Google telefoons vergelijken

Google

Met de lancering van de twee Pixel smartphones eind 2016 is er eindelijk een ‘nieuwe’ naam toegevoegd aan het topsegment van de smartphone markt. Voor vrijwel niemand zal deze naam onbekend zijn. De hele wereld maakt immers al jaren gebruik van hun zoekmachine en meer dan tachtig procent van de smartphone eigenaren maakt gebruik van hun besturingssysteem. We hebben het natuurlijk over Google. Hoewel Google al geruime tijd bezig is met de ontwikkeling van telefoons heeft de zoekmachinegigant nog niet eerder een smartphone uitgebracht onder zijn eigen merknaam. De Pixels zijn de eerste smartphones die door Google zelf zijn gemaakt. Voorheen lanceerde de Google toestellen in samenwerking met verschillende fabrikanten zoals HTC, LG en Huawei, onder de naam Nexus. Van die naam is nu officieel afstand genomen en in het vervolg zullen er alleen nog maar Google toestellen worden gelanceerd. Dat werd ook bevestigd tijdens de lancering van de Pixel smartphones op 3 oktober 2016: #madebygoogle. Interesse in een smartphone van Google? Bekijk alle aanbiedingen op deze pagina en vergelijk specificaties, prijzen en kenmerken.

Keuzehulp: Welk mobiel abonnement past bij mij? | Zal ik een 1- of 2-jarig abonnement kiezen? | Hoeveel MB heb ik nodig? | Hoeveel belminuten heb ik nodig? | Hoe werkt overstappen?

Top 5 beste Google telefoons en aanbiedingen

Stel je eigen abonnement samen:
Provider:
Abonnementen filteren ▼
100 min/sms
500 MB4G
2 jaar
Eenmalig: 78,00
31,00 p.m.
kostenoverzicht
Beste deal
150 min + onbeperkt sms
500 MB4G
2 jaar
Eenmalig: 96,00
21,00 p.m.
kostenoverzicht
Beste deal
onbeperkt bellen/sms
1 GB4G
2 jaar
Eenmalig: 89,00
44,00 p.m.
kostenoverzicht
Beste deal

Vergelijk alle Google telefoons

Meer informatie over Google smartphones

Met de lancering van de twee Pixel smartphones eind 2016 is er een ‘nieuwe’ naam toegevoegd aan het topsegment van de smartphone markt, Google. De Pixels zijn namelijk door Google zelf gemaakt. Tenminste de naam is 100% Google, het vermoeden blijft bestaan dat HTC de maker is. De lancering van de Pixels betekent in ieder geval een nieuw tijdperk voor Google en een andere marketing van de Google smartphones. Voorheen lanceerde de software gigant toestellen gemaakt door verschillende fabrikanten onder de naam Nexus. Van die naam is nu officieel afstand genomen en in het vervolg zullen er alleen nog maar Google toestellen worden gelanceerd. Dat werd ook bevestigd tijdens de lancering van de Pixel smartphones op 3 oktober 2016: #madebygoogle.

Einde Nexus dynastie

Google is geen onbekende in het land van de smartphones. Sinds 2009 bracht Google jaarlijks één of meerdere smartphones of tablets in de markt onder de naam Nexus. De productie van die apparaten is tot nu toe altijd in handen geweest van een bekende smartphone fabrikant. Zo maakte LG de Nexus 5X, Motorola de Nexus 6 en Huawei de Nexus 6P. Google bepaalde de configuratie van de hardware en leverde natuurlijk uitgebreide software. De toestellen werden verkocht onder de naam van de producent en Nexus. Daar is nu een einde aan gekomen. Eind 2016 meent Google eind 2016 genoeg kennis in huis te hebben om een pure Google productlijn te maken. Met deze beslissing is er een eind gekomen aan de Nexus dynastie.

Google staat op als smartphone fabrikant

Het was even wennen in 2016 maar Google is ook een hardware producent. Het bedrijf heeft een eigen smartphone divisie opgezet. De divisie beschikt over een aantal zeer ervaren medewerkers vanuit de tijd dat Motorola nog tot Google behoorde. Op 4 oktober 2016 presenteerde het bedrijf zijn eerste smartphones, de Google Pixel en de Google Pixel XL, ‘made by Google’. Het volledige design en ontwikkeling van beide vlaggenschepen zijn door Google zelf uitgevoerd. De fabricage van de telefoons lag echter nog in handen van HTC. Het is een vergelijkbare methode net als landgenoot Apple gebruikt. Apple ontwikkeld en ontwerpt zijn smartphones zelf en laat de toestellen door Foxconn produceren. De smartphones worden gelanceerd onder de naam van Apple.

Waarom een Google smartphone kopen?

Het is een inkopper, maar Google is natuurlijk de ontwikkelaar van het Android besturingssysteem. Wanneer je een smartphone van Google koopt heb je een smartphone in bezit die optimaal gemaakt is voor het besturingssysteem. Je zal als een van de eersten kunnen genieten van updates en prestaties van het toestel zijn geoptimaliseerd naar het basis Android systeem.

Met het uitbrengen van de eerste toestellen onder eigen naam positioneert Google zich net als Apple in het topsegment. De twee Pixel toestellen hebben de nieuwste processor en zelfs de beste camera van alle smartphones in de markt tijdens de lancering.

Google

Het bedrijf achter de Google zoekmachine werd opgericht door Sergey Brin en Larry Page. Binnen no time groeide de onderneming uit tot een grote speler in de ICT branche. Na een reorganisatie in 2015 werd Google een dochteronderneming van Alphabet Inc. Alphabet passeerde een jaar later Apple als meest waardevolle bedrijf ter wereld. Google is de belangrijkste dochteronderneming van Alphabet. Onder de divisie Google vallen nu smartphones, Android, Google zoekmachine, advertentietak, Chrome en andere consumentenproducten.

Kies de juiste Google telefoon

Een smartphone kopen is zeer persoonlijk. Je kunt verschillende voorkeuren hebben en het budget is toch vaak leidend. De Pixel lijn smartphones zijn premium smartphones met een behoorlijke prijs. Het daarom aan te raden om goed te onderzoeken welk Pixel telefoonabonnement bij jou past. Soms kan het zelfs aantrekkelijker zijn de smartphone in één keer af te rekenen.

Belangrijke zaken om mee te nemen in je keuze zijn formaat en belangrijke eigenschappen als cameraprestaties en bijvoorbeeld software updates. Wat zijn voor jou de meest belangrijke eigenschappen? De keuzehulp legt je uit welke verschillen er zijn tussen bijvoorbeeld een phablet en smartphone maar ook welke Google smartphone het beste is per prijsklasse. Wil je meer weten over de Google smartphones? Aan de bovenkant van deze pagina vind je de beste aanbiedingen voor deze toestellen. Voor vragen kun je altijd contact op nemen met de klantenservice.

Ga terug naar boven »

Veelgestelde vragen over Google telefoons

  • 1
    Welk besturingssysteem draait er op een Google smartphone?
    Google maakt gebruik van zijn eigen besturingssysteem, genaamd Android. Een populair besturingssysteem met verreweg de meeste gebruikers wereldwijd. Het grote voordeel van een smartphone van Google is dat je de kale versie van Android geïnstalleerd krijgt. De meeste andere merken hebben een speciale schil erop geïnstalleerd met vele apps die je niet kunt verwijderen. Hierdoor heb je minder opslagcapaciteit beschikbaar.

Het laatste nieuws over Google telefoons

Er is mogelijk mid-range Google Pixel in de maak
4 jun 2018Er is mogelijk mid-range Google Pixel in de maakVolgens een vers gerucht is er mogelijk een Google Pixel voor het middensegment in de maak. De ontwikkelaar van Android ontwikkelt namelijk een Snapdragon 710 aangedreven smartphone. Helaas voor Pixels fans verwachten we de smartphone pas in 2019. De bekende Twitter lekker, Roland Quandt, laat dit weekend weten dat... Lees verder
Apple leverancier bouwt Google Pixel 3 smartphones
31 mei 2018Apple leverancier bouwt Google Pixel 3 smartphonesNiet LG of HTC, maar het dochterbedrijf van Foxconn, FIH Mobile, wordt de fabrikant van de Google Pixel 3 vlaggenschepen. Foxconn is een van de grootste leveranciers van Apple. Onder de naam FIH Mobile fabriceert de onderneming non-Apple producten. Voor het eerst sinds het ontstaan van Google’s eigen... Lees verder
Android P helpt je van je smartphone verslaving af
9 mei 2018Android P helpt je van je smartphone verslaving afHet zijn spannende dagen voor Android smartphone ontwikkelaars. Google houdt de komende dagen namelijk het Google I/O evenement. Traditioneel gesproken wordt daar de nieuwe versie van Android beschikbaar voor ontwikkelaars. Dit jaar is het de beurt aan Android P en dit zijn de belangrijkste wijzigingen. Een van de... Lees verder
Google maakt een goedkopere Google Pixel 3
3 apr 2018Google maakt een goedkopere Google Pixel 3Google heeft dit jaar niet twee maar drie Pixel 3 smartphones in de planning. Naast de premium Pixel 3 vlaggenschepen is er ruimte voor een meer voordelige Pixel 3. De betaalbare Pixel is vermoedelijk alleen bedoelt voor India en vergelijkbare smartphone markten. Twee jaar geleden verraste Google vriend en vijand... Lees verder
Google Pixel 2 (XL) heeft WiFi-problemen na update
22 feb 2018Google Pixel 2 (XL) heeft WiFi-problemen na updateDe Google Pixel 2 (XL) heeft opnieuw met problemen te kampen. Op het forum van de officiële Pixel User Community hebben zich gebruikers gemeld die hun klagen dat hun WiFi-verbinding niet goed werkt nadat zij de beveiligingsupdate van februari hebben geïnstalleerd. Ook enkele redacteuren van techsites die met het... Lees verder
⇧ Terug naar boven