en snel extra bundels of modules aan- en uitzetten. Via de app kun je een eigen bel of data plafond in te stellen. Zo eindig je nooit met onverwachte rekeningen.

Youfone is een aantrekkelijke aanbieder van goedkope SIM Only abonnementen over een premium netwerk. Maak gebruik van de optimale vrijheid en stel je voordelige abonnement zelf samen.