De prijzen van smartphones lopen sterk uiteen, net als de mogelijkheden van de verschillende toestellen. Zo is het tegenwoordig mogelijk om voor nog geen honderd euro een smartphone te kopen, maar biedt de markt voor telecom ook toestellen waarvan de prijs oploopt tot meer dan duizend euro. In een wereld met zoveel keuze kan het behoorlijk lastig zijn om de juiste keuze te maken. Hoe bepaal je nu precies welke smartphone de beste koop voor jou is? In dit artikel beschrijven we de belangrijkste punten, waarop je in combinatie met je persoonlijke voorkeuren de keuze voor de beste koop kunt bepalen.

Zoek op prijs

Beste koop smartphonesHeb je een specifieke prijs in gedachte? Bekijk dan eens onze “Beste smartphone”-pagina’s. Per prijscategorie hebben we de beste smartphones voor je op een rij gezet. Deze lijst wordt maandelijks bijgewerkt.

Beste functionaliteiten

Het grote voordeel van smartphones is het brede scala aan functies die deze toestellen te bieden hebben. De vraag is hoeveel van deze functionaliteiten een gebruiker ook daadwerkelijk gebruikt na de aanschaf van het toestel. Wil je het toestel bijvoorbeeld enkel gebruiken voor het versturen van berichten via Whatsapp of Facebook Messenger? Wil je foto’s kunnen maken van een hoogwaardige kwaliteit, of is bijvoorbeeld een muziekspeler belangrijker? Of misschien wel al deze genoemde punten? Door vooraf goed na te gaan welke opties je denkt te gaan gebruiken kan je een groot deel van de markt af laten vallen als de beste koop smartphone. Op onze overzichtpagina van mobiele telefoons kan je verschillende opties trechteren. Zo blijven hoofdzakelijk de smartphones over die qua functies voldoen aan jouw wensen.

Kies welk besturingssysteem je wenst te gebruiken

android of iosAls vervolg op de vele functies kan het besturingssysteem ook behoorlijk van invloed zijn op je keuze. Ga bij jezelf na welke software je het liefst gebruikt? Heb je al ervaring met Android of iOS? En hoe is deze bevallen? Als je tevreden bent over de mogelijkheden en werkwijze van een besturingssysteem dat je eerder hebt gebruikt, kan je je keuze filteren door enkel te zoeken naar smartphones met dat specifieke besturingssysteem.  Momenteel zijn er een aantal besturingssystemen beschikbaar, waarvan Android van Google en iOS van Apple de grootsten zijn.

Kies voor de beste specificaties

Naast de functies en het besturingssysteem zijn de specificaties bij je keuze ook van groot belang. Voor wie de mogelijkheid tot het maken van fraaie foto’s een must is, zou een smartphone met goede camera de beste koop kunnen zijn. In veel andere gevallen zorgt een camera met veel megapixels enkel voor hogere kosten, zonder dat je als gebruiker veel gebruik maakt van deze functionaliteit. Dit geldt ook voor een processor, die enkel van hoogwaardige kwaliteit hoeft te zijn, als je bijvoorbeeld veel spellen wilt spelen of meerdere apps tegelijk gebruikt.

 

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones