-

Samsung E1200 abonnement

Samsung E1200

Ben je op zoek naar een Samsung E1200 abonnement? Vergelijk alle Samsung E1200 aanbiedingen bij onze betrouwbare aanbieders en bespaar binnen enkele klikken op de kosten van je abonnement.

Alles over de Samsung E1200

Inmiddels kennen wij Samsung meer dan goed als het gaat om smartphones en het is ook niet verwonderlijk dat Samsung momenteel hierin een leidende positie heeft. Deze Samsung E1200 is echter een totaal ander toestel en hiermee doet deze mobiele telefoon ons denken aan de beginjaren van Samsung. Eenvoud stond hierbij voorop en deze E1200 is hier zeker geen uitzondering op. Het is dus ook zeker geen smartphone, maar een simpele mobiele telefoon voor diegene die op zoek zijn naar een tweede telefoon of juist enkel een telefoon waarmee je soms even kunt bellen, maar vooral buiten de deur bereikbaar bent. Verwacht dus ook zeker geen hoogwaardige functies binnen deze telefoon, want hiervoor is hij echt niet gemaakt.

Simpel

De E1200 is slechts met een doel op de markt gebracht en dat is dat deze simpel in gebruik moet zijn. Dit zien wij dan ook direct terug in de specificaties, maar vooral ook weer aan de aanwezigheid van de standaard applicaties. Applicaties zoals agenda, calculator, telefoonboek, alarm en dergelijke zijn standaard aanwezig, maar hier blijft het dan ook bij. Applicaties voor bijvoorbeeld Facebook en Twitter zijn niet aanwezig en kunnen ook niet geïnstalleerd worden. In dit geval is dat ook niet erg, want de E1200 is er juist op gemaakt om bereikbaar te zijn. Met het 1.5 inch kleurenscherm is alles prima af te lezen en kun je makkelijk een bericht schrijven en lezen. Veel meer heeft iemand eigenlijk ook niet nodig en deze E1200 benadrukt dat nogmaals.

Ontwerp

De grote concurrentie voor deze E1200 zit in de hoek van Nokia. Ook deze fabrikant heeft recentelijk enkele simpele mobiele telefoons op de markt gebracht. Het ontwerp is nagenoeg gelijk en ook deze toestellen beschikken over een klein kleurenscherm en een toetsenbord onder het scherm. Toch ligt de E1200 verrassend genoeg net wat beter in de hand en dat is wel zo prettig bij een dergelijke telefoon. Ondanks zijn lage prijs is hier toch wel duidelijk naar gekeken en dit werpt direct zijn vruchten af. De E1200 is zeker ook geen lelijke telefoon om te zien en de eenvoud straalt er van af. Dit heeft dan ook direct weer zijn charmes.

Media

Een wellicht wat groter gemis is de camera. Op deze E1200 is geen camera terug te vinden en hierdoor kun je dus ook niet snel even ergens een kiekje van maken. Doorgaans zitten er op dergelijke toestellen ook geen hoogwaardige camera aan boord, dus op zich is het gemis in dit geval niet heel erg groot. Desondanks kan de E1200 wel een microSD-kaart in zich opnemen en hierdoor kan het geheugen plotseling uitgebreid worden naar 32 GB. Ideaal om bijvoorbeeld meerdere MP3-bestanden op te plaatsen om zo jouw favoriete muziek onderweg te kunnen beluisteren. Het is weer een stukje extra aandacht waarmee de E1200 in veel gevallen toch wel interessant kan zijn.

Conclusie

Met de Samsung E1200 ga je echt terug naar de begintijden van mobiele telefonie, maar dan wel met de moderne randjes. Zo heeft deze E1200 ook de beschikking over een klein kleurenscherm. Het toestel leent zich uitstekend als tweede toestel of voor diegene die weinig bellen. De prijs is ook vele malen lager, omdat je bijvoorbeeld niet de beschikking over een camera of draadloze technieken zoals 3G of 4G. Op een dergelijk toestel moeten wij eerlijk meegeven dat wij dit gemis minder erg vinden dan wanneer wij een smartphone in handen hebben, waarbij de standaard inmiddels vele malen hoger is gelegd. De E1200 is dus een prima telefoon om mee te kunnen bellen en bereikbaar te zijn.