Google smartphone abonnementen vergelijken

Google Met de lancering van de twee Pixel smartphones eind 2016 is er eindelijk een ‘nieuwe’ naam toegevoegd aan het topsegment van de smartphone markt. Voor vrijwel niemand zal deze naam onbekend zijn. De hele wereld maakt immers al jaren gebruik van hun zoekmachine en meer dan tachtig procent van de smartphone eigenaren maakt gebruik van hun besturingssysteem. We hebben het natuurlijk over Google. Hoewel Google al geruime tijd bezig is met de ontwikkeling van telefoons heeft de zoekmachinegigant nog niet eerder een smartphone uitgebracht onder zijn eigen merknaam. De Pixels zijn de eerste smartphones die door Google zelf zijn gemaakt. Voorheen lanceerde de Google toestellen in samenwerking met verschillende fabrikanten zoals HTC, LG en Huawei, onder de naam Nexus. Van die naam is nu officieel afstand genomen en in het vervolg zullen er alleen nog maar Google toestellen worden gelanceerd. Dat werd ook bevestigd tijdens de lancering van de Pixel smartphones op 3 oktober 2016: #madebygoogle. Interesse in een smartphone van Google? Bekijk alle aanbiedingen op deze pagina en vergelijk specificaties, prijzen en kenmerken.

Meer informatie over Google smartphones

Met de lancering van de twee Pixel smartphones eind 2016 is er een ‘nieuwe’ naam toegevoegd aan het topsegment van de smartphone markt, Google. De Pixels zijn namelijk door Google zelf gemaakt. Tenminste de naam is 100% Google, het vermoeden blijft bestaan dat HTC de maker is. De lancering van de Pixels betekent in ieder geval een nieuw tijdperk voor Google en een andere marketing van de Google smartphones. Voorheen lanceerde de software gigant toestellen gemaakt door verschillende fabrikanten onder de naam Nexus. Van die naam is nu officieel afstand genomen en in het vervolg zullen er alleen nog maar Google toestellen worden gelanceerd. Dat werd ook bevestigd tijdens de lancering van de Pixel smartphones op 3 oktober 2016: #madebygoogle.

Einde Nexus dynastie

Google is geen onbekende in het land van de smartphones. Sinds 2009 bracht Google jaarlijks één of meerdere smartphones of tablets in de markt onder de naam Nexus. De productie van die apparaten is tot nu toe altijd in handen geweest van een bekende smartphone fabrikant. Zo maakte LG de Nexus 5X, Motorola de Nexus 6 en Huawei de Nexus 6P. Google bepaalde de configuratie van de hardware en leverde natuurlijk uitgebreide software. De toestellen werden verkocht onder de naam van de producent en Nexus. Daar is nu een einde aan gekomen. Eind 2016 meent Google eind 2016 genoeg kennis in huis te hebben om een pure Google productlijn te maken. Met deze beslissing is er een eind gekomen aan de Nexus dynastie.

Google staat op als smartphone fabrikant

Het was even wennen in 2016 maar Google is ook een hardware producent. Het bedrijf heeft een eigen smartphone divisie opgezet. De divisie beschikt over een aantal zeer ervaren medewerkers vanuit de tijd dat Motorola nog tot Google behoorde. Op 4 oktober 2016 presenteerde het bedrijf zijn eerste smartphones, de Google Pixel en de Google Pixel XL, ‘made by Google’. Het volledige design en ontwikkeling van beide vlaggenschepen zijn door Google zelf uitgevoerd. De fabricage van de telefoons lag echter nog in handen van HTC. Het is een vergelijkbare methode net als landgenoot Apple gebruikt. Apple ontwikkeld en ontwerpt zijn smartphones zelf en laat de toestellen door Foxconn produceren. De smartphones worden gelanceerd onder de naam van Apple.

Waarom een Google smartphone kopen?

Het is een inkopper, maar Google is natuurlijk de ontwikkelaar van het Android besturingssysteem. Wanneer je een smartphone van Google koopt heb je een smartphone in bezit die optimaal gemaakt is voor het besturingssysteem. Je zal als een van de eersten kunnen genieten van updates en prestaties van het toestel zijn geoptimaliseerd naar het basis Android systeem. Met het uitbrengen van de eerste toestellen onder eigen naam positioneert Google zich net als Apple in het topsegment. De twee Pixel toestellen hebben de nieuwste processor en zelfs de beste camera van alle smartphones in de markt tijdens de lancering.

Google

Het bedrijf achter de Google zoekmachine werd opgericht door Sergey Brin en Larry Page. Binnen no time groeide de onderneming uit tot een grote speler in de ICT branche. Na een reorganisatie in 2015 werd Google een dochteronderneming van Alphabet Inc. Alphabet passeerde een jaar later Apple als meest waardevolle bedrijf ter wereld. Google is de belangrijkste dochteronderneming van Alphabet. Onder de divisie Google vallen nu smartphones, Android, Google zoekmachine, advertentietak, Chrome en andere consumentenproducten.

Kies de juiste Google telefoon

Een smartphone kopen is zeer persoonlijk. Je kunt verschillende voorkeuren hebben en het budget is toch vaak leidend. De Pixel lijn smartphones zijn premium smartphones met een behoorlijke prijs. Het daarom aan te raden om goed te onderzoeken welk Pixel telefoonabonnement bij jou past. Soms kan het zelfs aantrekkelijker zijn de smartphone in één keer af te rekenen. Belangrijke zaken om mee te nemen in je keuze zijn formaat en belangrijke eigenschappen als cameraprestaties en bijvoorbeeld software updates. Wat zijn voor jou de meest belangrijke eigenschappen? De keuzehulp legt je uit welke verschillen er zijn tussen bijvoorbeeld een phablet en smartphone maar ook welke Google smartphone het beste is per prijsklasse. Wil je meer weten over de Google smartphones? Aan de bovenkant van deze pagina vind je de beste aanbiedingen voor deze toestellen. Voor vragen kun je altijd contact op nemen met de klantenservice.

Ga terug naar boven »

Veelgestelde vragen over Google telefoons

  • 1
    Welk besturingssysteem draait er op een Google smartphone?
    Google maakt gebruik van zijn eigen besturingssysteem, genaamd Android. Een populair besturingssysteem met verreweg de meeste gebruikers wereldwijd. Het grote voordeel van een smartphone van Google is dat je de kale versie van Android geïnstalleerd krijgt. De meeste andere merken hebben een speciale schil erop geïnstalleerd met vele apps die je niet kunt verwijderen. Hierdoor heb je minder opslagcapaciteit beschikbaar.

Het laatste nieuws over Google telefoons

Google komt met update voor ongevoelig scherm Pixel 2 XL
12 nov 2017Google komt met update voor ongevoelig scherm Pixel 2 XLGoogle bevestigt dat het spoedig met een update op de proppen komt waarin de touchscreenproblemen van de Pixel 2 XL worden verholpen. Sinds ongeveer een week melden diverse gebruikers van het toestel namelijk dat het touchscreen aan de zijkant van het beeldscherm niet of amper reageert. Wanneer de update uitkomt is nog... Lees verder
Google Pixel 2 XL heeft last van flitsend scherm
10 nov 2017Google Pixel 2 XL heeft last van flitsend schermDe problemen houden aan met de Google Pixel 2 XL. Ditmaal horen we dat het vlaggenschip in het wilde weg knippert met het scherm zodra je hem ontgrendelt. Het probleem lijkt zich te beperken tot de grote variant van Google’s vlaggenschip. De Pixel 2 staat vooralsnog buiten schot. Google staat er niet al te best... Lees verder
Update voor kleurprobleem Google Pixel 2 XL rolt uit
7 nov 2017Update voor kleurprobleem Google Pixel 2 XL rolt uitGoogle maakt zijn beloften waar en komt vandaag met een update voor de Pixel 2 XL op de proppen. De update lost onder meer de schermproblemen op en tackelt ook het tikkende geluid dat sommige gebruikers ervoeren wanneer zij NFC aan hadden staan. Tot slot verbetert de update ook de levensduur van het scherm en worden de... Lees verder
Gerucht: HTC U11 Plus is verkapte Google Pixel 2 XL
7 nov 2017Gerucht: HTC U11 Plus is verkapte Google Pixel 2 XLOpmerkelijk nieuws vandaag. Volgens een anonieme bron heeft Google er op het laatste moment voor gekozen om de Google Pixel 2 XL niet door HTC, maar door LG te laten produceren. De anonieme bron is werkzaam binnen de telefoonindustrie en is zodoende op de hoogte van inside information. De bron doet zijn verhaal aan... Lees verder
Google aangeklaagd om problemen Google Pixel 2 (XL)
3 nov 2017Google aangeklaagd om problemen Google Pixel 2 (XL)Google mag zich binnenkort wellicht vanuit de gedaagdenbank verantwoorden over de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL. Een Amerikaans advocatenkantoor zoekt consumenten die problemen hebben ondervonden met de nieuwste vlaggenschepen van de zoekmachinegigant om een zogeheten class action suit te beginnen. Dat meldt het... Lees verder