Top 5 full screen smartphones

Sinds de lancering van de Xiaomi Mi Mix in 2016 is er een stormvloed ontstaan van full screen smartphone lanceringen. In 2017 heeft ieder merk wel een full screen smartphone op de markt gebracht en de trend lijkt zich langzaam door te zetten naar de kleinere toestellen. Een full screen telefoon wordt ook wel eens bezelloos genoemd. Het beeldscherm van deze apparaten nemen vrijwel de gehele voorkant in en de bezels zijn tot een minimum beperkt. Bezels zijn randen langs het beeldscherm. De huidige generatie full screen of bezelloze toestel is vooral gericht op schermen vanaf 5,5 inch. Het zijn natuurlijk ook de phablets die stiekem ook in omvang groot zijn geworden. Daarin is natuurlijk veel te winnen met het nieuwe ontwerp. De omvang van een smartphone met full screen ontwerp is kleiner dan een mobiele telefoon met traditioneel ontwerp.

Een bezelloze telefoon heeft vrijwel altijd een hogere aspect ratio ( beeldverhouding ) dan de traditionele smartphone (16:9). Het voordeel van dit hogere aspect ratio van 18:9 of 18,5:9 is, dat veel films in dit formaat zijn gemaakt. Het eerste model in Nederland was van LG, de LG G6 en al snel volgde Samsung. Hier vind je de beste full screen smartphones van dit moment.

1. iPhone X

iPhone X
Beste deal

Het is de ultieme smartphone van 2017. De Apple iPhone X is het snelste vlaggenschip toestel van dit moment en heeft en stel camera’s waar je u tegen zegt. De iPhone wordt aangedreven door de krachtige A11 processor met 3 GB aan werkgeheugen. Het prachtige 5,8 inch AMOLED beeldscherm neemt bijna 82,9% van de voorkant in. De resolutie van dit grote scherm is 2.436 x 1.125 pixels. Het vlaggenschip is kleiner in omvang dan de iPhone 8 Plus met een 5,5 inch beeldscherm. De premium Apple behoort tot de beste full screen smartphones van dit moment.

2. Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8
Bekijk specificaties
Los toestel: € 845,00
Abonnement vanaf € 42,00 p/m
Beste deal

De meest complete smartphone van dit moment is de Samsung Galaxy Note 8. Het Koreaanse vlaggenschip heeft een prachtig 6,3 inch WQHD+ beeldscherm dat meer dan 83% van de volledige voorkant inneemt. Films kijken is een genot op het haarscherpe beeldscherm met 2.960 x 1.440 resolutie. De krachtige Exynos 8895 processor met 6 GB aan werkgeheugen geven dit toestel een ongelofelijke snelheid. De dual hoofdcamera aan de achterkant van de Galaxy behoren tot de top camera’s in de markt. De complete Galaxy Note 8 is een prachtige full screen smartphone.

3. LG V30

LG V30
Bekijk specificaties
Los toestel: € 899,00
Abonnement vanaf € 36,50 p/m
Beste deal

Een van de nieuwste full screen smartphones is de LG V30. De Zuid Koreaanse phablet is een echte premium smartphone. Het toestel wordt aangedreven door de krachtige Snapdragon 835 processor met 4 GB aan werkgeheugen. De LG heeft een groot 6 inch P-OLED beeldscherm met een resolutie van 2.880 x 1.440 pixels. Dit beeldscherm neemt iets meer dan 81% van de volledige voorkant in. Aan de achterkant tref je twee hoofcamera’s. De Zuid Koreaanse smartphone biedt een geweldig mooie geluidsbeleving dankzij HiFi audio via de Quad DAC. Het is een van de weinige premium toestellen die zowel IP68 gecertificeerd is als voldoet aan de militaire standaard voor robuustheid, MIL-STD-810G. De LG V30 is een echte full screen smartphone die tegen een stootje kan.

4. Huawei Mate 10 Lite

Huawei Mate 10 Lite
Bekijk specificaties
Los toestel: € 347,00
Abonnement vanaf € 17,00 p/m
Beste deal

Een van de aantrekkelijkste smartphones in het middensegment is de Huawei Mate 10 Lite. Het is een krachtige full screen toestel dat opvalt vanwege het grote 5,9 inch beeldscherm en wel vier camera’s. De snelle Kirin 659 processor heeft deze telefoon genoeg snelheid voor alle mogelijke taken. Het grote beeldscherm heeft een resolutie van 2.160 x 1.080 en neemt 76,5% van de volledige voorkant in. Aan de achterkant tref je twee hoofdcamera’s en ook selfies schiet je met twee camera’s. Het toestel maakt de mooiste portret selfies of selfies met bokeh effect. De Huawei Mate 10 Lite heeft 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB opslagruimte. Het is een compleet bezelloos toestel voor een aantrekkelijke prijs.

5. Wiko View


De meest voordelige full screen telefoon in deze lijst is de Wiko View. De smartphone beschikt over bescheiden specificaties. Een zuinige Snapdragon 425 processor is de krachtbron samen met 3 GB aan werkgeheugen. Het grote 5,7 inch beeldscherm heeft een resolutie van 1.440 x 720 pixels en het beeldscherm neemt ongeveer 75% van de volledige voorkant in. Net als de bovenstaande smartphone heeft de Wiko ook een beeldschermverhouding van 18:9. Aan de achterkant vind je een 13 megapixel camera en je schiet haarscherpe selfies met de 16 megapixel selfiecamera. De Wiko View is een budget full screen phablet.

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones