Gerucht: 10nm Snapdragon 830 fabricage door Samsung

Gerucht: 10nm Snapdragon 830 fabricage door Samsung

Een recent gerucht uit Zuid-Korea hint op een exclusieve deal tussen Samsung en Qualcomm. Samsung zou de enige fabrikant worden van de nieuwe Snapdragon 830. Als het gerucht klopt, dan wordt de nieuwe Snapdragon uitsluitend door Samsung vervaardigd en door middel van een nieuw 10nm proces.

Momenteel produceert Samsung LSI de Qualcomm Snapdragon 820 chips via het tweede-generatie 14nm FinFET productieproces. Het lijkt erop dat het Koreaanse bedrijf nu ook een contract heeft voor de 10nm Snapdragon 830 van volgend jaar. Tenminste dat laat ET News een Koreaanse nieuwssite weten.

10nm Snapdragon gemaakt door Samsung

Volgens het gerucht heeft Samsung een exclusieve deal gescoord met Qualcomm. Beide partijen zullen de Snapdragon 830 vervaardigen op een nieuwe 10nm proces. Volgens ET News ontwikkelen Samsung en Qualcomm hiervoor een nieuwe technologie Fan-out Panel Level Package, FoPLP. Dit productieproces stelt Samsung in staat stellen om de chips te fabriceren zonder een printplaat voor het pakket substraat. De FoPLP technologie zal vermoedelijk leiden tot minder productiekosten, het gemakkelijker maken voor Samsung aan Input / Output poorten integreren en de chips kunnen dunner gemaakt worden dan voorheen. Daarnaast verwacht men dankzij deze technologie verbeterde energie en thermische efficiëntie.

Samsung Galaxy S8

Het nieuws van Qualcomm en Samsung geeft ook enige inzicht in de Samsung Galaxy S8. De verdeling van processors die Samsung heeft gebruikt voor de Samsung Galaxy S7 zal waarschijnlijk gelijk blijven. Dat wil zeggen dat een deel van de nieuwe vlaggenschepen draait op een Snapdragon 830 en een ander deel op de nieuwste Exynos 8895 processor. Beide processors zullen zijn gemaakt middels het 10nm productie proces.

Exynos 8895 processor

Halverwege september verschenen de eerste geruchten over Samsung’s eigen processor de nieuwe Exynos 8895. Volgens een bekende Weibo lekker wordt ook deze processor gemaakt volgens het 10nm productieproces. De chip verbruikt minder stroom, heeft kernen die maximale geklokt zijn op 3,0 GHz en de bron verwacht dat de processor 70 tot 80% beter presteert. Tussen de regels door werd toen ook nog het gerucht van de dual camera setup in de Galaxy S8 versterkt.

We verwachten dat beide processors net als de voorgaande jaren weinig verschillen in snelheid. Het is natuurlijk zeer interessant om te zien wie van de twee het snelste zal zijn. We zullen waarschijnlijk tot volgend jaar moeten wachten om te zien hoe de beide processors zich verhouden met de nieuwe processor van de iPhone 7, de A10 Fusion.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones