7 verwachtingen van de Samsung Galaxy S7

Samsung zal over enige tijd met de Galaxy S7 verschijnen. De laatste tijd verschijnen er al een hoop berichten van deze nieuwe Samsung telefoon, en deze stroom van berichten zal in de loop der tijd alleen maar toenemen. Daarom maar even een makkelijk overzicht van de dingen die we nu denken te weten over de Samsung Galaxy S7, ook wel bekend als Project Lucky (aangezien ‘7’ een geluksgetal is in Korea).

1.     Magnesiumlegering design voor Galaxy S7

Een van de eerste berichten die we te horen kregen over de Galaxy S7, had te maken met het design. Samsung heeft na de Galaxy S5 de nodige kritiek gekregen op het design, wat resulteerde in een metalen frame voor de Galaxy telefoons die daarop werden aangekondigd. Samsung zou het met de Galaxy S7 echter nog een stapje verder willen zetten. Het nieuwe design van de Galaxy S7 zou namelijk gemaakt moeten worden van (deels) magnesium. Dit materiaal is bijna drie keer zo sterk als aluminium, en is ongeveer 65% lichter. Bovendien kan magnesium beter tegen hitte. Hierdoor lijkt het dus wel het ideale metaal om het design van de Galaxy S7 te maken.

2.     Groter(e) scherm(en)

Samsung zou de Galaxy S7 in meerdere varianten uitbrengen. Veel geruchten gaan daarover, maar er wordt niet altijd helemaal beschreven wat voor een varianten we dan mogen verwachten. In ieder geval kunnen we uitgaan van een Galaxy S7 Edge, maar er wordt ook wel eens een derde variant genoemd. Wat in ieder geval wel zeker lijkt, is dat het schermformaat iets toe zal nemen. Zo wordt er gesproken van een 5,2 inch en een 5,7 inch scherm. Die laatste is ook ooit een opgedoken in een benchmark van een lucky telefoon (= de Galaxy S7?!). Dit hoeft overigens nog niet meteen te betekenen dat het toestel ook groter zal worden, de hoop is er namelijk dat de bezels dunner gemaakt kunnen worden.

oie_4tbhup7BhmiX

3.     Snellere processors

Iets wat je van te voren ook altijd al kan zeggen, is dat de opvolger een snellere processor zal gaan krijgen. Maar welke is dat precies? Vorig jaar, bij de Galaxy S6, koos Samsung ervoor om een eigen Exynos processor te gebruiken. Dit omdat de Snapdragon 810 veel last had van warmteproblemen. Je toestel kon dan gloeiend heet worden.

Voor de Galaxy S7 zou Samsung wel weer overwegen om gebruik te maken van de processors van Qualcomm. De Snapdragon 820 processor zou daardoor in de Galaxy S7 te vinden kunnen zijn. Maar Samsung zal waarschijnlijk ook de eigen Exynos processor gaan gebruiken voor de Galaxy S7. Waarschijnlijk zal de ene versie dan in Europa en Amerika beschikbaar zijn, waar de andere voor de Aziatische markt bedoeld is.

4.     Verbeterde camera

Een verbeterde camera behoort eigenlijk ook altijd wel tot de verbeterpunten van een nieuwe telefoon. Dit zal met de Samsung Galaxy S7 niet anders zijn. Maar de geruchten spreken zich hierover wel een beetje tegen. De ene heeft het namelijk over een lagere resolutie (12 megapixel camera) maar met grote sensors, waar de andere praten over een camera van 20 megapixel of nog meer. Zo zou Samsung ook in gesprek zijn met Sony om de camera van de Xperia Z5 te gebruiken, die 23 megapixels heeft. Hoe dan ook, wat wel zeker lijkt is dat de camera van de Galaxy S7 er op vooruit gaat.

samsung-camera

5.     Galaxy S7 aankondiging in januari?

Voorheen verscheen de Galaxy S telefoon van Samsung altijd in de periode februari/maart. Vaak gingen eerdere geruchten van die telefoons ook over een vroegere aankondiging van de nieuwe telefoon. Zo is dat met de Galaxy S7 niet anders. Ook daar wordt gesproken over een aankondiging in januari. Wat dat betreft kan het natuurlijk ook gewoon onzin zijn, omdat we dit al bij andere modellen ook horen.

Maar bedenk wel dat ditzelfde verhaal ook voor de Galaxy Note-serie gold. Totdat Samsung de Galaxy Note 5 en Galaxy S6 Edge Plus inderdaad eerder aankondigde dan voorheen. Het zou dus ook mogelijk zijn dat dit met de Galaxy S7 gaat gebeuren. Destijds zou het gebeurd zijn om de concurrentie een beetje langer voor te blijven, wat ook hetzelfde verhaal zou zijn voor de Galaxy S7.

6.     Drukgevoelig scherm (aka Force Touch/3D Touch)

Apple (en Huawei) hebben telefoons aangekondigd en uitgebracht die over een drukgevoelig scherm beschikken. Deze functies worden ook wel 3D Touch of Force Touch genoemd. Hiermee is het mogelijk om verschillende acties te krijgen door op hetzelfde stuk van het scherm te drukken. Het verschil maak je door harder of zachter te drukken op het scherm.

Samsung zou ook van plan zijn om zo’n functie in de nieuwe Galaxy S7 te implementeren. Zo zou het bedrijf Synaptics, wat zich specialiseert in ‘touch and control’, Samsung als een van zijn belangrijkste partners hebben gemaakt voor de aankomende ClearForce techniek. Wel beschikt het over meerdere functies dan wat Apple voor de iPhone uitgebracht had.

7.     USB Type-C poort

Dan moeten we ook nog een zevende functie voor de Galaxy S7 beschrijven, en dat zal de USB Type-C poort zijn. Het wordt toch wel verwacht dat de meeste (high-end) telefoons in 2016 deze poort zullen gaan gebruiken. Voordeel hiervan is dat je sneller bestanden kan overschrijven, meer vermogen door de poort kan duwen én dat de kabel op twee manieren in de poort gestoken kan worden. Momenteel ergeren consumenten er zich soms nog aan dat de oplader er altijd op 1 manier in moet, en ondersteboven niet past. Met deze nieuwe poort zou ook dat verleden tijd moeten worden.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones