De prijzen van smartphones lopen sterk uiteen, net als de mogelijkheden van de verschillende toestellen. Zo is het tegenwoordig mogelijk om voor nog geen honderd euro een smartphone te kopen, maar biedt de markt voor telecom ook toestellen waarvan de prijs oploopt tot meer dan duizend euro. In een wereld met zoveel keuze kan het behoorlijk lastig zijn om de juiste keuze te maken. Hoe bepaal je nu precies welke smartphone de beste koop voor jou is? In dit artikel beschrijven we de belangrijkste punten, waarop je in combinatie met je persoonlijke voorkeuren de keuze voor de beste koop kunt bepalen.

Zoek op prijs

Beste koop smartphonesHeb je een specifieke prijs in gedachte? Bekijk dan eens onze “Beste smartphone”-pagina’s. Per prijscategorie hebben we de beste smartphones voor je op een rij gezet. Deze lijst wordt maandelijks bijgewerkt.

Beste functionaliteit

Het grote voordeel van smartphones is het brede scala aan functies die deze toestellen te bieden hebben. De vraag is hoeveel van deze functies een gebruiker ook daadwerkelijk gebruikt na de aanschaf van het toestel. Wil je het toestel bijvoorbeeld enkel gebruiken voor het versturen van berichten via Whatsapp of Facebook Messenger? Dan heb je meer dan genoeg aan een smartphone tot 200 euro. Wil je foto’s kunnen maken van een hoogwaardige kwaliteit of is geluid belangrijker? Dan zit je al snel aan smartphones te denken vanaf 400 euro. Wil je de snelste en nieuwste smartphone van dit moment? Of misschien wel al deze genoemde punten? Dan is er ruime keuze vanaf 500 euro. Afhankelijk van het budget voor een toekomstige smartphone en de opties die belangrijk zijn voor jouw keuze, is de beste smartphone uit te kiezen. Binnen elke budget zijn er verschillende keuzes te benoemen die slim zijn en vallen onder de beste koop. Op onze overzichtpagina van mobiele telefoons zijn belangrijke functies te selecteren. Afhankelijk van de keuzes blijven alleen de smartphones over, die aan jouw wensen voldoen.

Kies welk besturingssysteem je wenst te gebruiken

android of iosAls vervolg op de vele functies kan het besturingssysteem ook behoorlijk van invloed zijn op je keuze. Ga bij jezelf na welke software je het liefst gebruikt? Heb je al ervaring met Android of iOS? En hoe is het besturingssysteem bevallen? Als je tevreden bent over de mogelijkheden en werkwijze van een besturingssysteem dat je eerder hebt gebruikt, kan je je keuze filteren door enkel te zoeken naar smartphones met dat specifieke besturingssysteem. Momenteel zijn er een aantal besturingssystemen beschikbaar, waarvan Android van Google en iOS van Apple de grootsten zijn.

Kies voor de beste specificaties

Naast de functies en het besturingssysteem zijn de specificaties van groot belang in de keuze voor een smartphone. Voor wie de mogelijkheid tot het maken van fraaie foto’s een must is, zou een smartphone met goede camera de beste koop kunnen zijn. Je kunt er vanuit gaan, dat de specificaties van een smartphone beter worden naarmate de prijs van een toestel hoger is. Een camera van een toestel dat 100 euro kost, maakt bijna altijd minder mooie foto’s dan de camera van een smartphone die 300 euro kost. Zo zie je dat smartphones van 100 euro bepaalde apps minder snel opstarten dan smartphones die 300 euro kosten of meer. Vaak is dat helemaal niet zo erg als je weinig gebruik maakt van een smartphone. Hou je bijvoorbeeld van games spelen op je smartphone, dan moet je wel rekening houden met de snelheid van de processor. Apps draaien soepeler bij snellere processors en met meer werkgeheugen. Tegenwoordig zijn smartphones die alles aan kunnen al beschikbaar rond de 300 euro.

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones