-

Nokia Asha 501 abonnement

Nokia Asha 501

Ben je op zoek naar een Nokia Asha 501 abonnement? Vergelijk alle Nokia Asha 501 aanbiedingen bij onze betrouwbare aanbieders en bespaar binnen enkele klikken op de kosten van je abonnement.

Alles over de Nokia Asha 501

De nieuwe Asha 501 is misschien wel een vreemde eend tussen alle andere smartphones. Sowieso wijkt het ontwerp al af van wat wij normaal gewend zijn en daarnaast draait deze smartphone op eigen besturingssysteem wat door Nokia zelf is ontwikkeld. Op geen enkel vlak is deze Asha 501 dus direct te vergelijken met andere smartphones en ook prijstechnisch is deze Asha 501 wel heel erg interessant. Voor onder de tachtig euro kun je dus al in het bezit zijn van een simpele smartphone en deze prijsdoorbraak is nog nooit eerder vertoond. Uiteraard moet je dan wel even wat concessies doen, maar gezien de prijs is deze knoop zo doorgehakt.

Eenvoud

Bij Nokia staat eenvoud voorop en ook deze Asha 501 maakt hier geen uitzondering op. De smartphone moet vooral functioneel zijn en dus eenvoudig in het gebruik zijn. Om een grote groep mensen te kunnen bereiken moet daarnaast ook de prijs erg interessant zijn en deze combinatie heeft Nokia goed gevonden. Je beschikt dan misschien over een 3 inch touchscreen met een maximale resolutie van 320 x 240 pixels, je kunt wel gewoon gebruik maken van mobiel internet via 2G of via WiFi. Buiten de deur heb je dus zeker geen snel internet, maar voor WhatsApp berichten of e-mail is een snellere verbinding niet nodig. En als je dan toch thuis bent kun je alsnog via WiFi sneller surfen.

Asha OS

Het besturingssysteem is niet zomaar te vergelijken met andere besturingssystemen. Zo biedt het systeem een complete collectie applicaties aan zoals Facebook, Twitter en WhatsApp. Installeren hoeft dus niet meer en hier kun je direct mee aan de gang. Juist door deze standaard installatie is ook de integratie van dergelijke applicaties ook enorm goed. Met een paar tikken op het scherm heb je snel iets gedeeld en kun je ook makkelijk wisselen tussen de verschillende accounts. Het besturingssysteem is ook wederom eenvoudig van opzet, maar het functioneert meer dan prima.

Design

Het design van de Asha 501 is misschien nog wel het meest opvallende van alles. Het is een compacte smartphone en in de huidige generatie smartphones is een dergelijk compacte smartphone niet meer getoond. De Asha 501 ligt dan ook gek genoeg erg lekker in de hand en is de smartphone ook makkelijk met een hand te bedienen. Aan de achterzijde treffen wij een respectabele 3.2 megapixels camera terug. Dit is net voldoende om een beetje fatsoenlijke foto te kunnen maken, maar verwacht hier zeker niet veel van. Dankzij zijn compacte ontwerp is het goed mogelijk dat jou hand snel voor de lens zit. Dit kunnen wij als nadeel zien, maar toch laten wij dit achterwege mede vanwege het feit dat ook hier de prijs naar is.

Conclusie

De Nokia Asha 501 heeft ons positief verrast in verschillende opzichten. Eenvoud is ook echt eenvoud bij Nokia en deze Asha 501 is hier een mooi voorbeeld van. Met zijn eigen besturingssysteem weet de smartphone toch prima te presteren en kun je moeiteloos bladeren door de telefoon en gebruik maken van zaken zoals WhatsApp of Facebook. Het is dan ook de ideale telefoon voor de jongeren of diegene die voor het eerst met een smartphone gaan werken. Het is een goedkope smartphone en werkt zonder problemen! Deze Asha 501 is dus zeker een aanrader!