Samsung Galaxy telefoons vergelijken

Samsung Waarschijnlijk heb je al verschillende producten van Samsung in huis, zoals een wasmachine, koelkast of een Samsung tv. Maar Samsung is meer dan dat. Naast huishoudelijke producten is Samsung ook het populairste merk op het gebied van mobiele telefoons. Samsung heeft het grootste marktaandeel van mobiele telefoons in de wereld. Door de komst van de eerste Samsung Galaxy hebben ze zich erg groot op de kaart gezet. Jaarlijks verschijnen er rond de 60 nieuwe toestellen op de markt waarin ze zich voor iedere doelgroep interessant maken. Samsung ontwikkelt met name Android telefoons, maar heeft onder de naam Ativ ook Windows Phones. Bekijk alle Samsung Galaxy's en Ativ telefoons.
Bekijk de veelgestelde vragen Meer informatie over Samsung Bekijk al het Samsung nieuws

Meer informatie over Samsung

samsung galaxy s6 en s6 edgeHoewel Samsung al vele jaren daarvoor bezig was met de ontwikkeling van mobiele telefoons, begon hun marktaandeel pas echt te groeien vanaf het jaar 2009. Dat was het jaar dat Samsung de eerste Galaxy-telefoon op de markt bracht. De Samsung Galaxy was de eerste smartphone die de concurrentie met iPhone aan ging en - niet geheel onbelangrijk - aan kon! Sindsdien groeide de populariteit van Samsung telefoons explosief. Op dit moment heeft Samsung met een nog altijd erg hoge voorsprong het grootste marktaandeel telefoons in de wereld. In 2014 had Samsung nog een marktaandeel van 23%. Dit grote succes is met name te danken aan de Samsung telefoons die gebruik maken van het besturingssysteem Android. Maar wat maakt Samsung telefoons nu zo succesvol? En waar moet je zoal op letten bij de aankoop van een telefoon van Samsung? We leggen het je graag uit.

Het grote succes van Samsung Galaxy

Kijk vandaag de dag maar eens goed om je heen. Als je tien van je vrienden op een rij zet, bestaat er een grote kans dat minimaal drie van die vrienden een Samsung telefoon hebben. Samsung is zo populair tegenwoordig. Je komt het merk overal tegen. Wat Samsung zo succesvol maakt is dat ze een uitgebreid aanbod hebben met telefoons die voor iedereen geschikt zijn. Of je nu een hoog budget hebt en een high-end alles kunner wilt, of gewoon een telefoon zoekt waar je mee kan bellen en SMS'en voor een paar tientjes. Samsung heeft het grootste assortiment en voor ieder wat wils. Daarnaast werkt Samsung er dagelijks hard aan om zo gebruiksvriendelijk mogelijk te zijn, werken ze hard aan kwaliteit en service en werken ze hard aan de juiste promotie van hun producten.Wat is het verschil tussen een Samsung Galaxy en een iPhone?

De verschillen tussen een Samsung en een iPhone van Apple? Dat is lastig te zeggen. Met beide producten kan je bellen, sms'en, whatsappen, apps downloaden, games spelen, video's bekijken en meer. Natuurlijk ziet de één er anders uit en zijn er verschillen onder de motorkap maar in feite komt het erop neer dat je appels met peren aan het vergelijken bent. Als je de beste Samsung met de nieuwste iPhone vergelijkt zijn de verschillen vrijwel alleen te vinden op het gebied van smaak en besturingssystemen. Het komt er dus op neer of je liever een BMW rijdt of toch voor een Mercedes kiest. En welke van die twee dan de iPhone is, is een kwestie van smaak.

Welke Samsung telefoon past bij mij?

Samsung Galaxy in de handEen vraag die wij regelmatig in de mailbox krijgen is de vraag welke Samsung telefoon het beste bij mij (of jou) past. Dat is een vraag die wij alleen kunnen beantwoorden als we meer over je weten. Samsung heeft een zeer groot aanbod van verschillende telefoons en ieder toestel heeft weer zijn eigen belangrijke kenmerken. Voordat je de keuze maakt, is het belangrijk dat je je de vraagt stelt welke besturingssysteem je wilt gaan gebruiken, welke eigenschappen je het belangrijkste vindt aan een telefoon en niet geheel onbelangrijk: Wat is je budget?Keuzehulp voor de verschillende soorten Samsung telefoons

Als je dan eenmaal je budget hebt bepaald en weet welke eigenschappen voor jou het belangrijkste zijn is het zaak om te onderzoeken welke Samsung telefoons er zoal zijn. Wil je een smartphone? Een phablet? Of een feature phone? Om uit te zoeken welke telefoon het beste bij jou past kan je het beste gebruik maken van onze keuzehulp. Deze hebben we speciaal ontworpen om je uitleg te geven over de verschillen tussen een smartphone en een phablet, welke Samsung het beste is in prijsklassen en ga zo maar door. Heb je al een idee welke Samsung telefoon je wilt kopen? Bekijk dan bovenaan deze pagina de beste aanbiedingen voor dat toestel. En heb je naderhand nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice.

Ga terug naar boven »

Veelgestelde vragen over Samsung telefoons

 • 1
  Hoeveel garantie zit er op een Samsung telefoon?
  Een Samsung telefoon heeft standaard twee jaar garantie. De garantie geldt echter niet voor val- en waterschade. Garantie op onderdelen zoals de houder, hoes en batterij is slechts 6 maanden.
 • 2
  Mijn Samsung Galaxy is gestolen. Kan ik mijn Samsung telefoon nu traceren?
  Wat vervelend dat je telefoon gestolen is. Om te voorkomen dat er nog gebeld wordt met je telefoon is het belangrijk om contact op te nemen met je provider. Zij zullen dan direct je simkaart blokkeren waardoor er niet meer gebeld kan worden. Ook is het aan te raden om aangifte te doen bij de plaatselijke politie voor diefstal. Als je voortaan wilt voorkomen dat je je Samsung telefoon kwijt kunt raken doordat hij gestolen is of je hem bent verloren zijn er meerdere apps en programma's die je kunt gebruiken om je Samsung telefoon te traceren. Een goed voorbeeld hiervan is de applicatie Lookout. Hier kan je je Samsung telefoon registreren om hem vervolgens bij verlies of diefstal eenvoudig te traceren. Neem hiervoor een kijkje op de website Lookout.com.
 • 3
  Hoelang gaat de batterij van een Samsung Galaxy mee?
  Hoelang de accu van je Samsung telefoon mee gaat hangt van verschillende factoren af. Zo is het belangrijk om te weten hoeveel gebruik je van je telefoon maakt en wat voor accu erin zit. Hoe hoger de capaciteit van je accu, hoe meer vermogen. Hoe meer vermogen, hoe langer hij - over het algemeen - mee gaat. Het verschilt natuurlijk enorm of je nu de hele dag spelletjes zit te spelen, zit te surfen op internet, video's streamt vanaf Youtube of de telefoon enkel gebruikt om een sms-je te versturen. Gemiddeld genomen gaat het toestel tussen de 24 en 48 uur mee.
 • 4
  Wat voor besturingssysteem heeft een Samsung telefoon?
  Samsung heeft verschillende series van telefoons en afhankelijk van de serie kunnen we vertellen welk besturingssysteem erop is geïnstalleerd. Zo heb je bijvoorbeeld de Ativ generatie. Dat zijn smartphones waarbij het besturingssysteem Windows Phone is geïnstalleerd. Dit is een niet al te populaire generatie van Samsung maar wordt nog steeds gemaakt. Verreweg de populairste serie heet Samsung Galaxy. Alle Samsung Galaxy smartphones maken gebruik van het razend populaire systeem van Google, genaamd Android. Door een Samsung Galaxy te kopen krijg je direct toegang tot de Google PlayStore waar je gratis duizenden apps kunt installeren.
 • 5
  Wat is het verschil tussen de Samsung Galaxy S5 en de Samsung Galaxy S4
  Ieder jaar verschijnt er weer een opvolger van het vlaggenschip van Samsung en meestal zijn de verschillen niet zo heel erg groot. De Samsung Galaxy S5 is groter dan zijn voorganger en heeft een snellere processor. Natuurlijk beschikt het over de nieuwste versie van Android en heeft het een betere camera dan de Galaxy S4.
 • 6
  Wat is het verschil tussen de Samsung Galaxy S3 en de Samsung Galaxy S4
  De Samsung Galaxy S4 is de opvolger van de S3 en beschikt over een snellere processor met meer werkgeheugen. Ook heeft de Samsung Galaxy S4 een beter en groter scherm en is bij de Galaxy S4 het zogenaamde SmartScroll geïntroduceerd waarbij je met je ogen door de bladzijdes kunt scrollen. Erg handig.
 • 7
  Wat is het verschil tussen de Samsung Galaxy Note 3 en de Galaxy Note 4?
  De Samsung Galaxy Note is de grootste lijn van Samsung met high end smartphones waarbij ieder jaar een opvolger wordt geïntroduceerd. Het verschil tussen de Note 3 en de Note 4 is o.a. het formaat van het scherm. De Galaxy Note 4 is nog groter, heeft een snellere processor en meer (3) werkgeheugen.
 • 8
  Hoe kan ik mijn Samsung telefoon resetten?
  Het komt helaas weleens voor dat je telefoon vast loopt en je daardoor genoodzaakt ben je om Samsung te resetten. Als je een telefoon hebt waarbij je de batterij kunt vervangen dan helpt dit in de meeste gevallen al. Heb je dit niet of is een harde reset noodzakelijk doordat je Samsung telefoon een software fout heeft, dan kan je dit als volgt doen: Schakel eerst je Samsung telefoon uit. Houd daarna je Volume Omlaag knop een aantal seconden ingedrukt en kort vervolgens kort op de AAN toets. Wacht vervolgens totdat je Samsung is opgestart en het scherm met de Android logo's verschijnt. Zodra dit is gebeurd laat je de Volume Omlaag toets los. Afhankelijk van de opties die je nu te zien krijgt kies je voor de functie om terug te gaan naar fabrieksinstellingen. Let wel, de laatste stap is vaak verschillend per toestel / merk en software. Als je dit allemaal hebt uitgevoerd is je Samsung telefoon succesvol gereset.
 • 9
  Mijn Samsung telefoon valt steeds uit, wat kan ik daar het beste tegen doen?
  Als je Samsung steeds uit valt kan dit meerdere oorzaken hebben. Om erachter te komen wat er precies aan de hand is moet je het volgende weten: Heb je onlangs een software update uitgevoerd? Is er een nieuwe versie van Android beschikbaar? Hoe oud is je telefoon? Heb je je telefoon onlangs laten laten of op een andere manier beschadigd? Vaak is de oorzaak dat je Samsung telefoon steeds uitvalt vrij eenvoudig en is het op te lossen met een simpele software update. Is dit niet het geval dan adviseren wij om hierover contact op te nemen met Samsung of de winkel waar je de telefoon hebt aangeschaft. Zij kunnen je dan vaak direct vertellen wat er aan de hand is en of er eventueel kosten aan de reparatie van je Samsung telefoon zijn verbonden.
 • 10
  Mijn Samsung telefoon is opeens erg traag, hoe kan dat?
  Als je Samsung telefoon ineens erg traag is geworden kan dit komen doordat je een software update hebt gedaan die niet geschikt was voor je telefoon. Als je onlangs een update hebt uitgevoerd kan je deze het beste terugzetten naar de vorige versie van je besturingssysteem. Als het probleem hierdoor niet is opgelost zou het ook goed kunnen zijn dat je geheugen vol zit. Verwijder in dat geval bestanden om meer geheugen vrij te maken. Als het goed is, is je Samsung telefoon nu niet meer traag.
 • 11
  Mijn Samsung telefoon gaat niet meer aan, wat kan ik doen?
  Als je Samsung telefoon niet meer aan wilt kan dit natuurlijk verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat je telefoon vervangen moet worden, maar mogelijk zijn er eenvoudigere en bovenal goedkopere oplossingen. Vanzelfsprekend gaan we er vanuit dat je je Samsung hebt opgeladen. Als hij nu nog steeds niet aan wilt kan het zijn dat je batterij kapot is. Om hier achter te komen kan je het beste naar een winkel en daar een batterij uitproberen of even aan vriend of vriendin vragen of je de batterij van zijn Samsung telefoon mag lenen. Is dit niet de oorzaak en wilt je Samsung telefoon nog steeds niet aan, dan kan dit waarschijnlijk alleen in de winkel opgelost worden. 9 van de 10 keer gaat het dan om een software probleem en is het relatief makkelijk op te lossen.

Het laatste nieuws over Samsung telefoons

'Lancering Samsung Galaxy S8 vertraagd'
25 okt 2016'Lancering Samsung Galaxy S8 vertraagd'Samsung heeft nog altijd geen idee waardoor de tweede batch van de Samsung Galaxy Note 7 net als zijn voorgangers spontaan in brand kunnen vliegen. De Zuid-Koreaanse smartphoneproducent zet alles op alles om hier achter te komen. Daardoor loopt de ontwikkeling van het volgende vlaggenschip, de Samsung Galaxy S8, twee... Lees verder
Samsung aangeklaagd door 527 Koreanen om Galaxy Note 7
25 okt 2016Samsung aangeklaagd door 527 Koreanen om Galaxy Note 7Samsung staat nog een juridische hel te wachten. Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf wordt mogelijk aangeklaagd door enkele honderden landgenoten: 527 om precies te zijn. Zij eisen een financiële vergoeding voor de tijd die ze kwijt zijn doordat ze tot twee keer toe het toestel moesten inleveren en de geleden... Lees verder
Samsung Galaxy S7 Edge ontploft tijdens opladen
24 okt 2016Samsung Galaxy S7 Edge ontploft tijdens opladenNiet alleen de Samsung Galaxy Note 7 is kennelijk een gevaar voor onze gezondheid. Ook de Samsung Galaxy S7 Edge is mogelijk brandgevaarlijk. In de VS heeft iemand bij zijn provider geklaagd dat zijn toestel spontaan vlam vatte toen hij deze aan de lader had gehangen. Dat schrijft PhoneArena. De techsite ontving via... Lees verder
‘Samsung geeft Galaxy S8 nagenoeg gratis weg’
24 okt 2016‘Samsung geeft Galaxy S8 nagenoeg gratis weg’Samsung werkt naar verluidt aan een nieuwe compensatieregeling voor oud-eigenaren van de Samsung Galaxy Note 7. Klanten die dit toestel hadden aangeschaft en weer noodgedwongen moesten inleveren, kunnen deze inruilen voor een Samsung Galaxy S7 of Galaxy S7 Edge. Als volgend jaar het nieuwe vlaggenschip verschijnt,... Lees verder
Video met Galaxy Note 7 mod GTA V weer online
24 okt 2016Video met Galaxy Note 7 mod GTA V weer onlineBegin oktober maakte de Samsung Galaxy Note 7 zijn grote debuut in een populaire videogame: Grand Theft Auto V of kortweg GRA V. Daarin werd het vlaggenschip als bom gebruikt om auto’s, voorbijgangers en politiewagens op te blazen. Samsung was hier niet over te spreken en liet de video offline halen. De maker van de... Lees verder