Meer informatie over Google smartphones

Met de lancering van de twee Pixel smartphones eind 2016 is er een ‘nieuwe’ naam toegevoegd aan het topsegment van de smartphone markt, Google. De Pixels zijn namelijk door Google zelf gemaakt. Tenminste de naam is 100% Google, het vermoeden blijft bestaan dat HTC de maker is. De lancering van de Pixels betekent in ieder geval een nieuw tijdperk voor Google en een andere marketing van de Google smartphones. Voorheen lanceerde de software gigant toestellen gemaakt door verschillende fabrikanten onder de naam Nexus. Van die naam is nu officieel afstand genomen en in het vervolg zullen er alleen nog maar Google toestellen worden gelanceerd. Dat werd ook bevestigd tijdens de lancering van de Pixel smartphones op 3 oktober 2016: #madebygoogle.

Einde Nexus dynastie

Google is geen onbekende in het land van de smartphones. Sinds 2009 bracht Google jaarlijks één of meerdere smartphones of tablets in de markt onder de naam Nexus. De productie van die apparaten is tot nu toe altijd in handen geweest van een bekende smartphone fabrikant. Zo maakte LG de Nexus 5X, Motorola de Nexus 6 en Huawei de Nexus 6P. Google bepaalde de configuratie van de hardware en leverde natuurlijk uitgebreide software. De toestellen werden verkocht onder de naam van de producent en Nexus. Daar is nu een einde aan gekomen. Eind 2016 meent Google eind 2016 genoeg kennis in huis te hebben om een pure Google productlijn te maken. Met deze beslissing is er een eind gekomen aan de Nexus dynastie.

Google staat op als smartphone fabrikant

Het was even wennen in 2016 maar Google is ook een hardware producent. Het bedrijf heeft een eigen smartphone divisie opgezet. De divisie beschikt over een aantal zeer ervaren medewerkers vanuit de tijd dat Motorola nog tot Google behoorde. Op 4 oktober 2016 presenteerde het bedrijf zijn eerste smartphones, de Google Pixel en de Google Pixel XL, ‘made by Google’. Het volledige design en ontwikkeling van beide vlaggenschepen zijn door Google zelf uitgevoerd. De fabricage van de telefoons lag echter nog in handen van HTC. Het is een vergelijkbare methode net als landgenoot Apple gebruikt. Apple ontwikkeld en ontwerpt zijn smartphones zelf en laat de toestellen door Foxconn produceren. De smartphones worden gelanceerd onder de naam van Apple.

Waarom een Google smartphone kopen?

Het is een inkopper, maar Google is natuurlijk de ontwikkelaar van het Android besturingssysteem. Wanneer je een smartphone van Google koopt heb je een smartphone in bezit die optimaal gemaakt is voor het besturingssysteem. Je zal als een van de eersten kunnen genieten van updates en prestaties van het toestel zijn geoptimaliseerd naar het basis Android systeem.

Met het uitbrengen van de eerste toestellen onder eigen naam positioneert Google zich net als Apple in het topsegment. De twee Pixel toestellen hebben de nieuwste processor en zelfs de beste camera van alle smartphones in de markt tijdens de lancering.

Google

Het bedrijf achter de Google zoekmachine werd opgericht door Sergey Brin en Larry Page. Binnen no time groeide de onderneming uit tot een grote speler in de ICT branche. Na een reorganisatie in 2015 werd Google een dochteronderneming van Alphabet Inc. Alphabet passeerde een jaar later Apple als meest waardevolle bedrijf ter wereld. Google is de belangrijkste dochteronderneming van Alphabet. Onder de divisie Google vallen nu smartphones, Android, Google zoekmachine, advertentietak, Chrome en andere consumentenproducten.

Kies de juiste Google telefoon

Een smartphone kopen is zeer persoonlijk. Je kunt verschillende voorkeuren hebben en het budget is toch vaak leidend. De Pixel lijn smartphones zijn premium smartphones met een behoorlijke prijs. Het daarom aan te raden om goed te onderzoeken welk Pixel telefoonabonnement bij jou past. Soms kan het zelfs aantrekkelijker zijn de smartphone in één keer af te rekenen.

Belangrijke zaken om mee te nemen in je keuze zijn formaat en belangrijke eigenschappen als cameraprestaties en bijvoorbeeld software updates. Wat zijn voor jou de meest belangrijke eigenschappen? De keuzehulp legt je uit welke verschillen er zijn tussen bijvoorbeeld een phablet en smartphone maar ook welke Google smartphone het beste is per prijsklasse. Wil je meer weten over de Google smartphones? Aan de bovenkant van deze pagina vind je de beste aanbiedingen voor deze toestellen. Voor vragen kun je altijd contact op nemen met de klantenservice.

Ga terug naar boven »

Veelgestelde vragen over Google telefoons

  • 1
    Welk besturingssysteem draait er op een Google smartphone?
    Google maakt gebruik van zijn eigen besturingssysteem, genaamd Android. Een populair besturingssysteem met verreweg de meeste gebruikers wereldwijd. Het grote voordeel van een smartphone van Google is dat je de kale versie van Android geïnstalleerd krijgt. De meeste andere merken hebben een speciale schil erop geïnstalleerd met vele apps die je niet kunt verwijderen. Hierdoor heb je minder opslagcapaciteit beschikbaar.

Het laatste nieuws over Google telefoons

Top 10 camera telefoons uit 2018
4 jan 2019Top 10 camera telefoons uit 2018Wil je een nieuwe smartphone? Een telefoon die voortreffelijke foto’s schiet in iedere situatie? Dan heb je tegenwoordig ruim keuze. Hier zijn de beste camera telefoons van 2018. Dit jaar verraste Huawei met twee top 10 noteringen. Zoals gewoonlijk zijn Samsung, Apple en Google van de partij met uitmuntende camera... Lees verder
Google Pixel 3 Lite lichtere SoC maar Pixel 3 camera
27 nov 2018Google Pixel 3 Lite lichtere SoC maar Pixel 3 cameraEen van de eerste vlaggenschepen in smartphone rijke oktobermaand was Google Pixel 3. Google is inmiddels klaar om een ‘budget’ versie van haar vlaggenschip smartphones te lancering, de Google Pixel 3 Lite. Het is een voordelige versie met lichtere processor of System on Chip (SoC). In de laatste weken zijn er... Lees verder
Is de Google Pixel 3 de beste camera telefoon van nu?
26 okt 2018Is de Google Pixel 3 de beste camera telefoon van nu?Volgens verschillende bronnen is de Google Pixel 3 de beste camera telefoon van dit moment. Een groot aantal reviewers zweert bij het tweetal van Google. De nieuwe vlaggenschepen Made by Google zijn over enkele weken te koop. De Google Pixel 3 is de derde generatie Google Pixel telefoon. De smartphones zijn gemaakt... Lees verder
De Google Pixel 3 en Pixel 3 XL zijn officieel
10 okt 2018De Google Pixel 3 en Pixel 3 XL zijn officieelDe nieuwe Google Pixel 3 vlaggenschepen zijn precies zoals we hadden verwacht. Het ontwerp van dit tweetal was al volledig gelekt. De nieuwe Pixel generatie heeft een vergelijkbaar ontwerp met de ouder maar verbeterde hardware. De nadruk bij deze premium telefoons ligt op de veelzijdige software. De nieuwe Google... Lees verder
Google Pixel 3 al aangeboden op Canadese site
8 okt 2018Google Pixel 3 al aangeboden op Canadese siteDe Google Pixel 3 en Pixel 3 XL worden morgen officieel gepresenteerd. Google heeft al verschillende hints gegeven maar een Canadese website geeft alle specificaties van de aankomende Google telefoon al weer. De opvolger van de Google Pixel 2 heeft een vergelijkbaar ontwerp. De achterkant heeft opnieuw een dual tone... Lees verder