5 Redenen om de iPhone X wel/niet te kopen

5 Redenen om de iPhone X wel/niet te kopen

Overweeg je om de iPhone X aan te schaffen? Dan is maar goed dat je van tevoren je huiswerk doet. Het nieuwe vlaggenschip ziet er weliswaar oogverblindend uit, maar wat kun je er nou daadwerkelijk van verwachten? In dit artikel noemen wij 5 argumenten om direct naar de winkel te rennen zodra hij in de schappen ligt. En 5 redenen waardoor je hem misschien links laat liggen.

Dit jaar is het precies tien jaar geleden dat Apple haar eerste iPhone op de markt bracht: de iPhone 2G. Dit toestel was om verschillende redenen revolutionair voor die tijd. Om te beginnen was het een van de eerste smartphones die zonder een fysiek toetsenbord of stylus kwam. Bediening gebeurde via het multi-touch touchscreen. In vergelijking met de concurrentie was het scherm groot: maar liefst 3,5 inch. Bij andere toestellen was het scherm veel kleiner doordat het toetsenbord zo veel ruimte in beslag nam.

Apple was een trendsetter met het touchscreen en velen volgden het goede voorbeeld op, zij het met wisselend succes. Denk bijvoorbeeld aan de BlackBerry Storm, de eerste smartphone van de Canadese smartphonemaker zonder qwerty-toetsenbord. Dit model flopte gigantisch. Het scherm functioneerde zo slecht dat vrijwel ieder verkocht exemplaar vervangen moest worden. Het betekende bijna het einde tussen de lucratieve samenwerking tussen BlackBerry en Verizon.

Tevens was de iPhone 2G de eerste mobiele telefoon die met een volwaardige internetbrowser werd geleverd. De browser was geen een uitgeklede variant die je op andere toestellen aantrof. Tot slot had hij een ongekende rekenkracht voor een mobiele telefoon. Mike Lazaridis, een van de oprichters van BlackBerry, ging zelfs zo ver dat hij tegen zijn personeel zei dat ze “niet concurreerden met een Nokia, maar met een Mac-computer” (Nokia was een van de marktleiders op de telefoonmarkt in de jaren negentig).

Velen dachten dat de iPhone 2G een commerciële flop zou worden voor Apple. Doordat het toestel een volwaardige webbrowser had en hij niet met de mobiele technologie EDGE (de voorloper van 3G) overweg kon, zou het netwerk van AT&T -waar Apple een exclusief meerjarig contract mee had gesloten om het toestel in de VS te verkopen- vastlopen en de internetervaring te grabbel gooien. In tegenstelling tot nu waren websites bovendien nog niet mobielvriendelijk. De accu van de iPhone 2G ging niet zo lang mee op een lading als bij de concurrentie. Zodoende liepen veel mensen standaard met een (reserve)oplader rond. Probeer dat tegenwoordig nog maar eens in te denken. Anderen zetten hun vraagtekens bij de productiviteit van het apparaat. Typen op een fysiek toetsenbord is toch fijner dan een klein toetsenbord op het scherm? Tot slot vormde hij geen dreiging voor fabrikanten die zich op het zakelijke segment richtten. Door de ingebouwde mediaspeler en vele games in de App Store lag de nadruk op entertainment in plaats van productiviteit. Allemaal overbodige toeters en bellen voor professionals uit het bedrijfsleven, zo dacht men destijds.

iPhone X

Apple bewees iedere het tegendeel. Ondanks zijn tekortkomingen was de iPhone 2G een commercieel succes waarvan er uiteindelijk miljoenen van over de toonbank gingen. Inmiddels heeft de eerste iPhone 17 nazaten gekregen. Deze smartphones zijn de belangrijkste reden waarom Apple vandaag de dag het meest winstgevende en waardevolste bedrijf ter wereld is, nog boven ExxonMobil.

Inmiddels zijn we tien jaar verder. Om deze mijlpaal te vieren wil Apple opnieuw een innovatieve en toonaangevende iPhone lanceren. Na maanden en maanden ontwikkelen en testen is de iPhone X het resultaat van dit harde werken. Het lijkt haast wel een andere telefoon als je hem naast de andere iPhones legt. Met dit toestel hoopt Apple opnieuw de smartphonemarkt te veroveren.

Of het daarin slaagt moeten we uiteraard afwachten. De eerste exemplaren van de iPhone X liggen pas begin november in ons land in de winkels, of pas begin volgend jaar als we de geruchten mogen geloven. Maar voordat je naar de winkel racet om het vlaggenschip te kopen, is het goed dat je eerst dit artikel leest. Hierin geven we je 5 redenen om de iPhone X direct aan te schaffen, en 5 redenen waarom je dat misschien maar beter kunt laten.

5 Redenen om de iPhone X te kopen

Laten we eerst stilstaan bij de argumenten waarom de iPhone X zo geweldig is en waarom iedere Apple-liefhebber met het toestel zou moeten of willen rondlopen.

1. OLED-scherm met hoge resolutie

De iPhone X is het allereerste vlaggenschip van Apple met een OLED-display. Of Super Retina HD display zoals Apple het officieel noemt. OLED-panelen zijn erg geliefd onder smartphonegebruikers, omdat ze een aantal voordelen bieden ten opzichte van traditionele LCD-schermen. Om te beginnen zijn het kleurbereik en de kleurverzadiging van OLED-schermen vele malen beter dan LCD-displays. OLED-schermen zijn namelijk opgebouwd uit individuele pixels die ieder uit drie subpixels -rood, groen en blauw- die onafhankelijk van elkaar kunnen worden in- en uitgeschakeld. Foto’s en video’s zien er daardoor nog levendiger en realistischer uit.

Een ander voordeel van deze subpixels is dat zwart ook daadwerkelijk pikzwart is. In tegenstelling tot LCD-panelen hebben OLED-schermen geen lichtgevende panelen die ervoor zorgen dat pixels oplichten. Zo lekt er dus geen licht bij OLED-schermen als pixels niet horen op te lichten. Tevens zijn de contrasten tussen de voor- en achtergrond een stuk beter. Tot slot verbruiken OLED-displays minder energie dan LCD-schermen, waardoor de batterijduur significant toeneemt.

Het OLED-display is niet de enige vernieuwing die het scherm met zich meebrengt. Voor het eerst zien we een iPhone met een hogeresolutiescherm. Neem bijvoorbeeld de iPhone 6S Plus of de iPhone 7 Plus. Beiden hebben een Full HD schermresolutie van 1920 bij 1080 pixels en een pixeldichtheid van 401 ppi. Niet gek voor een smartphone, maar anno 2017 hebben we hogere verwachtingen van high-end vlaggenschepen. Zo werkt de concurrentie met Quad HD en hogere schermresoluties. De iPhone X telt 2436 pixels in de lengte en 1125 pixels in de breedte. Door de extra pixels is de pixeldichtheid ook een stuk groter, namelijk 458 ppi.

iPhone X

Wat we ook niet mogen vergeten is dat de iPhone X, samen met de iPhone 8 en iPhone 8 Plus, de eerste smartphone van Apple is met True Tone-schermtechnologie. Kleuren zien er hierdoor nog realistischer uit, omdat het scherm automatisch de witbalans aanpast. Hiervoor vertrouwt het scherm op de omgevingslichtsensor naast de FaceTime HD-camera. Als er genoeg omgevingslicht is, licht het scherm minder fel op. Als het juist wat donkerder is, neemt de schermhelderheid automatisch toe.

We hebben het helemaal nog niet gehad over het schermformaat. De iPhone X heeft is maar liefst 5,8 in doorsnee. En door de flinterdunne bezels is hij compacter dan menig ander toestel. Kortom, de iPhone X heeft een groot scherm, maar voelt niet reusachtig groot aan. Waarschijnlijk heb je dus helemaal geen tablet meer nodig om lekker van je video’s te genieten. Het laatste pluspunt van het scherm van de iPhone X is dat je er HDR-video’s mee kunt afspelen. Slechts een handjevol toestellen is daartoe in staat, waaronder de Samsung Galaxy Note 8 en de LG G6. Ook Apple is nu helemaal om en ondersteunt deze techniek.

2. Geweldige camera’s met vele mogelijkheden

De camera’s van de iPhone X zijn volgepropt met nieuwe technologieën. Maar laten we eerst beginnen met de features van de hoofdcamera. Deze bestaat uit twee 12 megapixelcamera’s. De eerste fungeert als groothoeklens, de ander als telelens. De eerste heeft camera een lensopening van f/1.8, de ander een diafragma van f/2.4. Net als de iPhone 8 en iPhone 8 Plus beschikt de iPhone X over optische beeldstabilisatie (Optical Image Stabilisation of OIS). Het grote verschil is echter dat niet alleen de groothoeklens, maar ook de telelens met deze feature is uitgerust. En dat is een unicum onder smartphones. De meeste telefoons die een dual-camerasysteem hebben, beschikken wel over optische beeldstabilisatie. Dan heeft echter slechts één van de twee lenzen deze feature. Dual OIS zagen we slechts eenmaal eerder: bij de Samsung Galaxy Note 8.

Wat kun je nou precies met deze twee camera’s? Gecombineerd beschikken de dual-camera’s van de iPhone X over 2x optische zoom, 10x digitale zoom en 6x digitale zoom als je video’s opneemt. Als je ze tegelijkertijd gebruikt, kun je er portretfoto’s met bokeh-effect mee schieten. Dat zijn fotoreportages waar de hoofdpersoon haarscherp in beeld staat terwijl de achtergrond wazig is gemaakt. Dit is eigenlijk niets nieuws onder de zon, omdat Apple deze feature bij de iPhone 7 Plus introduceerde. Apple heeft de Portretmodus bij de iPhone X verbeterd door een snellere en grotere beeldsignaalprocessor of Image Signal Processor (ISP) te installeren. Beeldelementen als mensen, beweging en belichting worden dan nog beter herkend en sneller vastgelegd.

De True Tone Flash met vier LED-flitsers verdeelt het licht 40 procent gelijkmatiger dan de iPhone 7 Plus. Zo weet je dus zeker dat je nooit overbelichte plekken op je foto’s krijgt. Door een langere sluitertijd met pulserend flits te combineren -Apple noemt dit ook wel Slow Sync- schiet je ook in het (schemer)donker mooiere foto’s. Nieuw is de optie Portretbelichting. De lenzen en camerasoftware maken dieptemetingen van een persoon. Deze informatie wordt opgeslagen zodat je er na afloop effecten aan kunt toevoegen waardoor het net lijkt alsof de plaatjes in een fotostudio zijn geschoten. In iedereen schuilt een professionele fotograaf met de iPhone X. Dankzij de vernieuwde HEIF-compressietechnologie zijn foto’s nog maar half zo groot als voorheen, zonder kwaliteitsverlies.

Ben jij iemand die het liefst de hele dag video’s opneemt? Dan zul je absoluut smullen van de iPhone X. Het is het eerste vlaggenschip ter wereld waarmee je 4K-video’s met een frameratesnelheid van 60 frames per seconde (fps) kunt opnemen. Full HD-video’s halen zelfs verversingssnelheden tot wel 240 beelden per seconde. Super-slow-motion video’s kun je met 240 fps opnemen, in Full HD welteverstaan. En dankzij de ingebouwde videostabilisatie zien je video’s er scherper en vloeiender uit dan ooit tevoren.

iPhone X

3. De kunsten van de TrueDepth-camera

Ook aan de voorzijde vinden we een uiterst geavanceerde TrueDepth-camera. En daarmee kun je allerlei gave dingen doen. Het vernieuwde, grote OLED-scherm heeft allerlei voordelen, maar door de schermgrootte moest Apple noodgedwongen de Home-knop met Touch ID vingerafdruksensor weglaten. Om deze leemte te vullen heeft Apple iets nieuws bedacht: Face ID.

Zoals de naam Face ID suggereert kun je hiermee de iPhone X ontgrendelen door simpelweg het toestel voor je gezicht te houden. Hoe werkt deze techniek? Daar komt de TrueDepth-camera om de hoek kijken. Naast de gewone FaceTime HD camera bestaat deze uit een infraroodcamera, infraroodbelichter en rasterprojector. De rasterprojector scant 30.000 punten van je gezicht om zo een gezichtsprofiel te maken die wordt opgeslagen in de Secure Enclave van je toestel. Alleen jij kunt dan nog je telefoon unlocken. De infraroodcamera en -sensor zorgen er voor dat je het vlaggenschip ook kunt ontgrendelen als het wat donkerder is. Volgens Apple werkt Face ID ook prima als je een lees- of zonnebril draagt, of bijvoorbeeld je baard laat groeien. ‘Je vrienden herkennen je misschien niet, maar iPhone X wel’, aldus Apple.

De TrueDepth-camera kan ook nog een ander trucje. Je kunt hem ook gebruiken om animoji te maken. Dat zijn driedimensionale geanimeerde emoji die bewegen zoals jij beweegt en een ingesproken boodschap uitspreken. De camera en sensoren meten 50 verschillende spierbewegingen om jouw gezichtsuitdrukking na te bootsen in de animoji. Iedere beweging die jij maakt wordt geïmiteerd door de emoji. Berichten versturen was nog nooit zo leuk.

Wellicht kunnen we in de toekomst de TrueDepth-camera nog voor een derde toepassing gebruiken: mobiele betalingen autoriseren. Nu ben je aangewezen op een mobiele pincode of vingerafdrukscanner om een betaling goed te keuren met Apple Pay. Wat als je Face ID kunt gebruiken om dit te doen? Vooralsnog is het toekomstmuziek: Apple moet eerst met de banken en andere financiële instellingen om tafel gaan om deze autorisatiemethode goed te laten keuren. En daar kan best nog wel wat tijd overheen gaan voordat dat moment is aangebroken.

4. Topprestaties onder de motorkap

Zoals je van een nieuwe generatie vlaggenschip mag verwachten heeft Apple haar krachtigste processor ooit onder de motorkap verstopt. De A10 Fusion chip van afgelopen jaar maakt plaats voor de A11 Bionic met M11 bewegingscoprocessor. Deze chipset bestaat uit 4,3 miljard transistoren en kan maar liefst 600 miljard taken per seconde uitvoeren. De chip heeft zes kernen: twee krachtige Monsoon cores en vier energiezuinige Mistral cores. Het eerste cluster is 25 procent sneller dan de A10 Fusion chip, de andere cluster tot wel 70 procent. De grafische processor of GPU is opnieuw ontworpen door Apple en is nu 30 procent sneller dan een jaar eerder. Verder krijg je 3 GB aan werkgeheugen waarmee snel en soepel tussen apps switcht en het besturingssysteem je nooit in de steek laat.

Bij de A11-processor draait het niet alleen om brute rekenkracht. Efficiëntie staat eveneens centraal. Het doel van de twee verschillende clusters is dat de ene de zware of veeleisende taken voor zijn rekening neemt, en de ander de lichtere taken. Indien nodig kunnen alle zes de kernen tegelijkertijd worden aangesproken. Je weet dus zeker dat geen enkele klus te zwaar is voor de iPhone X. Door deze taakverdeling springt het vlaggenschip nog zuiniger om met zijn energie dan zijn voorgangers. Volgens Apple gaat de batterij tot wel twee uur extra mee tussen twee oplaadbeurten. Hoelang je werkdag ook duurt, met de iPhone X haal je zonder problemen het einde van de dag zonder dat je hem tussentijds moet opladen.

iPhone X

5. Draadloos opladen

Over opladen gesproken: in tegenstelling tot zijn voorlopers kun je de iPhone X draadloos opladen. Nooit meer hannesen met draden of je oplader zoeken als je hem moet opladen. Heerlijk toch? Het besturingssysteem is misschien gesloten, dat geldt niet voor de draadloze oplaadtechniek. Apple heeft voor de Qi-standaard van het Wireless Power Consortium (WPC) gekozen in plaats van een gesloten systeem. Dat betekent dat je ook inductieve opladers van derden kunt gebruiken om de iPhone X op te laden.

5 Redenen om de iPhone X niet te kopen

We hebben net 5 redenen genoemd om naar de winkel te rennen en de iPhone X te kopen zodra hij verkrijgbaar is. Uiteraard is niet alles perfect. Daarom noemen wij 5 redenen waarom je beter een ander toestel kunt nemen.

1. Concurrentie heeft een beter OLED-scherm

Het OLED-scherm van de iPhone X is een grote stap voorwaarts ten opzichte van het Retina HD-display. Toch kan hij zich niet meten aan de grote jongens die we bij de concurrenten zien. Neem nou bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S8 Plus of Samsung Galaxy Note 8. Beide toestellen hetzelfde Infinity Display met OLED-schermtechnologie, maar zijn een stuk geavanceerder dan Apples schermtechniek. De vlaggenschepen van Samsung hebben om te beginnen een hogere schermresolutie, namelijk 2960 bij 1440 pixels (WQHD+). Bovendien kun je de resolutie aanpassen naar Full HD+ (1080 bij 2160 pixels) of HD+ (1480 bij 720 pixels) om energie te besparen. De pixeldichtheid ligt daardoor hoger: 521 ppi tegenover 458 ppi. Content ziet er daardoor een stuk scherper uit. Minstens net zo belangrijk is de schermhelderheid. De Galaxy S8 Plus en Galaxy Note 8 hebben een maximale schermhelderheid van 1020 cd/m2. De iPhone X komt niet verder dan 625 cd/m2. Dat betekent dat de telefoons van Samsung een stuk helderder zijn, waardoor je het scherm beter kunt lezen in het felle zonlicht.

We hebben het nog niet over die rare inham gehad aan de voorzijde. Het OLED-scherm bedekt nagenoeg heel de voorzijde, maar uitzondering van een kleine balk waar de TrueDepth-camera en sensoren te vinden zijn. Deze designkeuze is een stijlbreuk van het symmetrische design. Er was in onze ogen wel degelijk een betere oplossing geweest. De onderstaande afbeelding is afkomstig van een lid van het Amerikaanse forum Reddit. Zeg nou zelf, welke iPhone ziet er nou beter uit, de linker of de rechter?

iPhone X alternatief design

De inkeping ziet er niet alleen vreemd uit, maar heeft tevens een belangrijke keerzijde: een deel van de content op het scherm gaat verloren. Als je de iPhone X in landschapsmodus houdt, verschijnen er witte balken aan de linker- en rechterkant. Bij high-end Android-telefoons met OLED-display is dat niet het geval.

Tot slot heeft de iPhone X weliswaar een groter scherm dan de iPhone 8 Plus. In werkelijkheid is het schermoppervlak echter een stuk kleiner. Dat komt omdat de Plus-telefoons een minder langwerpig design heeft dan de iPhone X. Als je de lengte met de breedte vermenigvuldigt, dan heeft de iPhone X een oppervlakte van 82,61 vierkante centimeter. Bij de iPhone 8 Plus is dat 83,39 vierkante centimeter. Het verschil is weliswaar klein, maar wel aanwezig. Door de afgeronde hoeken en de inkeping moet je bovendien een groter deel van het oppervlakte aftrekken. Het scherm van de iPhone X is dus groter, maar biedt paradoxaal genoeg minder ruimte voor content. De overtallige ruimte die buiten de zogeheten safe area guidelines vallen worden opgevuld met de kleur wit. Ontwikkelaars en web developers hebben al flink gemopperd op Apple voor deze keuze.

2. iPhone 8 (Plus) heeft dezelfde rekenkracht

De A11 Bionic hexa-core processor levert topprestaties. Misschien is hij zelfs wel krachtiger dan de duurste Android-telefoons van het moment. Niemand twijfelt dus over de spiekracht van de chipset. Als je echter een iPhone met power zoekt, waarom neem je dan niet de iPhone 8 of iPhone 8 Plus? De (grafische) processor is identiek aan die van de iPhone X. Waarom je zou dan meer betalen voor een telefoon die dezelfde prestaties levert als zijn goedkopere tegenhanger? In dat opzicht stelt Apple ons teleur. Van een toestel dat zo veel duurder is mag je meer rekenkracht verwachten. Dat is een mooi bruggetje dan de derde reden om de iPhone X niet te kopen.

3. De iPhone X is veel te duur

De iPhone X is duur, heel duur. Daar zal iedereen het wel over eens zijn. Het basismodel met 64 GB geheugen heeft een adviesprijs van 1.159 euro. Wil je meer geheugen, wat we met de sterk verbeterde camera’s goed kunnen voorstellen, dan ben je zelfs 1.329 euro kwijt. Het zijn bedragen die slechts een handjevol mensen kan opbrengen. Als de verkoopcijfers hierdoor lager uitvallen dan gedacht heeft Apple dat aan zichzelf te danken. Tim Cook, CEO van Apple, verdedigt overigens de vraagprijs. Volgens hem is het een ‘eerlijke prijs’ omdat Apple veel tijd, geld en energie heeft gestoken in de ontwikkeling van nieuwe features als de TrueDepth-camera en Face ID.

iPhone X

Als je een iPhone X koopt zeg je in feite tegen Apple dat het OK is om dergelijke prijzen te vragen. Als iedereen massaal weigert om het nieuwe vlaggenschip te kopen, geef je een duidelijk signaal aan Apple dat deze absurd hoge adviesprijzen buitensporig zijn. Misschien dat het Amerikaanse technologiebedrijf dan iets aan het prijsbeleid van de iPhone X doet.

Bedenk ook dat er alternatieven zijn die honderden euro’s goedkoper zijn dan de iPhone X. Als we bij Apple blijven: de iPhone 8 haal je in huis vanaf 809 euro, de iPhone 8 Plus vanaf 919 euro. Dat is al een fors prijsverschil voor smartphones die dezelfde bergen met werk kunnen verzetten als het duurste vlaggenschip. Android-fabrikanten weten ook hun prijzen te bepalen, maar halen het niet in hun hoofd om vergelijkbare prijzen als Apple te vragen. Zo kostte de Samsung Galaxy S8 Plus bij introductie nog 899 euro. Inmiddels is de verkoopprijs gezakt naar 699 euro. En qua prestaties kan deze de iPhone X prima bijbenen. Bovendien kun je al deze alternatieven nu al kopen. Op de iPhone X moeten we nog enkele maanden wachten.

4. Face ID is leuk, maar onbetrouwbaar

De belangrijkste feature van de TrueDepth-camera is Face ID. Laat nou uitgerekend deze functionaliteit niet optimaal werken. Er zijn online weliswaar nog niet tientallen reviews te bewonderen over de iPhone X, maar Apple zelf heeft bewezen dat Face ID niet feilloos zijn werk doet. Tijdens de presentatie wilde Craig Federighi, vicepresident Software Engineering bij Apple, zijn toestel ontgrendelen met Face ID om te laten zien hij snel deze beveiligingsoptie is. Na een tweetal mislukte pogingen verscheen het beveiligingsscherm en vroeg deze om je pincode. Zijn opmerking “Wow, let’s go to back up here” terwijl hij een reserve-exemplaar grijpt, is veelzeggend.

Wat er precies misging tijdens de presentatie is een raadsel. Duidelijk is in ieder geval dat het een slip-up van de bovenste plank is. En dat terwijl de hele wereld meekijkt. Het wekt in ieder geval niet veel vertrouwen. Voor Huawei was dit aanleiding om het incident nog eens lekker aan te dikken. In de onderstaande video houdt de Chinese smartphonemaker Apple voor de gek en maakt het tegelijkertijd reclame voor de (aanstaande) Huawei Mate 10. Twee vliegen in één klap dus.

Face ID is een leuke toevoeging, maar ik denk dat velen de vingerafdrukscanner zullen missen. Deze ontgrendelingsmethode is snel, betrouwbaar, accuraat en bovendien erg goed toegankelijk. De iPhone X is de eerste telefoon sinds de iPhone 5S uit 2013 die zonder Touch ID is uitgerust. Het is een duidelijk trendbreuk met het verleden.

5. De iPhone X is een eerste generatie model

Tot slot moet je er rekening mee houden dat de iPhone X de eerste lichting van een nieuwe generatie iPhones is. Het vormt de opmaat voor de toekomst. We moeten dan ook niet verbaasd opkijken dan de fouten die we tot nu toe hebben opgesomd: het OLED-scherm met rare inkeping, het ontbreken van extra rekenkracht, de te hoge adviesprijs en de onbetrouwbare feature Face ID. Het is iets waar veel nieuwe producten door geplaagd worden als ze voor het eerst op de markt verschijnen. Tegelijkertijd kunnen een smartphone anno 2017 geen nieuw product meer noemen. Waarschijnlijk is het een kwestie van trial and error, van vallen en weer opstaan. Het is echter te hopen dat Apple hier wat van opsteekt en het de volgende keer beter doet.

 

En, welke kant neig jij na het lezen van dit artikel? Ren jij naar de winkel om als eerste de iPhone X te kopen? Of ga je toch liever voor een ander toestel? Schroom je niet om een reactie achter te laten.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones