Alles over studentenvoordeel op telefoonkosten

Alles over studentenvoordeel op telefoonkosten

Je bent student en wilt natuurlijk geld besparen. Wist je dat je op allerlei manieren kunt besparen op je telefoonkosten? Afhankelijk van jouw wensen en mogelijkheden kun je veel euro’s besparen. Wat zijn de goedkoopste smartphones? Waar vind je de beste aanbiedingen en welk mobiel abonnement is het beste? Check deze studenten tips om telefoonkosten te besparen.

Premium netwerk voor minder geld

Sim only providers bieden vaak een geweldige uitkomst voor studenten die willen besparen op telefoonkosten. Budget aanbieders zoals Simyo en Youfone maken gebruik van het betrouwbare KPN netwerk. Ze bieden in tegenstelling tot KPN zelf, aantrekkelijke abonnementen met veel data voor een relatief laag bedrag. De budget providers gebruiken de volgende premium netwerken:

KPN netwerk: Telfort, YouFone, Simyo en Robin Mobile.
T-Mobile: Ben, Tele2 en Simpel.
Vodafone: Hollandsnieuwe.

Studentenkorting

Helaas bieden providers in Nederland voor studenten niet echt specifieke studentenkorting op abonnementen. Een van de weinige partijen die speciale studentenaanbiedingen heeft is Ben. Ben brengt bij studenten geen aansluitkosten in rekening en zij krijgen gratis 4G.

Toch kun je als student ook op andere manieren korting versieren. Bij T-Mobile krijg je bijvoorbeeld korting wanneer je met meerdere mensen een abonnement afsluit. Sluit je met meerdere mensen op een adres een Go Unlimited abonnementen af? Dan geeft deze provider een korting die tot 12,50 euro in de maand kan op lopen per persoon. Daarnaast zijn er ook verschillende kortingen te versieren bij KPN en VodafoneZiggo. De premium aanbieders hebben namelijk veel aandacht voor quad play. Sluit je bij KPN of VodafoneZiggo bijvoorbeeld een abonnement af voor vast internet, televisie en de vaste lijn in combinatie met mobiel? Dan kun je in aanmerking komen voor 5 euro korting en allerlei aantrekkelijke extra’s.

Vergelijk abonnenten voor studenten

Voor iedereen die een nieuw abonnement neemt is vergelijken slim. Er zijn misschien geen speciale studenten abonnementen, maar wel abonnementen met een studentenprijs. Studenten wonen vaak in of rond een grote stad en daar heb je bereik met iedere provider. Daarom kun je als student eenvoudig en snel veel euro’s besparen door abonnementen te vergelijken. Vaak zijn het de budget sim only providers die goedkoop zijn, maar vanaf hogere databundels kunnen de premium aanbieders ook aantrekkelijker zijn. Via onze vergelijk pagina kun je alle variabelen zelf instellen om zo het best passende studenten abonnement te vinden. De pagina biedt een compleet overzicht van alle abonnementen die er zijn en studenten kunnen zo flink wat geld besparen.

Bespaar euro’s met verlengen

Veel mensen onderschatten het belang van verlengen. Wees daar alert op. Want als student bespaar je veel geld als je op tijd verlengt. Verlengen heeft namelijk twee voordelen, je bespaart op aansluitkosten en je kunt opnieuw gebruik maken van de aangeboden kortingen en deals. Anderzijds vervalt de korting die je tijdens de looptijd kreeg. Want vrijwel iedere provider geeft een aantrekkelijke korting die alleen geldig is tijdens de looptijd van het contract. Nadat het abonnement is afgelopen stijgt de prijs naar de originele (vaak duurdere) maandprijs.

Verdien geld met wachten

OK, al jouw mede studenten lopen al met de nieuwste iPhone of Samsung Galaxy S te pronken. Geen nood, jij kan ze allemaal uitlachen als jij iets wacht met dat toestel kopen. Wacht je namelijk een maand of zes totdat het volgende model is gelanceerd, dan scheelt je dat soms wel honderden euro’s. Deze daling zal voor Apple en Samsung smartphones iets minder zijn dan andere premium merken.

Wil je echt alle premium features voor minder geld? Kijk dan bij merken zoals LG en HTC. De prijs van die vlaggenschepen daalt vaak nog sneller. Een ander goedkoop alternatief op dure gaming smartphones zoals de Galaxy S8 zijn budget vlaggenschepen van Honor en OnePlus. Beide merken die uitstekende toestellen leveren voor een aantrekkelijke prijs.

Goedkope smartphone

Je wilt als student natuurlijk wel optimaal gebruik maken van je smartphone. Daarvoor wil je niet de hoofdprijs betalen. Wat nu? Gelukkig maakt vrijwel iedere smartphone fabrikant wel een aantrekkelijk alternatief voor de vlaggenschip toestellen die 800 euro of meer kosten. Op die manier kun je als student ook al voor 300 euro of minder klaar zijn. Wil je niet de hoofdprijs betalen maar wel een degelijke smartphone? Dan zijn hier enkele tips.

    • Kijk naar het model van vorig jaar
    • Check de merken Honor en Motorola
    • Stop het geld voor een compact camera in je smartphone budget
    • Een refurbished Apple iPhone is goedkoper
    • Soms is een duurdere telefoon met abonnement juist goedkoper dan los/sim only

Tethering of mobiele hotspot

Tethering is het delen van internet vanaf jouw mobiele telefoon met een andere smartphone, tablet of laptop. Vrijwel iedere smartphone kun je simpel omtoveren tot mobiele WiFi spot. Zodoende kun je op het strand werken met je laptop of kun je vrienden voorzien van razend snel internet via jouw 4G databundel. Zorg wel voor een grote bundel. Tethering is in principe niet volledig toegestaan en providers hebben in hun algemene voorwaarden allerlei mooie termen om dat te beperken. Waar het op neer komt, is dat je bij redelijk gebruik geen enkel probleem hebt. Volgens de netneutraliteit regels mag je namelijk zelf bepalen wat jij met het internet doet. Bij Android telefoons vind je tethering vaak in de notificatiebalk of zoek onder instellingen naar Mobiele hotspot bij verbindingen.

WiFi!

Het blijft een inkopper, maar als je echt geld wilt besparen dan koop je een voordelig toestel en gebruik je alleen WiFi. Een beetje student zit in de kroeg, in het studentenhuis of in de collegezaal. Wat hebben die locaties allemaal gemeen? Juist WiFi. Aangezien iedere student Whatsapp heeft of een iPhone voor Facetime is bellen via WiFi geen enkel probleem. Mocht je onverhoopt van de kroeg naar huis lopen? Zelfs dan heb je vaak WiFi via het stadsnetwerk. Kortom, in theorie ben je altijd bereikbaar. In de praktijk kun je zo nu en dan in een WiFi-loze zone terecht komen. Prima toch.

Vond je deze pagina nuttig?
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26