Handige apps voor muziek streaming

Handige apps voor muziek streaming

Geen radio binnen bereik? Niets interessants op de TV? De smartphone is een radio en televisie in één. De gebruiker bepaalt zelf wat hij of zij wil zien en horen. Daarvoor bestaan verschillende ‘streaming apps’. Telefoonbonnement.nl zet de handigste apps op een rijtje.

Dataverkeer
Alvorens video’s te bekijken en muziek te luisteren, is het goed om te weten dat de meeste applicaties dataverkeer verbruiken. Het is verstandig van tevoren video’s en muziek te downloaden op een WiFi-verbinding.

Een MP3-bestand van 320 kbps (CD-kwaliteit) is al snel 10 MB groot. Een video van TV-kwaliteit kan al snel 25 MB groot zijn, afhankelijk van de lengte.

FM-radio/MyRadio
De meeste Android-telefoons hebben een ingebouwde FM-radio. Apple ondersteunt deze functie niet. Met een ingebouwde FM-radio kunnen gebruikers naar landelijke, regionale en lokale zenders luisteren, zonder dataverkeer te verbruiken.

Wie geen ingebouwde FM-radio heeft, kan gebruikmaken van de MyRadio-app. Deze app verbruikt wel data. Met deze app is het mogelijk zelf een persoonlijke radiozender te starten, aan de hand van verschillende genres. Het is niet mogelijk specifieke nummers te beluisteren.

TuneIn
Nog een mogelijkheid om radio te luisteren. Beluister radiostations van over de hele wereld via de TuneIn-app. Gebruikers kunnen stations selecteren aan de hand van genre, afstand, of aan de hand van de naam van het radiostation. Veruit de meeste landelijke, regionale en lokale stations zijn via deze applicaties te vinden. Daarnaast zijn tal van internetradiostations te beluisteren.

Spotify
Via Spotify kan men zonder abonnement gratis muziek luisteren. Het gratis streamen kent overigens wel een paar beperkingen: Spotify schotelt een aantal nummers voor en er komen advertenties voorbij. Alvorens een specifiek nummer te kunnen luisteren, speelt Spotify eerst andere nummers over. Per uur zijn maar een paar tracks over te slaan.

Wie betaalt voor de dienst, kan muziek luisteren zonder reclame, en zonder het shuffle-systeem. Gebruikers kunnen zelf nummers kiezen en downloaden.

Netflix
Netflix biedt de mogelijkheid onderweg televisieseries en films te bekijken. Dit is niet gratis. Het downloaden van de applicatie is gratis, maar voor het bekijken van films en series is een abonnement van 8 euro per maand benodigd.

De dienst biedt ook eigen series aan, zoals House of Cards. Het is niet mogelijk de videobestanden op te slaan, zoals dat wel kan met muziek van Spotify.

Google Play Video
Google biedt met ‘Play video’ een dienst aan waarbij gebruikers video’s kunnen huren en kopen. Wie ervoor kiest een video te huren, kan deze video een maand bekijken op de smartphone. Daarna verwijdert Google de video. Het is belangrijk de film binnen 48 uur uit te kijken, omdat de video anders verwijderd is. Met Google Play Video kunnen gebruikers ook trailers van video’s bekijken.

NLZiet
Alleen Nederlandse series en televisieprogramma’s bekijken? De applicatie NLZiet biedt programma’s van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), RTL en SBS aan. Het bekijken van de inhoud kost 7,95 euro per maand. Smartphonegebruikers die alleen video’s van de NPO willen bekijken, kunnen de gratis ‘Uitzending Gemist’-app downloaden. Het bekijken van de inhoud kost dan niets.

Vond je deze pagina nuttig?
René Dekker
Over de auteur: René Dekker

Mede-oprichter van Telefoonabonnement.nl. Al 8 jaar telecomspecialist. Verantwoordelijk voor de content en redactie. Passie voor online. Diehard Apple-fan. Houdt van gadgets, en zijn katten. Favoriete papa van Joris.

Neem gerust contact op:      rene@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26