88% van de Nederlanders gebruikt mobiel voor internet

88% van de Nederlanders gebruikt mobiel voor internet

Uit een onderzoek van Eurostat blijkt dat bijna 90% van de Nederlanders zijn of haar mobiel gebruikt voor internet. Dat maakt de smartphone het meest gebruikte apparaat voor internet toegang in Nederland.

Dit jaar raadpleegde meer dan 80% van de burgers in Europa het internet via hun mobiel. Eurostat heeft binnen Europa EU burgers in de leeftijdscategorie van 16 tot en met 74 jaar onderzocht. Het onderzoek laat zien dat veel mensen meerdere apparaten gebruiken voor toegang tot internet.

Eurostat onderzoek mobiel internet

In Europa maken mensen het meest gebruik van smartphones of mobiele telefoons voor internettoegang. Bijna driekwart van de Europeanen (circa 74%) bezocht het internet via zijn of haar telefoon. Na smartphones werden notebooks en laptops (circa 64%) het meest voor internettoegang gebruikt. Vreemd genoeg raadplegen net iets meer dan de helft van de Europeanen via hun desktop-pc’s (circa 54%) het internet en als laatste zien we tablets met 44%.

In 2016 waren mobiele telefoons in bijna alle lidstaten het meest gebruikt voor internettoegang. Er waren slechts enkele uitzonderingen. Want in Estland, Litouwen, Polen, Slowakije en Tsjechië werden laptops en notebooks meer gebruikt voor internet dan smartphones. In Spanje, Cyprus en Nederland lag het bezoek van internet via de smartphone het hoogste. Daar bezochten respectievelijk 93%, 88% en 88% van de bewoners via hun smartphone het internet.

Uit het onderzoek van Eurostat komt ook naar voren dat in de afgelopen 12 maanden meer dan 70% van de EU-inwoners informatie vrij gaf over zichzelf online. De onderzoekers zien dat bijna de helft, ongeveer 46%, aan geeft dat zij het gebruik van die persoonlijke informatie voor reclamedoeleinden niet toe zal staan. In het afgelopen jaar heeft 40% de toegang tot persoonlijke profielen beperkt op sociale netwerk sites.

Nieuwsgierig naar de data? Hier kun je alles vinden.

Smartphone belangrijker online

Eurostat heeft niet onderzocht waarom Nederland zo hoog scoort voor toegang tot het internet via de smartphone. Een van de redenen is natuurlijk dat wij in Nederland een uitstekend 4G netwerk hebben. Een netwerk dat het voor bijna iedereen met een smartphone mogelijk om ook snel te zoeken op het internet. Providers zoals Vodafone, T-Mobile en KPN merken al geruime tijd een stijgende trend in het data verbruik van Nederlanders. We zien bijna elk kwartaal bij de presentatie van de kwartaalcijfers van de providers weer forse stijgingen in het datagebruik. Een trend waarvan we verwachten dat het zich nog een tijd door zal zetten. In voorbereiding hierop zijn verschillende providers namelijk al met nieuwe technieken bezig als carrier aggregation/4G+ en 5G netwerken.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones