accu voor smartphones

Vroeger in de hoogtijdagen van Nokia maakte we ons nooit zorgen om de accuduur. De accu ging toen weken mee met één laadsessie. Maar buiten bellen en een berichtje versturen om kon je vrij weinig met je telefoon. Tegenwoordig is een smartphone meer dan alleen een apparaat om mee te bellen. Het is je persoonlijke zakcomputer met daarin je halve leven aan foto’s, video’s, games en meer. Dat dit alles mogelijk is gaat jammer genoeg wel ten koste van de duur van de accu. Logisch ook natuurlijk. Zoek je een smartphone met een lange accuduur? De redactie van Telefoonabonnement.nl heeft de 5 beste smartphones met een lange accuduur voor je op een rij gezet.

1. Apple iPhone 7

iPhone 7
Bekijk specificaties
Los toestel: € 611,00
Abonnement vanaf € 29,00 p/m
Beste deal

De nummer 1 van dit moment is de iPhone 7. Apple heeft in september 2016 de iPhone 7 en iPhone 7 Plus aangekondigd. Deze smartphones maken gebruik van de Apple A10 processor en deze zou volgens Apple tot 40% zuiniger zijn dan zijn voorganger. De iPhone 7 is de zuinigste smartphone die Apple ooit heeft gemaakt. Geruchten gaan de rondte dat de grotere geheugenversies van de iPhone 7 nog zuiniger zijn dan de 32 GB. Dit hebben we zelf nog niet kunnen testen. Dat de iPhone 7 veel langer mee gaat dan de iPhone 6 en iPhone 6S is wel duidelijk. Als je de iPhone 7 fanatiek gebruikt zoals wij moet je rekenen op een accuduur van zo’n 24 effectieve uren. Dagelijks opladen is dus jammer genoeg nog steeds nodig.

2. Huawei Mate 8

Huawei Mate 8
Beste deal

De accuduur van de Huawei Mate 8 is één van de beste van dit moment. De smartphone beschikt over een Li-Ion accu met een capaciteit van 4000 mAh. Dit is één van de grootste accu’s die er op dit moment in omloop zijn. Ondanks zijn enorm grote scherm van 6 inch red je het hierdoor met gemak een volle dag zonder opnieuw op te moeten laden.

3. Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung Galaxy S7 Edge
Bekijk specificaties
Los toestel: € 515,00
Abonnement vanaf € 27,00 p/m
Beste deal

De derde smartphone in dit overzicht is de Samsung Galaxy S7 Edge. Niet alleen een hele gave smartphone om te zien vanwege zijn mooie ronde scherm, maar ook een smartphone met een uitzonderlijk goede accu. De Galaxy S-serie is de beste van Samsung en het is dus ook niet zo vreemd dat Samsung de nieuwste type accu’s hiervoor gebruikt. De accu van de Samsung Galaxy S7 Edge beschikt over een capaciteit van 3600 mAh en is sterk genoeg om een dag vol te houden.

4. Motorola Moto X Play

Motorola Moto X Play
Bekijk specificaties
Los toestel: € 249,00
Abonnement vanaf € 14,50 p/m
Beste deal

De Motorola Moto X Play is misschien een wat vreemde eend tussen deze high-end vlaggenschepen. Desalniettemin beschikt de smartphone over een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding en betreft het een smartphone met een lange accuduur. Als je op zoek bent naar een zuinige Android smartphone met een voordelig prijskaartje is de Motorola Moto X Play zeker de moeite waard om te bekijken.

5. Sony Xperia Z5 Compact

Sony Xperia Z5 Compact
Bekijk specificaties
Los toestel: € 472,25
Abonnement vanaf € 23,00 p/m
Beste deal

De Sony Xperia Z5 Compact is een goedkopere smartphone. De accu die erin zit is niet bijzonder genoeg om in dit overzicht thuis te horen, maar wel de speciale zuinige modus waarin je de smartphone kunt zetten. De zogenaamde STAMINA-modus is een energiebesparende modus waardoor je accu langer mee gaat zonder dat je smartphone daar heel erg onder te lijden heeft. Een groot voordeel in gebruik.

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones