De Sharp Aquos Crystal was Xiaomi Mi Mix 2 jaar voor

De Sharp Aquos Crystal was Xiaomi Mi Mix 2 jaar voor

In oktober van dit jaar introduceerde Xiaomi zijn concept smartphone zonder bezels, de Xiaomi Mi Mix. Maar wist je dat Sharp het Chinese merk al twee jaar voor was?

Chinese Weibo smartphone lekker Reviewer toont ons de Sharp Aquos Crystal. Het toestel werd in 2014 al gelanceerd samen met de Crystal X. Beide smartphone hebben precies hetzelfde ontwerp als de Xiaomi Mi Mix. Ze beschikken over een groot scherm met vrijwel de enige bezel (rand) onderin. Daar bevindt zich ook de selfie camera. De twee Japanse smartphone zien er prachtig uit. Beide werden uitgebracht door SoftBank een Japanse provider. Het mid-range model wist ook de overtocht te maken naar Amerika.

Sharp Aquos Crystal

Sharp Aquos Crystal en Sharp Aquos Crystal X

De Sharp Aquos Crystal heeft een 5-inch HD beeldscherm en zowel bovenin als aan beide zijkanten vrijwel geen bezels. De smartphone heeft een premium look, maar mid-range specificaties van die tijd. De Sharp wordt aangedreven door een Snapdragon 400 processor met 1,5 GB werkgeheugen en 8 GB opslagruimte. Hij draait op Android 4.4.2 met een 2.040 mAh batterij. De Crystal moet bijzonder goed geluid produceren dankzij speakers in samenwerking met Harman Kardon. Het zelfde bedrijf dat recent door Samsung is overgenomen. Er zijn zelfs geruchten dat er Herman Kardon speakers in de verwachte Galaxy S8 zitten. De Aquos Crystal heeft Amerika wel bereikt maar is nooit in Europa gelanceerd.

Exclusief voor Japan lanceerde SoftBank de Sharp Aquos Crystal X. Een vlaggenschip variant van de Crystal. De X heeft een 5,5-inch Full-HD beeldscherm en als krachtbron een snelle Snapdragon 801 processor. De processor van Qualcomm is maximaal geklokt op 2,3 GHz en beschikt over 2 GB werkgeheugen en 32 GB aan opslagruimte. Een 2.610 mAh accu geeft de smartphone leven en ook deze smartphone beschikt over de speciale speakers van Herman Kardon.

Sharp Aquos Crystal X

Xiaomi Mi Mix

De Xiaomi Mi Mix is een gigantisch concept toestel dat in beperkte oplage beschikbaar is. De Mi Mix beschikt over een 6,4-inch 2k beeldscherm. Achter het enorme beeldscherm tref je de snelste Android processor van het moment, een Snapdragon 821 van Qualcomm. De smartphone is beschikbaar met 4 GB werkgeheugen met 128 GB opslag en met een gouden randje en 6 GB werkgeheugen met 256 GB opslag. Achterop bevind zich een 16-megapixel camera en aan de voorkant tref je een 5-megapixels selfie camera. De camera heeft een plek aan de onderkant van de smartphone aangezien het toestel zowel bovenaan als aan beide zijkanten vrijwel geen randen heeft.

Je kunt een los Xiaomi Mi Mix toestel in China kopen voor ongeveer 474 euro. Het 18K gouden model kost je circa 552 euro. In Nederland zijn de prijzen al snel 780 euro en dan zul je de smartphone helaas moeten bestellen via niet al te betrouwbare internet sites.

Xiaomi Mi Mix

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones