Vandaag de dag worden er steeds meer smartphones met grote schermen op de markt gebracht. Een scherm van 5 inch is tegenwoordig niet meer vreemd. Wil je een smartphone dat groter is dan 5 inch, zoals bijvoorbeeld 5,5 of zelfs 6 inch, dan worden deze smartphones ook wel phablets genoemd. Eigenlijk is een phablet gewoon een smartphone, maar dan één met een heel groot scherm. Het scherm moet echter wel kleiner zijn dan 7 inch, want vanaf 7 inch noemen we het een tablet. Ben jij op zoek naar een smartphone met een groot schermformaat en wil je graag weten welk toestel je het beste kunt kopen? Wij hebben de 5 beste phablets van dit moment voor je op een rij gezet. We werken dit overzicht regelmatig bij zodat de lijst altijd actueel is.

1. iPhone 7 Plus

iPhone 7 Plus
Bekijk specificaties
Los toestel: € 743,00
Abonnement vanaf € 38,00 p/m
Beste deal

De iPhone 7 Plus is één van de snelste phablets van dit moment. De smartphone beschikt over een 5,5 inch scherm met een full HD (1920 x 1080) resolutie. De iPhone 7 Plus is Apple’s vlaggenschip van 2016. Het is de snelste variant. We geven je graag een greep uit de belangrijkste eigenschappen van het toestel. De iPhone 7 Plus beschikt over een groot scherm, een krachtige Apple A10 processor (snelste van dit moment), dubbele camera geschikt voor fantastische foto’s, waterbestendig met IP67 certificering, 3 GB RAM geheugen en meer. Wat ons betreft de favoriet in deze top 5.

2. Huawei Mate 8

Huawei Mate 8
Beste deal

De Huawei Mate 8 is de opvolger van de Mate 7 en Mate S. De Huawei Mate-serie is de phablet van Huawei. Het toestel beschikt over een reusachtig scherm met formaat van 6 inch en een full HD resolutie. Onder de motorkap van deze krachtige Huawei Mate 8 vinden we een zeer vlotte Octa Core processor met 3 GB RAM geheugen. Ook is de Mate 8 geschikt als camera met zijn zeer mooie 16 megapixels. De Huawei Mate 8 is prijstechnisch een geweldige smartphone. Voor minder dan € 500,- haal je heel wat moois in huis en daarmee is het voor ons de nummer 2 beste phablet van dit moment.

3. Sony Xperia XA Ultra

Sony Xperia XA Ultra
Bekijk specificaties
Los toestel: € 259,00
Abonnement vanaf € 16,50 p/m
Beste deal

Nog zo’n smartphone met een reusachtig scherm is de Sony Xperia XA Ultra. Dit toestel beschikt net als de Mate 8 van Huawei over een 6 inch scherm met een full HD resolutie. De kracht van de XA Ultra zit hem vooral in de prijs. De Sony Xperia XA Ultra is al los verkrijgbaar voor minder dan € 380,-. Dit maakt hem interessant voor een grote doelgroep. En aan de specificaties ligt het niet. Zo beschikt de Xperia XA Ultra over een 2 GHz Octa Core processor, 3 GB RAM geheugen, een zeer fraaie camera met maar liefst 21,5 megapixels en voldoende opslagcapaciteit voor films, video’s en apps. Kortom, een echte alleskunner voor een schappelijke prijs. De nummer 3 in onze lijst.

4. LG V10

LG V10
Beste deal

LG is in 2016 een beetje achtergebleven. Zo is het vlaggenschip qua populariteit erg tegengevallen. De LG G5 zou LG’s beste smartphone ooit moeten zijn, maar jammer genoeg viel hij bij de menigte niet zo in de smaak. Met de komst van LG V10 hopen ze hun merk opnieuw op de kaart te kunnen zetten. En dat zou ook zomaar kunnen. De LG V10 is een erg mooie phablet. Het toestel beschikt over een 5,7 inch scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Onder de motorkap van de LG V10 vinden we een Hexa Core processor. Dat is een processor dat bestaat uit 6 kernen in plaats van de 4 kernen bij een Quad Core processor. Qua werkgeheugen heeft de LG V10 het ook erg goed voor elkaar. Met zijn 4 GB RAM is het namelijk een echte multitasker. Kortom, voor een leuke schappelijke prijs haal je echt een goede smartphone in huis met een enorm groot scherm. De LG V10 hoort zeker in deze lijst thuis.

5. Samsung Galaxy J7

Samsung Galaxy J7
Bekijk specificaties
Los toestel: € 229,00
Abonnement vanaf € 14,50 p/m
Beste deal

Normaal gesproken zou in dit overzicht de Samsung Galaxy Note 7 hebben gestaan, maar deze is door fabricagefouten geannuleerd. De Samsung Galaxy J7 is een phablet die qua prijs een stuk interessanter is dan de Note 7, maar qua specificaties niet in de buurt komt van de vele mogelijkheden. Toch verdient de J7 volgens ons een vermelding in dit overzicht en vinden we het zeker één van de beste phablets van dit moment. De Samsung Galaxy J7 beschikt over een 5,5 inch scherm met een full HD resolutie, 16 GB opslagcapaciteit en een uitstekende camera voor het maken van mooie foto’s. Zoek je een phablet voor een voordelige prijs? Dan is de Samsung Galaxy J7 wat ons betreft de beste keuze.

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones