2017 iPhones: beide hoofdcamera’s met OIS

OIS iPhones

Apple analist Ming-Chi Kuo maakte deze week al bekend dat Apple drie iPhones lanceert in 2017. Nu leren we dat twee daarvan verschijnen met dubbele hoofdcamera´s en beide camera´s worden ondersteund door optische beeldstabilisatie (OIS).

De iPhone van 2017 wordt verwacht in drie vormen. Een basis model met één enkele camera en twee grotere modellen met dual camera´s. Om de toestellen nog aantrekkelijker te maken voor consumenten zal Apple alle camera´s stuk voor stuk uitrusten met OIS. Dat blijkt uit een rapport van Analist Ming-Chi Kuo. De huidige iPhone 7 Plus heeft bijvoorbeeld geen OIS voor de telelens.

iPhone 8 beschikt over OIS

MacRumers heeft een onderzoek in handen gekregen van KGI Securities analist, Ming-Chi Kuo. Hierin handhaaft hij zijn eerdere overtuiging dat alleen de high-end nieuwe iPhone modellen van 2017 een dubbele hoofdcamera hebben. Het nieuwe rapport geeft aan dat hij verwacht dat de dubbele camera’s beide over optische beeldstabilisatie zullen beschikken.

Kuo gelooft dat Apple de telelens zal herontwerpen om deze functie te ondersteunen in aanvulling op de bestaande autofocus functionaliteit. De analist meent dat Apple de OIS functie zal toevoegen als één van de ‘selling points’ voor de nieuwe iPhone. De fotokwaliteit en optische zoombereik worden verhoogd met het toevoegen van OIS aan de telelens.

OIS Dubbele Camera

Drie iPhone 2017 toestellen

Deze week heeft Kuo al aangegeven dat Apple wel eens drie iPhones kan maken. Hij noemt een basis iPhone 8 met een 4,7-inch LCD beeldscherm en één hoofdcamera. Daarnaast verschijnt een model met een 5,1 tot 5,2-inch OLED beeldscherm en twee hoofdcamera’s. Een derde iPhone 2017 zal een 5,5-inch LCD scherm hebben en ook twee hoofd camera’s.

iPhone 7

Met de lancering van de iPhone 7 introduceerde Apple de eerste iPhone met dubbele hoofdcamera. De beide 12-megapixel lenzen werken samen zodat je tot wel 10x hybride zoom krijgt. Tijdens de lancering werd de iPhone 7 Plus geroemd door verschillende bekende fotografen. Het toestel is ook door DxOMark getest. De telefoon behoord tot de top met een score van 86.

Het belang van de smartphone camera werd door Google nog eens benadrukt. De software gigant ging tijdens de lancering van de Pixel vlaggenschepen uitgebreid in op de top score van de Pixel camera bij DxOMark, 89.

Apple analist Kuo verwacht dat Largan Precision de exclusieve leverancier blijft van de camera’s voor het trio iPhones in 2017.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones