-

Meer informatie over Samsung smartphones

Hoewel Samsung al vele jaren daarvoor bezig was met de ontwikkeling van mobiele telefoons, begon hun marktaandeel pas echt te groeien vanaf het jaar 2009. Dat was het jaar dat de eerste Galaxy smartphone op de markt werd gebracht. De Samsung Galaxy was de eerste smartphone die de concurrentie met iPhone aan ging en - niet geheel onbelangrijk - aan kon! Sindsdien groeide de populariteit van Galaxy telefoons explosief. Op dit moment heeft Samsung met een nog altijd erg hoge voorsprong het grootste marktaandeel telefoons in de wereld. In 2019 had de fabrikant nog een Europees marktaandeel van ruim 40%. Maar wat maakt Samsung telefoons nu zo succesvol? En waar moet je zoal op letten bij de aankoop? We leggen het je graag uit.

Het grote succes van Samsung Galaxy

Kijk vandaag de dag maar eens goed om je heen. Als je tien van je vrienden op een rij zet, bestaat er een grote kans dat minimaal de helft van die vrienden een Samsung smartphone hebben. Samsung is zo populair tegenwoordig. Je komt het merk overal tegen. Wat het bedrijf zo succesvol maakt is dat ze een uitgebreid aanbod hebben met telefoons die voor iedereen geschikt zijn. Of je nu een hoog budget hebt en een high-end alleskunner wilt, of gewoon een telefoon zoekt waar je mee kan bellen en SMS'en voor een paar tientjes. Samsung heeft het grootste assortiment en voor ieder wat wils. Daarnaast werkt de smartphonefabrikant er dagelijks aan om zo gebruiksvriendelijk mogelijk te zijn. Het merk levert uitstekende kwaliteit en service en de Zuid Koreaanse fabrikant werkt hard aan de juiste promotie van hun producten.

Wat is het verschil tussen een Samsung Galaxy en een iPhone?

De verschillen tussen een Galaxy telefoon en een iPhone van Apple? Dat is lastig te zeggen. Met beide producten kan je bellen, sms'en, whatsappen, apps downloaden, games spelen, video's bekijken en meer. Natuurlijk ziet de één er anders uit en zijn er verschillen onder de motorkap maar in feite komt het erop neer dat je appels met peren aan het vergelijken bent. Als je de beste Samsung met de nieuwste iPhone vergelijkt zijn de verschillen vrijwel alleen te vinden op het gebied van smaak en besturingssystemen. Het komt er dus op neer of je liever een BMW rijdt of toch voor een Mercedes kiest. En welke van die twee dan de iPhone is, is een kwestie van smaak.

Samsung Galaxy door de jaren heen

Inmiddels leven we in het jaar 2020. Het is al tien jaar geleden dat de eerste Samsung Galaxy S werd uitgebracht in 2009. Jaarlijks volgt een opvolger en na de succesvolle Galaxy S9 begint het tijdperk van de Galaxy S10 vlaggenschepen en binnenkort kunnen we de S11 alweer verwachten. Naast de S-variant kent Samsung nog een ander vlaggenschip, genaamd Note. De Note werd een aantal jaar na de eerste S geïntroduceerd. Afgelopen jaar werd de Galaxy Note 10 gelanceerd en in 2020 is het de beurt aan de Galaxy Note 11. Een groot premium vlaggenschip met speciale S Pen. Liever een voordeligere smartphone? Dan past de Galaxy J of Galaxy A-serie misschien beter bij jou. Deze smartphones zien er allemaal fantastisch uit, werken uitstekend, maar hebben een voordeliger prijskaartje. Het grote verschil in deze toestellen zit hem vooral onder de motorkap. Zo krijg je bij de duurste Galaxy S en Note net wat meer power dan bij de voordeligere varianten.

Welke Samsung telefoon past bij mij?

Samsung Galaxy in de handWelke smartphone het beste bij jou past, is moeilijk te beantwoorden als we niet weten wat je budget is en welke eigenschappen aan een telefoon je belangrijk vindt. Samsung heeft een zeer groot aanbod van verschillende telefoons en ieder toestel heeft weer zijn eigen belangrijke kenmerken. Voordat je de keuze maakt, is het belangrijk dat je je de vraagt stelt welk besturingssysteem je wilt gaan gebruiken, welke eigenschappen je het belangrijkste vindt aan een telefoon en niet geheel onbelangrijk: Wat is je budget?

Samsung telefoon kopen met abonnement

Twijfel je of je je nieuwe Samsung telefoon het beste met kunt kopen met telefoon abonnement of los? De meeste bezoekers van Telefoon Abonnement kiezen voor een combinatie met abonnement. Daardoor ben je niet direct een groot bedrag kwijt en een extra voordeel is dat veel winkels extra korting geven als ze er ook een abonnement bij verkopen. Daardoor ben je aan het einde van je looptijd vaak tientallen euro's goedkoper uit. Let er bij het afsluiten van een Samsung telefoon abonnement wel op dat je vast kan zitten aan een registratie bij het BKR zolang je krediet nog niet is afbetaald.

Keuzehulp voor de verschillende soorten Samsung telefoons

Als je dan eenmaal je budget hebt bepaald en weet welke eigenschappen voor jou het belangrijkste zijn is het zaak om te onderzoeken welke telefoons er zoal zijn. Wil je een smartphone? Een phablet? Of een feature phone? Om uit te zoeken welke telefoon het beste bij jou past kan je het beste gebruik maken van onze keuzehulp. Deze hebben we speciaal ontworpen om je uitleg te geven over de verschillen tussen een smartphone en een phablet, welke Samsung het beste is in prijsklassen en ga zo maar door. Heb je al een idee welke Samsung telefoon je wilt kopen? Bekijk dan bovenaan deze pagina de beste aanbiedingen voor dat toestel. En heb je naderhand nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice.

Ga terug naar boven »

Veelgestelde vragen over Samsung telefoons

 • 1
  Hoeveel garantie zit er op een Samsung telefoon?
  Standaard is de garantie twee jaar. De garantie geldt echter niet voor val- en waterschade. Garantie op onderdelen zoals de houder, hoes en batterij is slechts 6 maanden.
 • 2
  Mijn telefoon is gestolen. Kan ik hem nu traceren?
  Wat vervelend dat je telefoon gestolen is. Om te voorkomen dat er nog gebeld wordt met je telefoon is het belangrijk om contact op te nemen met je provider. Zij zullen dan direct je simkaart blokkeren waardoor er niet meer gebeld kan worden. Ook is het aan te raden om aangifte te doen bij de plaatselijke politie voor diefstal. Als je voortaan wilt voorkomen dat je je Samsung telefoon kwijt kunt raken doordat hij gestolen is of je hem bent verloren zijn er meerdere apps en programma's die je kunt gebruiken om je telefoon te traceren. Een goed voorbeeld hiervan is de applicatie Lookout. Hier kan je je toestel registreren om hem vervolgens bij verlies of diefstal eenvoudig te traceren. Neem hiervoor een kijkje op de website Lookout.com.
 • 3
  Hoelang gaat de batterij van een Samsung Galaxy mee?
  Hoelang de accu van je telefoon mee gaat hangt van verschillende factoren af. Zo is het belangrijk om te weten hoeveel gebruik je van je toestel maakt en wat voor accu erin zit. Hoe hoger de capaciteit van je accu, hoe meer vermogen. Hoe meer vermogen, hoe langer hij - over het algemeen - mee gaat. Het verschilt natuurlijk enorm of je nu de hele dag spelletjes zit te spelen, zit te surfen op internet, video's streamt vanaf Youtube of de telefoon enkel gebruikt om een sms-je te versturen. Gemiddeld genomen gaat het toestel tussen de 24 en 48 uur mee.
 • 4
  Wat voor besturingssysteem heeft een Samsung telefoon?
  Samsung heeft verschillende series van telefoons en afhankelijk van de serie kunnen we vertellen welk besturingssysteem erop is geïnstalleerd. Zo heb je bijvoorbeeld de Ativ generatie. Dat zijn smartphones waarbij het besturingssysteem Windows Phone is geïnstalleerd. Dit is een niet al te populaire generatie van Samsung maar wordt nog steeds gemaakt. Verreweg de populairste serie heet Samsung Galaxy. Alle Samsung Galaxy smartphones maken gebruik van het razend populaire systeem van Google, genaamd Android. Door een Galaxy te kopen krijg je direct toegang tot de Google PlayStore waar je gratis duizenden apps kunt installeren.
 • 5
  Wat is het verschil tussen de Galaxy S5 en de Galaxy S4
  Ieder jaar verschijnt er weer een opvolger van het vlaggenschip van Samsung en meestal zijn de verschillen niet zo heel erg groot. De Galaxy S5 is groter dan zijn voorganger en heeft een snellere processor. Natuurlijk beschikt het over de nieuwste versie van Android en heeft het een betere camera dan de Galaxy S4.
 • 6
  Wat is het verschil tussen de Galaxy S3 en de Galaxy S4
  De Samsung Galaxy S4 is de opvolger van de S3 en beschikt over een snellere processor met meer werkgeheugen. Ook heeft de Galaxy S4 een beter en groter scherm en is bij de Galaxy S4 het zogenaamde SmartScroll geïntroduceerd waarbij je met je ogen door de bladzijdes kunt scrollen. Erg handig.
 • 7
  Wat is het verschil tussen de Galaxy Note 3 en de Galaxy Note 4?
  De Galaxy Note is de grootste lijn van Samsung met high end smartphones waarbij ieder jaar een opvolger wordt geïntroduceerd. Het verschil tussen de Note 3 en de Note 4 is o.a. het formaat van het scherm. De Galaxy Note 4 is nog groter, heeft een snellere processor en meer (3) werkgeheugen.
 • 8
  Hoe kan ik mijn Samsung telefoon resetten?
  Het komt helaas weleens voor dat je telefoon vast loopt en je daardoor genoodzaakt ben om je Samsung te resetten. Als je een telefoon hebt waarbij je de batterij kunt vervangen dan helpt dit in de meeste gevallen al. Heb je dit niet of is een harde reset noodzakelijk doordat je telefoon een software fout heeft, dan kan je dit als volgt doen: Schakel eerst je toestel uit. Houd daarna je Volume Omlaag knop een aantal seconden ingedrukt en kort vervolgens kort op de AAN toets. Wacht vervolgens totdat je telefoon opnieuw is opgestart en het scherm met de Android logo's verschijnt. Zodra dit is gebeurd laat je de Volume Omlaag toets los. Afhankelijk van de opties die je nu te zien krijgt kies je voor de functie om terug te gaan naar fabrieksinstellingen. Let wel, de laatste stap is vaak verschillend per toestel / merk en software. Als je dit allemaal hebt uitgevoerd is je telefoon succesvol gereset.
 • 9
  Mijn Samsung telefoon valt steeds uit, wat kan ik daar het beste tegen doen?
  Als je telefoon steeds uit valt kan dit meerdere oorzaken hebben. Om erachter te komen wat er precies aan de hand is moet je het volgende weten: Heb je onlangs een software update uitgevoerd? Is er een nieuwe versie van Android beschikbaar? Hoe oud is je telefoon? Heb je je telefoon onlangs laten vallen of op een andere manier beschadigd? Vaak is de oorzaak dat je telefoon steeds uitvalt vrij eenvoudig en is het op te lossen met een simpele software update. Is dit niet het geval dan adviseren wij om hierover contact op te nemen met Samsung of de winkel waar je de telefoon hebt aangeschaft. Zij kunnen je dan vaak direct vertellen wat er aan de hand is en of er eventueel kosten aan de reparatie van je Samsung telefoon zijn verbonden.
 • 10
  Mijn Samsung telefoon is opeens erg traag, hoe kan dat?
  Als je telefoon ineens erg traag is geworden kan dit komen doordat je een software update hebt gedaan die niet geschikt was voor je telefoon. Als je onlangs een update hebt uitgevoerd kan je deze het beste terugzetten naar de vorige versie van je besturingssysteem. Als het probleem hierdoor niet is opgelost zou het ook goed kunnen zijn dat je geheugen vol zit. Verwijder in dat geval bestanden om meer geheugen vrij te maken. Als het goed is, is je telefoon nu niet meer traag.
 • 11
  Mijn Samsung telefoon gaat niet meer aan, wat kan ik doen?
  Als je telefoon niet meer aan wilt kan dit natuurlijk verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat je telefoon vervangen moet worden, maar mogelijk zijn er eenvoudigere en bovenal goedkopere oplossingen. Vanzelfsprekend gaan we er vanuit dat je je toestel hebt opgeladen. Als hij nu nog steeds niet aan wilt kan het zijn dat je batterij kapot is. Om hier achter te komen kan je het beste naar een winkel en daar een batterij uitproberen of even aan vriend of vriendin vragen of je de batterij van zijn telefoon mag lenen. Is dit niet de oorzaak en wilt je telefoon nog steeds niet aan, dan kan dit waarschijnlijk alleen in de winkel opgelost worden. 9 van de 10 keer gaat het dan om een software probleem en is het relatief makkelijk op te lossen.
 • 12
  Hoe beveilig ik mijn Samsung Galaxy voor diefstal?
  Je kunt je Galaxy op deze manier waardeloos maken voor dieven. Je vindt je Samsung Galaxy altijd als je Find My Mobile aanzet. Je gaat hiervoor naar: Instellingen -> Beveiliging -> Mijn mobiel traceren -> Vink Find My Mobile en Heractiveringsvergrendeling AAN. Als je die functie installeert en aan zet dan beperk je het risico dat dieven toegang krijgen tot jouw persoonlijke bestanden. Je kunt hiervoor via internet inloggen op findmymobile.samsung.com. Vanaf daar kun je jouw Samsung Galaxy bellen. Mocht je het niet vertrouwen, dan kun je de telefoon vergrendelen en zelfs persoonlijke gegevens wissen. Tip: zorg daarom ook regelmatig voor een backup.
 • 13
  Wat is het verschil tussen de Galaxy S6 en de Galaxy S5?
  De Galaxy S6 volgt de Samsung Galaxy S5 uit 2014 op. Het toestel wordt aangedreven door een snellere Exynos processor met meer werkgeheugen dan de S5. De Galaxy S6 heeft AMOLED beeldscherm met veel hogere Quad HD resolutie dan de Galaxy S5. In tegenstelling tot de Galaxy S5, is de Galaxy S6 niet waterdicht. Het tweetal verschilt natuurlijk ook in camera's. De Galaxy S6 heeft een verbeterde 16 megapixel camera en een selfie camera met 5 megapixels. De Galaxy S5 maakt selfies met een 2 megapixel camera.
 • 14
  Wat is het verschil tussen de Galaxy S7 en de Galaxy S6
  Een belangrijk verschil tussen de Galaxy S6 en de Galaxy S7 is de IP68 certificatie voor stof- en waterdichtheid van de Galaxy S7. De opvolger van de Samsung Galaxy S6 heeft een snellere processor, langere batterijduur en krijgt ook meer werkgeheugen (4 GB). De 12 megapixel camera van de Galaxy S7 heeft minder megapixels, maar een groter diafragma dan de Galaxy S6 voor prachtige foto's bij weinig licht. Een groot voordeel van de Galaxy S6 ten opzichte van de Galaxy S7 is natuurlijk de prijs.
 • 15
  Wat is het verschil tussen de Galaxy S8 en de Galaxy S7
  De Galaxy S8 heeft een totaal ander ontwerp gekregen dan de Galaxy S7. Het vlaggenschip heeft een groot 5,8 inch beeldscherm met Edge en het scherm neemt bijna de volledige voorkant in. De randen langs het beeldscherm zijn tot een minimum beperkt (Full screen smartphone). Het beeldscherm van de Galaxy S7 is 5,1 inch groot en de telefoon is iets kleiner. De Galaxy S8 heeft een snellere processor dan de Galaxy S7 en beide beschikken over 4 GB aan werkgeheugen. Aan de voorkant heeft de Galaxy S7 een 5 megapixel camera terwijl de Galaxy S8 over een 8 megapixel selfie camera beschikt. Je kunt de Galaxy S8 met een vingerafdrukscanner en irisscanner ontgrendelen. De vingerafdrukscanner van de Galaxy S7 zit aan de voorkant, die van de S8 aan de achterkant. Een interessant verschil is natuurlijk, dat je voor de Galaxy S7 uit 2016 minder geld betaalt.
 • 16
  Hoe zet ik foto's over vanaf mijn Samsung naar een PC?
  Sluit je telefoon aan op je PC via de usb kabel. Ga naar 'Deze Computer' en daar zie je onder de C- en eventueel D-schijf een nieuwe schijf, je Samsung. Open die locatie. Open de telefoon map om bij de mapjes in de telefoon te kunnen. Kies vervolgens voor het mapje 'DCIM' en kies in die map 'Afbeeldingen'. Nu zie je al je foto’s en kun je ze eenvoudig kopiëren of knippen.
 • 17
  Hoe maak ik een back-up van de contacten in mijn Samsung?
  Ga naar contacten. Kies voor 'Contacten importeren/exporteren'. Je kunt het VCF bestand opslaan op je interne opslag. Vervolgens kun je via Gmail je contacten mailen naar jezelf of je zet het vCard (VCF) bestandje op je PC. Het bestand kun je in de toekomst via je nieuwe telefoon inladen. Een andere optie is om je contacten te synchroniseren met Gmail of Hotmail. Op die manier zijn je contacten altijd en overal te raadplegen. Kies voor 'Contacten Synchroniseren'.
 • 18
  Hoe maak ik een schermafdruk met mijn Samsung Galaxy?
  Er zijn een aantal manieren om een schermafdruk te maken. Je maakt bij de meeste Samsung Galaxy toestellen een schermafdruk door gelijktijdig de aan/uit knop en volume toets omlaag ingedrukt te houden. Bij sommige toestellen moet je gelijktijdig de home knop en power knop ingedrukt houden. Je kunt ook met de volledige zijkant van je hand over het beeldscherm vegen.
 • 19
  Hoe zet ik meldingen uit als mijn Samsung is vergrendeld?
  Afhankelijk van je toestel ga je naar 'Instellingen' en dan 'Meldingen'. Vervolgens kun je bij de geavanceerde instellingen aanvinken of je meldingen wilt zien bij vergrendeld scherm. Bij oudere toestellen vindt je de meldingen onder Instellingen > Apps. Scroll naar beneden en kies melding op vergrendelscherm. Vink alle vinkjes uit om geen meldingen meer te ontvangen wanneer je beeldscherm is vergrendeld.
 • 20
  Hoe haal ik meer uit mijn batterij / accu van mijn Samsung telefoon?
  Vroeger dacht men dat je een accu helemaal leeg moest maken en vervolgens opladen om het meest uit de batterij te halen. Tegenwoordig zijn de accu’s hier niet gevoelig meer voor. Sterker nog, je kunt ze het beste niet tot 100% opladen. In dat geval komt er namelijk een druk op de accu te staan en daardoor ontstaat warmte. De hedendaagse accu kun je daarom beter niet de hele nacht op laten laden. In tegenstelling tot de algemene gedachte is tussendoor opladen juist wel goed voor de accu. Tip: gebruik de originele lader.
 • 21
  Mijn Samsung is waterdicht, kan het toestel worden gerepareerd?
  Een reparatie voor een kapot beeldscherm of schermbreuk is altijd mogelijk. De telefoon is echter zeer waarschijnlijk niet meer volledig waterdicht na de reparatie.
 • 22
  Is mijn Samsung waterdicht?
  Er zijn een aantal toestellen zoals de Samsung Galaxy S5, de Galaxy S7 en de Galaxy S8 die waterdicht zijn. Een smartphone die water- en stofdicht is krijgt een certificatie mee. De IP67 en IP68 certificatie geven aan dat je een telefoon in 1 meter water kun laten vallen zonder dat de telefoon kapot gaat. Je moet de smartphone er wel binnen 30 minuten uit halen!